Alla inlägg under november 2020

Av Krister - 6 november 2020 23:11




Fick meddelande redan igår om att jag inte kunde besöka ett äldreboende på förmiddagen då en avdelning drabbats av Coronasmittan. I förra veckan var jag sent ute med att boka tid för ett besök i Uppsala, men reglerna för besöken ändras och jag fick ingen information om att det var förbokning som gällde. Men idag fungerade det bättre. Personalen på äldreboenden använder inte munskydd, men en och annan av personalen bär visir. Jag kan förstå att det måste kännas ansträngade att ha munskydd på under ett helt arbetspass, mitt besök varar i en timme, det känns nog.


Kan ändå tycka att det är okej för det är faktiskt jag som får ett hyfsat skydd mot virus när jag uppmanas bära mask, hålla avståndet och tvätta händerna. Även personalen är möjliga smittobärare. Däremot har jag inte fått några uppmaningar om att undvika peta mig i ansiktet. Man ska ju helst inte ta i munskyddet.





 







Av Krister - 5 november 2020 22:02


 



Om man ska se något positivt i senhösten så är det väl att man kan upptäcka fornlämningar lättare i landskapet som annars under sommartiden täcks i grönska. Runsten U-423 i Rosersberg L 2016:8111 är svår att upptäcka från vägen. Skyltning saknas ofta med få undantag vid de flesta fornlämningar i Norrsunda socken, Sigtuna kommun.


Runsten U- 423 består av grå granit, 2 meter hög, och dateras till sådär 1050-1080. Stenen ser underhållen ut med ifyllda runor, ett kulturhistoriskt arv värd att bevara i kommande generationer. Enligt noteringar är stenen frostsprängd.


Runskriften lyder: "Kättil lät resa denna sten efter Gye sin fader, Gud hjälpe hans ande och Guds moder." Ristare är Åsmund.





           











 


Av Krister - 5 november 2020 19:08



Vid samma tid förra året var det markfrost den femte november och sol över en klarblå himmel som idag. Jag fångade några ögonblick idag också i Rosersbergs slottspark. Märkligt nog var det bara en hundägare och en löpare som vi mötte under promenadrundan. Det brallade på bra nere vid vattenbrynet.


De basala behoven för fattig som rik, i slott liksom koja, är nog trots allt ganska lika vilket vi påminde oss om på en dörr försedd med hänglås under vår promenad. 





       





Av Krister - 4 november 2020 16:08




Satt i en förhandling i tingsrätten i Sollentuna på förmiddagen idag mellan nio och tolv,  jag kom hem med pendeltåget i skaplig tid vi halvtolv ungefär. Trängeln var väl på gränsen  i morgonrusningen, men under återresan var det bara ett fåtal passagerare i vagnen med tanke på smittorisken.

 

Besökte Outleten i Barkarby nu ikväll, gjorde inköpen på Coop och Ica Maxi i Häggvik. Snabbmat på BK i Väsby en kvart över tio. Det blir inte så mycket hemmasittande under kvällarna. 

 



 

Av Krister - 3 november 2020 21:59



Kroppsrörelserna kändes stela under promenaden i Rosersbergs slottspark idag efter flyttningen som jag hjälpte till med sedan i onsdags och som avslutades sent igår kväll. Det blev i varjefall över sex tusen steg under två timmar. Skaffade en ny väska i blå textil  i Väsby centrum igår. Att bära kläder i plastkassar ser inte så särskilt snyggt ut. 


Uppslutningen kring studiecirkeln kunde varit bättre ikväll, men det var bra att det inte ställdes in. Tog snabbmat på Max efteråt med eftersnack.

 

Det pratas mycket om det amerikanska valet nu med valvaka inatt. Jag vill inte göra så stor sak av det, valutgången påverkar inte min vardag så särskilt mycket. Av två tveksamma är väl Joe Biden den presidentkandidat som verkar vettigast. 






      


 








Av Krister - 2 november 2020 23:30



De tre absolut sista flyttlassen lastades mot eftermiddagen, nu blev förrådet tömt. Totalt sett tog det uppåt åtta timmar. Som tack blev jag bjuden på en kababtallrik i tiotiden som hämtades i ösregn och åt vi i det nya köket. Det har blåst 11 sekundmeter idag med uppåt fjorton plusgrader. För trött för att skriva, nya reflektioner imorgon. 




Av Krister - 1 november 2020 23:19



Det sägs att man helst ska flytta var femte år ungefär för att undvika samla på sig för mycket, och det ligger nog en hel del i det. Den här helgen har varit just en flytthelg, jag hjälpte en person som samlat på sig rätt mycket under de tjugotre åren. Sista turen för dagen av tre med bilen gjordes nu ikväll, kom hem vid midnatt. Nu återstår lägenhetsförrådet som ska tömmas.

 

 



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards