Alla inlägg under april 2021

Av Krister - 14 april 2021 21:43



Det var lika kylslaget  idag som igår med en dagstemperatur mellan fem och åtta plusgrader. Att vårtecknen vaknar till liv allteftersom kan man ändå upptäcka i omgivningarna. I dikesrenen låg en svarthuggorm ihopkrupen och lapade sol. Huggormar har inte alltid sicksackmöntrat skinn.


Tog några bilder av den gamla bensinpumpen vid Lennartsnäs gård, kunde inte motstå. BP-ZOOM.




 

                  










Av Krister - 13 april 2021 23:05



Plånboken blev kvar hemma idag och eftersom jag inte använder annat än betalkort och kontanter blev det inget kaffe, men det gjorde detsamma. Det har varit en riktigt vacker vårdag men kall, temperaturen låg på fem, sex plusgrader och steg mot åtta. Insektshotellet i bild är ett roligt och lite oväntat inslag längsmed promenadsträckan.


Kundparkeringen utanför Shellmacken söder om Arlanda såg för tillfället rätt ödslig ut, men tillströmningen av kunder varierar till och från.



           





Av Krister - 12 april 2021 23:41



Vi har klarat oss undan snöfallet i Sigtunaområdet, jag skiftade till sommarhjulen rekordtidigt i år.

 

Senaste uppdateringen över coronapatienter som vårdas för dagen är 391 på IVA. Det säger en del om hur pressad arbetssituationen är för de vårdanställda. Nu får vi hoppas på Janssens coronavaccin, de första leveranserna kan nå Sverige redan i helgen.

Förmodligen får vi leva med det här viruset i flera år framöver och räkna med att ta fler vaccindoser, kanske varje år för att få tillräckligt skydd. Man vet inte heller hur länge vi måste bära munskydd och det här med att hålla avstånd.


En tur till Täby är det jag hunnit med idag.






Av Krister - 11 april 2021 22:47



Vi hade som högt fem minuter att sätta oss ner i kyrkolokalen i Kista innan dörrarna låstes. Tände några ljus i hållaren och fick välsignelsen. Maxtalet var redan uppnådd när vi ryckte i de låsta dörrarna första gången.

Köpte grillkorv på Pressbyrån, märvärdigare än så blev det inte idag. Tog kyrkkaffet på stående fot och minglade utanför lokalen där jag bor. 


Har sett inspelade Youtubeklipp mot eftermiddagen, några enstaka live.




 







Av Krister - 10 april 2021 22:18




Naturreservatet på Järvafältet var välbesökt idag i vårsolens glans, men luften kändes sval och lite rå som den gör så här års,  promenerade vid Pommern längsmed sjön Ravalen.

Våra strövområden rustas upp på många håll nu, jag såg en ökande tillströmning av besökare i reservaten redan förra året i jämförelse med andra år. Man kan ju för folkhälsans skull hoppas på att trenden håller i sig.

Bryggan är istort iordningställd med nya bräder sedan i tisdags. Även en ny informationstavla har iordninställts i reservatet.


Kollade oljenivån på OK och rengjorde fönsterrutorna på Opeln ikväll. Däcken hade inte släppt ut någon luft sedan jag luftade sist, bra. 





                









Av Krister - 9 april 2021 17:15

 


Hade en del ärenden att uträtta i Häggvik i kväll, köpte en färgpatron till Epsonskrivaren. Alarmet utlöstes vid utpassagen trots att varan scannades i kassan. Folk kan ju tro att jag är tjuv, sa jag till väktaren som kontrollerade kvittot. Det hade skett en rififkupp nyligen, en bil hade tagit sig in i huvudentrén och orsakat skador.

 

Det har regnat och blåst vindbyar på 8 m/s under dagen. 

 

 

 

Av Krister - 8 april 2021 22:42




Enligt  marsta.nu  är Sigtuna kommun värst drabbat i länet av smittan i relation till befolkning just nu. Fallen av covid-19 i kommunen fortsätter öka och är nu uppe på 248 kommuninvånare för vecka 13. Jag skulle köpa munskydd på Apoteket Kronan, men det fanns bara tio-pack av en dyrare variant och hänvisades till Coop som hade samma produkt som jag köpt tidigare. Det kan lätt väcka irritation och obehag framme vid kassorna om man inte håller avstånd. En kvinna med munskydd blev utåtagerande, kanske av rädsla. En ordduell utvecklades, men mer än så blev det inte,  lite vänlighet i tonfallet skadar inte.

 

Det har varit vårkyligt i luften idag också, men solen värmde. Vy från Fysingen på förmiddagen.





 









Av Krister - 7 april 2021 21:19



Det kändes inte så kul att starta upp morgonen med att sopa bort frusen snö på biltaket. Tog mig till Sollentuna och ställde bilen i gallerian. Trots att jag är klubbmedlem fick jag betala full parkeringsavgift. Pendeltrågstrafiken mellan Märsta och Sollentuna går fortfarande på halvfart på grund av tekniska problem, och så ska vi ju undvika trängsel i kollektivtrafiken.


Det var tänkt att jag skulle sitta halvdagsting, men förhandlingen drog ut på tiden så det blev till heldag. Man får inte veta i förväg vad det är för typ av brottsmål som tas upp för dagen och hur lång tid det tar. Man måste ta en hel arbetsdag ledig även om förhandlingar ställs in.




   





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards