Alla inlägg under maj 2021

Av Krister - 24 maj 2021 22:58



Ute på Skoklosterhalvön brukar det oftast vara lugnt i veckorna och idag var det gråmulet och tidvis regn. I vindskyddat läge kändes det riktigt behagligt med uppåt elva plusgrader på eftermiddagen. Macken har öppet i veckorna så vi satte oss ner i utemöblerna, det var ett fåtal besökare för tillfället i butiken.


Skaffade en brandgul jordad tjugometers skarvsladd på Jula i Häggvik mot kvällen, nu väntar jag bara på uppehållsväder så jag kan sätta gång med gräsklippningen.




                 





Av Krister - 23 maj 2021 22:30




Stannade till vid Häggviks handelsplats innan besöket i Kista galleria på förmiddagen. Fick tag i en behändig grästrimmer med nätdrift för 199 kronor på Jula. Gräsplätten är rätt liten och då räcker det med en enklare trimmer. Eftersom gräset var vått efter regnet och det behövs en förlängningssladd, testar jag trimmern när det har torkat upp. Den måste sättas ihop vilket i sig inte var så svårt.


Såg andakten på Youtube och kaffemingel utanför kyrkan mellan regnskurarna. Gårdagskvällens Mello missade jag totalt, T-elias nät hade tekniska problem. Och det här med matchförlusterna för Kronorna i hockey-VM vill jag inte ens tänka på.






     



Av Krister - 22 maj 2021 21:45



På de senast parkeringsautomaterna väljer man mellan kvitto via e-mail eller sms. Fysiska parkeringsbiljetter i rutan blir en allt ovanligare syn liksom myntbetalning. Den automat jag använde mig av idag gick det inte att justera tiden i enkronor, det var antingen fem eller tio kronor. Jag kanske låter gubbgnällig men att uppge både regnummer, skjuta in bankkortet, knappa in koden, och sedan mobilnumret, tycker i varje fall jag är för många moment för att det ska kännas bekvämt.


Lördagslatten, och så inköp på Ica i Väsby centrum. Jag var den enda av kunderna i butiken som bar munskydd. Det är inte alltid som jag använder det heller, men butiksytorna är små med risk för trängsel.

Satt ute med kaffet på uteplatsen ikväll i tio plusgrader och fick användning av det nya brickbordet från Ikea. Jag får en känsla av att sommaren blir kylig i år. 






   












Av Krister - 21 maj 2021 23:23



För att bubblor ska kunna visa sig på vattenpölarna som det gjorde idag, måste dropparna vara stora nog och det ska helst vara vindstilla. När en droppe faller på vattenytan trycks den ner och skapar ett hål. Den senare försvinner omedelbart eftersom vatten tenderar att återta sin tidigare form. Men eftersom luft redan har trängt in i ihåligheten bildas alltså en bubbla. På grund av brist på vind spricker inte den genomskinliga bollen omedelbart, men den finns under en kort stund.




   









Av Krister - 20 maj 2021 16:23



Det känns lite snopet att jag inte längre kan använda den tre år gamla laddningsbara grästrimmern för att inte batterier lagerförs längre, annat än på eftermarknaden, om det nu ens går att få tag på ett batteri där. Det blev ett besök på återvinningscentralen med trimmer och dithörande batteri och sladdansluten laddningsdosa på förmiddagen. 


Det är intensiv trafik ute på vägarna just nu inför pingsthelgen, ha befunnit mig i Täby centrum för inköp på eftermiddagen. Det är inte så många som håller rekommenderat avstånd, pandemin är inte över ännu på ett tag.





     





Av Krister - 19 maj 2021 21:51



Lånade ut mitt SL-acesskort för en resa med buss till och från vårdcentralen idag, när jag fick tillbaka det fanns det inte så mycket pengar kvar att resa för. Fler resor hade gjorts på kortet. Jag tycker ju att ska man använda kortet mer än vad som sagts och med medel som tillhör en annan person, är det rimligt att man tillfrågas om det går bra. Jag säger oftast inte nej när någon frågar om det inte gäller större summor.


Varmt i direkt solljus och svala vindar, växlande molnighet. Temperaturen nådde upp till arton plusgrader idag. Tog kaffet på Shellmacken som jag gör under promenadrundorna.






     
















Av Krister - 18 maj 2021 22:23



Vi stannade till vid Stäket utanför Jakobsberg på eftermiddagen och delade på pizzan som vi ofta gör. Det blir inget kvar på tallrikarna, jag tycker att det är bra. Det slängs på tok förmycket mat och det beställs för stora portioner. Bara man kan komma överens om fyllningen så fungerar det bra, pizza Capricciosa, vilket betyder nyckfull på italienska.


Fiskmåsarna släpper sin last här och var, idag var det dags för biltaket som blev vitfläckigt av träck. Kollade nivån på oljestickan i Opeln, det ser ut som att motorn inte dragit några synbara mängder sedan sist.




      








Av Krister - 17 maj 2021 21:49




Eftersom det klarnade upp mot kvällen tog vi oss ut till Sigtuna stad för en latte utomhus i den svala luften efter dagens regnande till och från. Det grävs längsmed Strandpromenaden just nu. Cyklister får egen bana längs gångstråket och minigolfen byggs om till äventyrsgolf med historiskt tema. 






       












Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards