Alla inlägg under november 2020

Av Krister - 14 november 2020 23:15



Förenta Nationerna har valt att instifta och uppmärksamma olika temadagar, FN-dagar, för att lyfta fram specifika ämnen som de anser är viktiga. Jag tycker att Världsdiabetesdagen väger tyngre än andra teman som framhålls idag. Den 14 november 1891 föddes kanadensaren och fysiologen Frederick G. Banting, en av upptäckarna av insulin.


Ej att förväxla med begravningsentreprenören William Banting som är känd för att ha gått ner kraftigt i vikt efter att ha lagt om sin diet till socker- och stärkelsefattig kost. Därav ordet "bantning" som lever kvar som etablerat vardagligt språkbruk på svenska.


Bilder från dagens lördagsfika med uppåt nio plusgrader.




   






Av Krister - 13 november 2020 23:11

 

 


Kvinnor i kommunen får inte lån vid skilsmässa, löd en av rubrikerna på www.märsta.nu/startsidan/kvinnor-i-kommunen-far-inte-lan-vid-skilsmassa/ 

idag den 13 november.  

Kvinnor i Sigtuna kommun skulle vid en skilsmässa inte ens få ett lån till en bostad, visar siffror från Länsförsäkringar. 

 

Utmaningen ligger väl snarare i att det inte byggs tillräckligt många hyreslägenheter som erbjuds vid akuta behov. Det enda alternativet blir då att bolåneskuldsätta sig över öronen, om man är solvent nog att få ett lånelöfte. Att teckna sig på en bostad ska inte vara det enda alternativet i ett samhälle som förväntas bygga på mångfald och valmöjlighet.

 

 

 

 

 

 

 



Av Krister - 12 november 2020 23:16




Stegade in på RC Chocolat i Sigtuna stad på förmiddagen när det endast var ett fåtal gäster i lokalen. Slog mig ner i sällskap med några chokladpraliner och en latte. En guldkant i en grådisig vardagstillvaro.


Deltog i ett coronasäkert Kyrkofullmäktigemöte på ABF i kväll, ett antal ledamöter deltog via länk. Ljudupptagningen ställde till det och skapade missuppfattningar och en del irritation. Vi vistades inte i församlingshemmet som vi annars brukar göra.





 



Av Krister - 11 november 2020 15:38




I Sigtuna kommun händer det saker, en polisbil med blåljus stod uppställd vid cirkulationsplatsen vid tullen mellan Märsta och Sigtuna och en helikopter svävande över samhället mot eftermiddagen. En förare hade inte stannat för en kontroll. Natten mot måndagen attackerades kommunhuset med en molotovcoctail, branden utvecklade sig inte, men orsakade en viss förstörelse i entrén. En polisbil blev förstörd i Valsta i samma veva. Några bilar stacks i brand vid Strandpromenaden i Sigtuna stad. www.marsta.nu


På våra promenadsträckor går det lugnare till, kulsprutesmatter hörs från skjutfältet intill, överröstar kortvarigt vågbruset. Idag blev jag tillfrågad om jag kunde ta en gruppbild av "gubbgänget" som bestod av fem herrar under motionsrundan i slottsparken.






 











Av Krister - 10 november 2020 20:43




Förra året föll den första snön för säsongen den tionde november, man kan hoppas på en mild vinter, men samtidigt vill man ju att det ska kännas som normalvinter med nedåt tio minusgrader och snö.

I förmiddags slog kilometerräknaren i bilen om till femtiosju tusen mil. Jag har inte brytt mig om att göra oljebytet efter intervall nu den här gången. Motorn drar heller ingen olja att tala om.


Promenderade vid Löwensrömska och Fysingen i det grå novembervädret. Tog kaffet utomhus, det går fortfarande bra att slå sig ner en stund när det är uppehåll och torrt på bänkarna.

Ringde Folktandvården och bokade om tandläkartiden den 30 november till en ny i mitten av december. Det är långa köer nu för tandvård.






   



 







Av Krister - 9 november 2020 20:48



Gjorde en tur på Arlanda flygplats som låg i dimma i samband med att jag fyllde på diesel ikväll. Flygverksamheten fortsätter men i en begränsad omfattning, så helt dött var det inte. Några busspassagerare skulle stiga av vid långtidsparkeringen. Det pågår renoveringsarbeten, passager var avstängda, nya orienteringsskyltar har installerats vid infarterna. 



Fick ett erbjudande om Kia Servicepaket 8+ för oss med en äldre Kia som brukar komma med posten så här års i samband med kontrollbesiktningen och även från OKQ8 Bilverkstad. Både motor och kaross är så pass slitna nu så bilen tas ur trafik framöver. Hittills har det inte hänt så mycket med bilen under hösten märkligt nog, senast var det köldmedium i ac:n som fylldes på och så vinterhjulen med förvaring.





 












      





Av Krister - 8 november 2020 21:18



Ställde bilen under Kista galleria och begav mig till Kista kyrka för gudstjänstfirande. 

En Farsdagsfri gudstjänst. Det kan hända att församlingar delar ut choklad till papporna under gudstjänsten, men det kan bli pinsamt när någon barnlös herre uppger att denne inte har några barn och inte heller ska äras med choklad av den anledningen. Förhållandet kan vara barnlöst av en eller annan anledning.


Det var sagt att jag skulle slå följe in till Clara kyrka, men undvek kollektivtrafiken den här gången nu när smittan ökar igen i Stockholms förorter.

Gudstjänstlokalen har smyckats med vackra blyinfattade fönster.




 










Av Krister - 7 november 2020 20:58




Glödlamporna i två mindre lamparmaturer på fot som står på fönsterbrädet, byttes ut idag när en av glödknopparna plötsligt började blinka. Brinntiden på E14 ledlampor borde väl sträcka sig längre än så med tanke på inköpspriset. Vad jag minns skaffade jag dem för fyra år sedan på Ikea efter inbrottet i lägenheten. En ledlampa i badrummet slocknade ikväll också, jag hade en ny ledlampa förvarad i skåpet, så det blev fort avhjälpt.


Det ser ut som att Joe Biden tar hem segern i det amerikanska valet. Vad ska vi nu prata om när Donald Trump lämnar den politiska arenan. Det blir kanske först nu efter valförlusten spänningen börjar på riktigt.


Kian fick en behövlig snabbtvätt utomhus på OKQ8 utanför Uppsala i går kväll, men lervällingen hade bitit sig fast längsmed dörrsidorna och bagagelucka, så helt ren blev den inte. Jag gick över bilen med såpvatten i morse. Rosten kryper fram mer nu på de mest oväntade ställen. 




   







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards