Alla inlägg under maj 2021

Av Krister - 16 maj 2021 21:37



Stannade till på OKQ8 ikväll för att rengöra rutorna och motorhuven från fågelträck som kan bita sig fast. Luftade däcken och fick se att en ventilhatt saknades på ett av framhjulen, hur det nu kan ha gått till. De hade inte lösa ventilhattar för en femma styck i kassan längre, och inte inne i butiken. Men jag har några kvar i reserv sedan jag bytte på vinterdäcken i december.


Gjorde ett kyrkobesök hemmavid med sju deltagare på förmiddagens andakt totalt sett med anställd personal. Besökte därefter hemgruppen i Sundbyberg i ettiden där vi såg Youtubesänd gudstjänst med varmkorv och kaffe.

De flesta av oss sju deltagare har fått den första vaccindosen, några den andra, så vi kände oss rätt säkra.







Av Krister - 15 maj 2021 21:50




Förutom lördagslatten på förmiddagen, fick jag nytta av Vectrans generösa lastutrymme senare på dagen, ett datorbord från Jysk som mätte 130x80x5 cm fick gott om plats. Det var inte ett bord för eget bruk, jag sitter fortfarande vid mitt skrivbord Signatur i bokfanér från Ikea med bokhyllor i samma serie inköpta i slutet av åttiotalet, kanske. 

Kompisen hade glömt billamporna brinnande, upptäckte det när jag ställde mig på platsen bredvid nu mot sena kvällen, tråkigt när man ska iväg till jobbet på morgonen med ett livlöst batteri. Ringde upp och påminde. 

 

Det känns kyligare i lägenheten nu i och med väderväxlingen till en ostadigare väderlek. Trots värmefläkt kände jag att det gjorde ont i kroppen i morse, men det orsakar oftare sendrag när kallraset söker sig inåt.  






 








Av Krister - 14 maj 2021 16:21



Så här ser det ut på många håll just nu, gula mattor av maskrosor i omgivningarna. Hägg i blomning och vitsippor i kluster. Det regnar just nu i skrivande stund utanför Arlanda med en temperatur på tolv, tretton plusgrader strax innan tio.

 

Besökte Arninge nu mot kvällen och överraskades av att Coop har flyttat in i nya lokaler på handelsplatsen.

Vi satt i bilen och tog snabbmaten på BK i Väsby ikväll, snabbmatrestaurangerna stänger fortfarande vid halv nio för ätande gäster i lokalen. 



 








Av Krister - 13 maj 2021 23:10




Det blev tillfälle för ett kyrkobesök med mingel utanför kyrkan i förmiddags i samband med Kristi himmelsfärdsdag eller Kisti flygaredag, som vi uttryckte det under min uppväxt. Kanske just för att vi ställs inför det obegripliga, dagen då Jesus Kristus efter uppståndelsen lämnade jorden och rycktes upp till himlen inför elva av apostlarna. Lika ofattbart som att Jesus väntas återkomma på samma sätt och det rätt snart.


Tog en tur mot Täby centrum mot eftermiddagen med snabbmat på BK. Dagstemperaturen visade på uppåt tjugofyra plusgarader, kanske högre än så. Det kändes försommar.





 















Av Krister - 12 maj 2021 22:26



Det kändes fortfarade ömt i höger arm efter nålsticket igår eftermiddag men det gjorde inte ont. Körde kompisen till Din Doktor för att få sin första vaccindos idag. Jag ringde telefonbokningstjänsten för en andra dos, men det skulle ta tre veckor innan det fanns lediga tider i Region Stockholm, och så var det för kompisen också. Det har ingen betydelse om det är landstinget eller en privat aktör som utför vaccinationerna.


Idag var det krusning på Fysingens vattenyta. Det fläktade behagligt samtidigt som solen värmde under promenadsträckan. Köpte en tunnare keps på Stadium för att skydda huvudet från kommande sommarhetta. 


Kilometerräknaren på Opeln visade på sexton tusen mil idag, jag räknar med några tusen mil under ett halvår ungefär.





       








 




Av Krister - 11 maj 2021 21:43



Fick ett oväntat samtal från vårdcentralen tjugo minuter innan två. Jag hade fått en tid för den första sprutan av Pfizervaccinet mot covid-19 på eftermiddagen, men inte någon förhandsinformation om när det skulle ske. Ringde om en tid redan i onsdags och fick beskedet att de skulle ringa mig om det fanns en tid ledig under veckan. Jag fick vända i höjd med Rosersberg och sköt på ärendet jag hade för dagen i Väsby till en senare tid. Det gäller att vara flexibel.

Inför den andra vaccinationen skulle jag boka en tid för besök i Kistamässan eller på en annan plats.


Vad jag kunde se visade displayen i bilen på tjugosju plusgrader som högst i direkt solljus.




         








Av Krister - 10 maj 2021 21:30




När jag hämtade ut de beställda sommarhjulen mellan jul och nyår förra året tyckte jag att Micelindäcken såg rätt skapliga ut på lättmetallfälgarna. Att beställa via nätet blir ju som att köpa grisen i säcken, man vet inte riktigt vad man får när det gäller begagnatköp.

 

Enligt DOT märkningen såg jag att däcken var tillverkade i juni månad 2010. Om inte däcken är utslitna går det bra att köra på dem, åldern har ingen betydelse, men vägegenskaperna blir sämre. Vad jag kunde se nu fanns det små sprickor i gummit och mönstret var på gränsen till det tillåtna.


Det har blivit så genom åren att jag har valt däcktillverkaren Bridgestone, liksom verkstaden som jag besökte idag på eftermiddagen sedan i början av tvåtusentalet. De fyra däcken som sitter på nu heter Turanza T005. Jag körde på en liknande däcktyp på min tidigare Kia med samma däckdimension 205/55 R16. 


Det har varit varmt i dag med en temperatur som legat på som högst arton plusgrader. Duggregn och en del solglimtar.






          





Av Krister - 9 maj 2021 22:42



Det var svårt att hålla avståndet i Kista galleria idag också, jag fick invänta och göra kringgående rörelser för att inte komma alltför nära de personer jag passerade. Prästen uppmanade oss att lämna kyrkolokalen efter en halvtimme, det stod besökare och väntade utanför dörren. Med personal var vi som flest elva personer varav åtta besökare. Vad jag kunde se var det en besökare som kom in så då var de fyra i lokalen den sista halvtimmen. Vi beställde varmkorv på Pressbyrån och nöjde oss med det.


Tog en mugg kaffe i kyrkan hemmavid och minglade en stund innan jag kände att det var nog för idag.





 







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards