Alla inlägg under september 2020

Av Krister - 22 september 2020 21:38



Problemen med nätuppkopplingen fortsatte idag, men nu tycks det fungera som det ska. Med tanke på att vi är så pass beroende av internätet ska det inte få förekomma. Det påminner mig om samhällets sårbarhet. Promenaden på förmiddagen längsmed Fysingen. Förbrukade munskydd kan man se här och var nu som skräpar ner. 

 

Och så en delad pizza i Stäket.  Det har varit en fin höstdag, uppåt arton plusgrader, men varmt när solen låg på mot ryggen.




         









Av Krister - 21 september 2020 23:18


Internätanslutningen fungerar inte ikväll, postar från mobilen. Kriminalvården har gått upp i stabsläge, stod det om i nyheterna idag och jag undrar när regeringen tänker agera. 

 

Besökte Frivården i eftermiddags, funderar på att engagera mig som biträdande övervakare. Ersättningen ligger i underkant så jag får se om det går att engagera sig med tanke på omkostnaderna.

 

 

 

 

 

Av Krister - 20 september 2020 21:35




Ställde bilen i Sundbyberg i förmiddags och tog tunnelbanan in till T-centralen för ett besök i S:ta Clara kyrka. Efter rådande rekommendationer är det högsta antalet besökare fortfarande femtio som får samlas, lokalen var fullsatt på elvagudstjänsten, så det blev ett besök i Kulturhuset. Det fanns platser lediga i gudsjänsten som hölls två timmar senare. 


Om Konditori kafferepet har lagt ner i spåren av pandemin är svårt att säga, men det såg ödelagt ut när jag passerade fastigheten idag. Jag har en del trevliga minnen från det konditoriet.



                










Av Krister - 19 september 2020 22:25




På Prästgårdsängarna i närheten av Ed:s kyrka i Upplands-Väsby, fångade jag det solroshav som har odlats upp i år för självplock. Man får nästan en känsla av djungel när man går där längsmed det meterhöga solrosstänglarna som sträcker sig majestätiskt upp mot den för dagen klarblå himlen.


 

           





Av Krister - 18 september 2020 22:58




En person i min vänkrets berättade i chock att grannen i lägenheten intill hade mördats under natten. Trapphuset hade spärrats av på grund av pågående mordteknisk undersökning och fick inte tillträde till lägenheten förrän i morgon. Hyresvärden hänvisade till försäkringsbolaget, självrisken skulle gå jämt upp med hotellrumskostnaden, men den här typen av olyckshändelser täcktes ändå inte av försäkringen. Nu löste sig situationen genom att en kompis upplät ett rum över natten.


Det är svårt att veta hur jag själv skulle gjort i en sådan situation när man på grund av en mordteknisk undersökning nekas tillträde till sin lägenhet. Försökt sova i bilen över natten kanske hade varit den enklaste lösningen.

 

 

 



Av Krister - 17 september 2020 21:26




Det är några år sedan jag besökte en golfanläggning i syfte att slå. I varjefall så var det ute i Wenngarn, men i eftermiddags löste jag och kamraten några poletter och slog iväg två korgar med bollar från utslagsplatsen ute på Arlandastad golfanläggning. Vi lånade några järnklubbor i receptionen, det gick väl hyfsat den här gången.

Jag tycker att man ska börja i rätt ände. Först känner man sig för om golf är något att satsa på och provslår ett antal tillfällen innan man köper en dyr golfutrustning.  Annars är risken stor att klubborna blir liggande i källarförrådet. Gården heter i övrigt Norslunda gård.


Kaffet tog vi i  det gamla apotek i Hammarby. I trapphuset som leder upp till Picchus café hänger foton tagna från tidigt sextiotal. I bild ser vi vägarbetet på gamla Stockholmsvägen, där den gamla Rikstretton skulle breddas och som senare skulle benämnas E4.  Jag minns den lilla Gulfmacken i korsningen innan den revs. 


Den lilla knubbiga bilen i bild ser ut som en Austin A30 Seven, i folkmun kallad köttbullen eller slipsknuten.






         









Av Krister - 16 september 2020 17:30



Har inte så mycket tid till att posta ett inlägg idag, men lägger in några bilder från promenaden i Rosersbergs slottspark och köksträdgården.  Svenska turistföreningens gamla skylt är förmoligen från sextiotalet.

 

Trädgården har nyligen fått en inhägnad för att skydda växterna från skadedjur. I bakgrunden skymtar den rätt nyligen anlagda äppelträdgården.







         







Av Krister - 15 september 2020 21:55



Man kunde se små lätta krusningar på den annars spegelblanka vattenytan i Fysingen idag, mer än så var det inte. Den kvalmiga och rätt varma fuktiga luften gjorde sitt till, och så gårdagens sena träningspass som fortfarande kändes i kroppen under promenaden. - Intryck från idag.




         




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards