Alla inlägg under november 2020

Av Krister - 22 november 2020 21:18



Lämnade fyra lådor av den smörgåstårta som blev över sedan igår till en person på morgonen som tog tacksamt emot lådorna. De tre smörgåstårtorna beställdes innan regeringen bestämde sig för att det fick bara vistas åtta personer i gudstjänstlokalen på samma gång när dopceremonin uträttades och en stor del av de inbjudna gästerna uteblev därför.


Kyrkolokalen i Kista besöktes av uppåt tjugotre åhörare i förmiddags, människor kommer och går under gudstjänsten, så det är lite osäkert hur många besökare det blev totalt under gudstjänsten. Men bestämmelserna efterlevdes noggrant med tanke på avstånden. Domsöndagens tema är ingen uppmuntrande läsning, Guds nåd och  omsorg i textsammanhanget brukar oftast lyftas fram. Påminnelsen om Kristi snara återkomst är det sällan någon som talar över särskilt ofta.

 

 




Av Krister - 21 november 2020 21:25



Fick med mig stora bitar överbliven smörgåstårta från ett dop som förvaras i matlådor i kylskåpet just nu. Med tanke på socker- och kolhydratinnehållet måste jag vara försiktig med att ta förmycket av det goda. Man kan inte bara slänga maten, delar upp i portioner till en person som vill äta av den i morgon.


Det börjar luta mot jul redan nu och den första advent. En saffransbulle till latten som intogs på röda bordsdukar på förmiddagen. Det är få som söker sig ut nu i ruskvädret med det intensiva regnet som föll över dagen. Från högtalarna strömmade musik från albumet The prayer med Andrea Bocelli & Céline Dion, avkopplande.



         

 

 

 

 









Av Krister - 20 november 2020 22:24



Nu när trädkronorna avlövats så pass in på senhösten är det lättare att upptäcka stigar som annars har dolts i skugga. I onsdags gick stegen upp till den storslagna utsikten över Mälaren vid Stäketfläcken och Bonäsbadet i Järfälla kommun. Det blåste rejält under dagen.

Öppna vatten kan ge en känsla av frihet och samtidigt kännas både skrämmande och faschinerande på samma gång. 


Uttrycket "det går vita gäss" används i vardagligt språkbruk vid brottsjö på öppet hav vid vindhastigheter över 5 meter per sekund, vågen tippar liksom över och bildar det vita skummet.



       










Av Krister - 19 november 2020 21:16



Det blåste på bra idag på förmiddagen med vindbyar på 10 sekundmeter och nio plusgrader, det duggade också till och från.  Meteorologerna fick rätt med sina beräkningar som lovade kyla mot kvällen, i skrivande stund ligger temeraturen kring nollstrecket i Sigtunatrakten. 


Vi undvek att gå i skogspartierna idag på grund av blåsten. Torra trädstammar gav vika. Det sägs att rotvältor kan slå igen som en råttfälla, och att det just därför är livsfarligt att vistas på eller i närheten av dessa omkullblåsta träd. Man ska också undvika att gå under ett lutande träd.



 

       










Av Krister - 18 november 2020 16:25



Att höbalar som blir kvar ute på åkrarna grönskar är det väl inte så ofta man ser, som här i höjd med Rosersberg vid Norrsunda kyrka. Runt tolv plusgrader har dagstemperaturen legat på.



     







Av Krister - 17 november 2020 23:00



Packade ner några munskydd i väskan innan jag tog pendeltåget mot Sollentuna i morse. Det var ingen direkt trängsel i vagnen, så skydden fick ligga kvar i väskan oanvända.

 

Blev uppsatt på tre brottsmål idag, men den andra förhandlingen drog ut rejält på tiden så det sista målet tas upp vid ett senare tillfälle. Arbetsdagen med restid och tjänstgöring sträckte sig över elva timmar med några timmars uppehåll på förmiddagen.


Den nya färgskrapan i bild beräknas tas i bruk i december, januari nästa år.





 










 

Av Krister - 16 november 2020 21:56



Har man två tvättmaskiner att tillgå i föreningens gemensamma tvättstuga där jag bokar tvättid en morgon i veckan, blir oftast färgade plagg som ska tvättas i fyrtio grader liggande en längre tid. Idag valde jag bort vittvätten för att få undan tvätthögen.

 

Satt kvar i bilen och väntade i Kista idag också när det skulle göras inköp som i förra veckan. Stannade till i Täby centrum på återvägen, ett kort besök på Ica och beställde en Wopper på BK.


Det pågår en garagerenovering i bostadsområdet där jag har min parkeringsplats. En provisorisk grusplan har anlagts som vi ska använda under ett halvår, så i april nästa år ska det vara klart. Man får hoppas på en mild vinter, det blir ingen elanslutning till kupévärmaren.

 

Det var för mörkt för att ta foton idag om man inte ska lägga ner extrajobb med att redigera bilderna.

 

 





Av Krister - 15 november 2020 21:51



Gudstjänsterna är inställda några söndagar framöver, informerades det om på dörren in till församlingslokalen idag på grund av Folkhälsomyndighetens striktare rekommendationer. Det var bara att vända hemåt, programmet på hemsidan borde uppdateras oftare. Däremot besökte jag mässan i Knivsta ikväll där det gick att hålla avstånd och inget kaffemingel efteråt. Coronasäkert vare sig det är pandemi eller inte.

Däremot var det en del trängsel på Coop mot eftermidagen där ingen ville hjälpas åt att hålla avstånden.


Under tiden vi väntar på ett effektivt vaccin mot Covid-19 vårdas totalt 149 patienter i intensivvården varav 47 i Stockholmsregionen i nuläget. Man får söka efter ljuspunkter. I Sigtuna kommun finns inga nya covid-fall på äldreboenden. www.marsta.nu  





 





 



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards