Alla inlägg under april 2021

Av Krister - 6 april 2021 23:25





Det blir ett sent inlägg, pratade i några timmar med kompisen som jag känt sedan högstadiet. Snön låg kvar fläckvis från i går på förmiddagen, men av isen på Fysingen finns inget kvar. Det har blåst kyliga vindbyar idag, lederna stramar och rörelserna känns tyngre än vanligt.

Fick änligen en tid framöver för rotfyllning av en tand som jag väntat på länge. Ringde redan i förra veckan.


 

   






Av Krister - 5 april 2021 23:14




Det hör till traditionen att jag får en hälsning från syrran varje påsk, ett kort som skickas frankerat med posten, hur vanligt det nu kan vara nuförtiden.

Aprilvädret kan man inte lita på, snön som föll i morse ligger fortfarande kvar på sina håll, men vägbanorna har klarat sig bra. Tog en tur till Täby mot eftermiddagen och besökte ett antal butiker. Jag bar inget munskydd idag, och det var bara ett fåtal som gjorde det. Det fungerar om man har en bra framförhållning så det inte skapar trängsel i onödan.




 








Av Krister - 4 april 2021 21:14



Det känns lite lättsammare i år än vid samma tid förra året med tanke på pandemin. Deltog i två kortare andakter idag också. Pratade med prästen om lammmåltider som förekommer lika ofta som det predikas om Jesus återkomst i kyrkorna, alltså en gång om året.


Såg den gamla amerikanska actiondramafilmen Top Gun från 1986 med den då unge Tom Cruise i huvudrollen som stridspilot. Det blev lammgryta med potatis och pannkakor mot eftermiddagen, och så finsk traditionell Memma på påskbordet. Memma ska ätas med mjölk, men det är inte min favorit, jag avstår gärna. Lammgrytan var välsmakande. Kände en lätt smak av ättikan som ingick i receptet.





   






Av Krister - 3 april 2021 21:39



Vi höll oss inne idag med lördagslatten, det kändes kallt i luften trots att solen låg på. Bageri Kardemumma hade öppet, men det är lite osäkert under storhelger. Vi var ute efter lammkött inför morgondagens påskmiddag, det fanns på Ica Kvantum, efter ett resultatlöst letande i andra butiker. Anledningen till att vi ställer till med en påskmiddag är just att ta tillfället i akt att äta lamm vilket inte händer så särskilt ofta.


Blir påmind om varje gång jag passerar en Satsanläggning att det är över ett år sedan jag gjorde ett träningspass nu. Sista besöktet var på Sats nya anläggning i Häggvik för att se lokalerna. De har öppet till tjugotre under vardagarna.




   










Av Krister - 2 april 2021 22:18





Gjorde två besök i dag på äldreboenden och lyfte tillvaron med några knippen tulpaner och påskliljor från Plantagen. Pratade med församlingsherden i eftermiddags om att börja med söndagsskola för vuxna i någon form under hösten, beroende på hur det ser ut med pandemin. 


Såg den direktsända korsvägsandakten Via Dolorosa som sändes från S:t Petersplatsen i Rom med påven Franciskus halvtio nu ikväll. Om det nu stämmer har påven 33 knappar att knäppa i den fotsida vita kaftanen, vilket har att göra med att Jesus blev 33 år, enligt somliga präster.


En förskoleklass i Tingvalla har hängt upp hjärtan i ett träd med uppmaningen "Hjälp oss sprida kärlek" med tips och idéer hur det ska gå till.





     





Av Krister - 1 april 2021 17:06



Om jag gjorde rätt i att frakta mina gamla Ikeastolar till återvinningscentralen vet jag inte, men nu är det i varjefall gjort. Modellen hette Aron och fanns med i 2007 års utgåva av Ikeakatalogen. Stolen Adam var näst intill identisk.


Var in på Ica och plockade ihop godis i två påskägg som jag gav kompisens grabbar, pappan har persiska traditrioner, så det är ingen självklarhet att barnen får påskgodis. De har nyligen firat det persiska nyåret, det blir en del godis där också. 





   





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards