Alla inlägg under april 2021

Av Krister - 22 april 2021 16:12



Snöfallet kom inte som någon direkt överraskning, och det vita eländet smälter undan fort. Dagstemperaturen har varierat mellan en halv plusgrad och tre. Fibromyalgin har gjort sig påmind i och med att det blåser samtidigt som temperaturen ligger nära noll, dessutom nederbörd. 


Förutom promenadrundan vid Fysingen besökte vi BK i Täby centrum på eftermiddagen. Nu mot kvällen ett kortare besök i Gränby köpcentrum, Max och Ica Maxi i Gnista. Fyllde tanken samtidigt.




             




 







Av Krister - 21 april 2021 22:30



Solen hettade i vindstilla. Mössan av och på. Öppnade för att inte bli för varm och svettig och tillslöt när den kyliga blåsten låg på för att inte anstränga halsen. Dagens förmiddagspromenad vid Fysingen. I morgon lovas det vintertemperaturer med några enstaka plusgrader.


Satt i ett medlemsmöte på zoom för Socialdemokraterna ikväll där bland annat kommande kyrkoval togs upp på dagordningen. Riksdagledamot Markus Selin berättade om regringens vårbudget via länk.



     










Av Krister - 20 april 2021 21:44



Eftersom halsen brukar protestera så här års när jag vistas ute i den råa kyliga vårluften och samtidigt heta brännande solen, var jag tveksam igår kväll om jag kunde besöka Folktandvården idag. Vid minsta symtom uppmanas vi att stanna hemma för att inte sprida eventuell covidsmitta vidare. Halsen kändes okej idag, så jag gjorde rotfyllningen i överkäken på eftermiddagen. Behandlingen beräknades till två timmar, en nota som gick lös på nästan fem tusen kronor. Nu ska jag göra en efterkontroll och så blir det en krona senare.


Läste igår om att många väntar med sina tandläkarbesök med anledning av coronarestriktionerna. Det är nog bara en del av sanningen.




 




Av Krister - 19 april 2021 20:23


 

Hörde helikopterljud i Valstaområdet sent igår kväll. En tjugoårig man skjöts av en jämnårig, fick jag veta i morse. Nuförtiden kopplar jag helikopterljud med just skjutningar, i varjefall vid den tidpunkten, men skjutningar förekommer ju under dagtid också. 


Blev ombedd att vara med när kompisens Hyundai Matrix såldes i Sollentuna tidigt på förmiddagen, han drog sig för kollektiva färdmedel, så  jag körde hem honom. En bil kräver underhåll, vilket måste finnas med i beräkningarna.

Besökte Solna och det vackra Jungfrudansen i ett ärende på eftermiddagen som inte gällde mig personligen, så jag stannar vid det.


Det gick bra att sitta ute på Max i Märsta när solen värmde i femtiden.



        
















Av Krister - 18 april 2021 20:58



Hängde uppe vid min lokala kyrka i närheten på förmiddagen och deltog i en andakt som också sändes på webben. Minglade i tre timmar på bänken utanför lokalen där det bjöds på kyrkkaffe.

Tanken var den att jag skulle köra en del bråte till återvinningsstationen, men jag fortsatte med att röja undan på uteplatsen. Har sett några Youtubeklipp mot eftermiddagen, webbandakter från olika församlingar.  Det känns fortfarande rått i luften, men vårsolen värmer. Bilen har fått stå idag, vilket händer vissa söndagar nu, men var ovanligare förr.





Av Krister - 17 april 2021 22:26



Det körde ihop sig idag, bestämde mig för att klippa håret som spretade åt alla håll. Egentligen drar jag mig för det, tycker inte att resultatet blir bra med det tunna hår jag fått med åren. Men nu sparade grabben som klippte mig det jag har kvar på huvudet och tunnade ut längsmed sidorna och färgade det också. Det var ett plötsligt infall jag fick. Terminalen tog inte mitt betalkort, gjorde ett kontantuttag från automaten och problemet var löst.


Samtidigt fick jag ett samtal om att personen jag hade som passagerare på förmiddagen hade tappat nycklarna och jag fann dem i passagerarsätet. Det var bara att åka iväg till Väsby igen där personen väntade på att komma in i lägenheten.


Kände att det blev varmt i fleecejackan mot eftermiddagen, temperaturen steg till sexton plusgrader, men det kändes fortfarande kallt i luften.




 










Av Krister - 16 april 2021 22:48

 

 

 

Betalade åttio kronor för snabbtvätten på OK i Säby vid Uppsalainfarten på eftermiddagen, men det måste gå undan, det är knappt att man hinner få bilen ren för de pengarna.

 

Det låg en Toyota framför mig på motorvägen, avgassystemet var på väg att lossna och som delvis släpade mot vägbanan. Med lite fantasi kan man tänka sig att delar av systemet lossnar och blir liggande på vägen och som bakomvarande trafik riskerar att fånga upp.


För ett antal år sedan var det en lastpall som kom i rörelse på grund av vindturbulensen på lastbilsflaket i höjd med Glädjens trafikplats i Upplands-Väsby. Lastpallen hamnade på vägbanan och en bil körde punktering. Jag hade redan i fantasin målat ut händelseförloppet så jag saktade in redan innan med god marginal innan pallen lyfte från flaket.



 

Av Krister - 15 april 2021 16:59



Vi kan se en liten nedgång i antalet patienter som vårdas på IVA just nu för Covid-19. I nuläget 387 personer. Man kan ju hoppas att den tredje vågen är på väg att mattas av. Antalet avlidna för dagen är 41 personer, det skapar inga rubriker. 

 

Har hunnit med ett besök i Täby centrum idag och nu mot kvällen Kungsängen, Coop Brunna park, en rätt nyetablerad handelsplats. Max i Sollentuna följer som andra de nya riktlinjerna och meddelade oss att lämna restaurangen senast halv nio. 

 


 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards