Alla inlägg under september 2020

Av Krister - 6 september 2020 19:50




Besökte söndagsgudstjänsen i Vällingby med uppåt femtio besökare i förmiddags. Nattvarden är begränsad till brödbrytelse nu under rådande förhållanden. Ett partytält har rests på innergården med infravärme där kyrkkaffet intogs. Det ska bli intressant att se hur det blir med det praktiska lösningarna om restriktionerna förlängs i framtid.

Temat för söndagen är medmänniskan. "Bemöt alla lika och håll er inte för goda att umgås med dem som är ringa," Romarbrevets tolfte kapitel, sextonde vers.  Ett bra förhållningssätt till medmänniskan, tycker jag. 


 



   







Av Krister - 5 september 2020 22:06




Det blev en förmiddagsfika även denna lördag i Torsåker. Träningscyklister och barnfamiljer, några ungdomar och äldre par omvartannat, sökte sig ut i de vackra omgivningarna. Det blåste svala vindar, när solen gick i moln drog vi oss därför in i växthuset där vi möttes av musiktitlar som "Fill Me Up" och den akustiska versionen av "Lifetime" från högtalaren. 

 


-  Appen Schazam som musikidentiferar låtarna, tycker jag är en bra hjälpreda när man är osäker på titlar och artistnamn.




   













Av Krister - 4 september 2020 21:57



Idag satt jag utomhus i totalt tre timmar med två omsorgstagare. På det första boendet började det kännas kallt vid halvtid, men jag klarade mig bättre på det andra. På det sistnämna fick jag komma in i lägenheten förra fredagen, men inte idag. Det är helt beroende på vem av personalen som tjänstgör för tillfället.

Nu har jag gjort ett antikroppstest som visade negtivt sedan några veckor tillbaka, och hade jag visat provresultatet idag hade det gått för sig att sitta inomhus. Efterom provsvaret bara ger en ögonblicksbild för tillfället, känns reglerna lite luddiga. 


Fortsatte med att ta ner häcken ytterligare ikväll på uteplatsen.  Den behöver föryngras med nya grenar eftersom den har blivit risig nedtill. Egentligen ska Spirean formklippas så den blir bredare nedtill så ljuset lättare når grenarna upptill och inte blir alltför snötyngda i vinter.












Av Krister - 3 september 2020 21:45



Om det var det fuktiga och varma vädret som påverkade promenadorken under dagens vistelse i Rosersbergs slottspark, vet jag inte, men tungt gick det. Vi var rätt ensamma i parken idag, några hundägare, och en parkskötare som för tillfället befann sig i äppelträdgården sysselsatt med att beskära träden. Eftersom grindarna stod öppna passade jag på att provsmaka en sötare sort med syrlig smak och en aning tuggmotstånd i fruktköttet.


Skaffade en ny Experia 5 i telebutiken i Täby centrum på eftermiddagen. Den jag haft i två år har börjat krångla, skärmbilden fastnade igår och jag kunde inte stänga av mobilen. En ikon för teknisk service visar sig ofta på displayen innan mobilen öppnar upp. Glaset har blivit repigt dessutom.  En sån här dyr leksak borde hålla längre, tycker jag.




       











Av Krister - 3 september 2020 20:45

 

 

Det var tänkt att det skulle bli en tur med Ålandsbåten från Kapellskär igår onsdag, men bestämmelserna för att resa med Vikinglinjen gjorde att vi beslutade oss för att avboka. Det är munskydd som gäller som ska köpas i receptionen vid avfärd, plasthandskar ska användas vid förtäring, och så hytt som ska bokas. Dessutom ska man ha passet med sig. Jag känner att det blir för mycket.

 

Fick information på nätet och i kundtjänst att det skulle gå en båttur ut till Grinda från Vaxholm en kvart över nio igår som alternativ till den avbokade Ålandsturen. Det var bara fem plusgrader på morgonen, men dagstemperaturen steg till arton grader med pålandsvindar. För kallt att vistas så pass lång tid som sex timmar till nästa avgång från Grinda till Vaxholm.  - Om nu avgångstiderna stämde. Det var andra avgångstider som gällde enligt personalen på båtterminalen.

 

Tog en  promenad i centrum och så latten om hörnet och tittade närmare på var man kan ställa bilen i mer än fyra timmar inför kommande besök med avgångstider som är aktuella för skärgårdsbåtarna.

Pandemin har påverkat tillströmningen av turister under sommaren. I september brukar stillheten efter turistsäsongen lägga sig över Vaxholm.





             






 

 

 


 

Av Krister - 2 september 2020 15:38



Det är inte så lätt att fånga odlade solrosfält i år. Vid infarten till Järvafältet i höjd med Häggvik kan man få se en sträng längsmed den smala grusvägen som leder till naturreservatet. Här är det inte självplock, så förmodligen är det fritt fram att ta med sig snittblommor.



       














Av Krister - 1 september 2020 20:41




Två fyllningar med antydan till kariesangrepp och borttagning av tandsten. Det var det som gjordes idag på tandläkarpraktiken i Uppsala, nu ska jag göra ett återbesök i september nästa år. Jag kommer inte längre att göra tandläkarbesök i början av året framöver om jag inte absolut måste. Det har med förkyling och halsproblem som återkommer vid den tiden varje år. Med allmänt tandvårdsbidrag på trehundra kronor, slutade behandlingen på nästan tvåtusen femhundra, jag slapp bedöving.


Det har varit en fin höstdag i Uppsala med uppåt tjugo plusgrader vid middagstid, slog mig ner på Fågelsången en stund efteråt.

Hämtade ut skjortorna från kemtvätten, klippte häcken på uteplatsen, och fyllde på diesel i bilen på OKQ8. Dieselpriset ligger på 14,03 kronor litern just nu.




           







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards