Alla inlägg under maj 2021

Av Krister - 8 maj 2021 21:32




Det har väl inte hänt så mycket att skriva om idag. Väderleken har spelat ett spratt med både sol, regn och blåst och med en dagstemperatur på uppåt tolv plusgrader. I går den 7 maj inföll "Mellan hägg och syrén" - ett uttryck som sägs ha använts för första gången av en skomakare som tog semester under försommaren och satte upp en skylt med texten "Stängt mellan hägg och syrén". I år är våren kall så vi får väl bida tiden lite.


Man kan tänka sig att det är perioden mellan det att häggen och syrénerna slagit ut i full blomning, en kort period under försommaren. Skomakaren kunde liksom många andra förvärsarbetande inom jordbruket och industrin inte räkna med en längre ledighet. Många anser att uttrycket har varit vanligt bland just skomakare.





   





Av Krister - 7 maj 2021 22:16




Vem minns förvaringslådorna Slugis från Ikea? Om jag minns rätt köpte jag av den serien på nittotalet och har legat i förrådet i många år. Formspråk fick gå före praktisk funktion. Nu lämnade jag in lådorna till secondhand idag.


Har firat en femtioårsdag idag med smörgåstårta mot kvällen. Fyllde ett presentkort på ICA och gav en chokladask, rätt mycket trängsel, men coronasäkert vid köksbordet. Vi var tre personer som umgicks.






          









Av Krister - 6 maj 2021 07:39



Region Stockholm öppnar nu för Fas-4 vaccinering. Jag har ännu inte fått inbjudan att vaccinera mig i Sigtuna kommun, om de ens kommer att skicka ut någon till oss i Fas-3. Ringde två vårdcentraler igår och skulle eventuellt få en tid för covid-19 vaccinering i nästa vecka, om det finns en tid, de ska ringa mig. Man måste vara aktiv, det är lätt hänt att man blir utan.

 

Mina arbetsgivare i både Sigtuna och Väsby kommuner har erbjudit mig vaccinering sedan tidigare, men jag har inte varit tillräckligt motiverad och inväntat en kallelse från vårdcentralen i närheten. 


Flanelltyg är något jag uppskattar, det blir inte så skrynkligt och behöver inte nödvändigtvis strykas. Tyvärr finns tyget bara i rutmönstrat. Ytterligare en röd inköptes idag till garderoben från Jula i Häggvik.




 












Av Krister - 5 maj 2021 23:12



Bloggplatsen har ju legat nere under dagen, men det är en förhållandvis pålitlig portal att använda. Vi som bloggade på Metrobloggen innan den gick i stöpet, visste inte från dag till annan om vi över huvud taget kunde komma in på det forumet i långa perioder.

Det blev ingen längre promenad idag, det föll regnblandad snö på förmiddagen med några enstaka plusgrader.


Tog en bild av fornminnet längsmed vägen, en milsten i höjd med Benstocken i närheten av Arlanda flygplats. Ett välvårdat exemplar.






   










Av Krister - 4 maj 2021 23:26





Det kändes tungt att gå idag, jag tog heller inget kaffe under förmiddagspromenaden. Vitsipporna dominerar i markerna, det ser ut som om att sipporna är ovanligt talrika denna säsong. Annars så tycker jag att våren ser rätt trist och risig ut med sparsam kolorit fram till försommarens grönska. Dagstemperaturen har varierat mellan elva och fjorton plusgrader.






         









 

Av Krister - 3 maj 2021 22:16



Av någon anledning känns det motigt att besöka mina förrådsutrymmen. Särskilt det förråd som är inhyst i en fastighet i närheten som ligger i ett skyddsrum. Sist jag besökte skyddsrummet kunde jag inte komma in på grund av ett rejält hänglås som satt i den tjocka plåtdörren och föreningens expedition hade ingen extranyckel, så just det hänglåset fick klippas. I förmiddags såg jag att det hängde ett nytt lite klenare hänglås i skyddsrumsdörren med ett anslag på dörren som hänvisade till ett telefonnummer som jag ringde för att få tillgång till extranyckel till hänglåset.

Så det löste sig, och jag bar den ouppackade parasollfoten till uteplatsen, en betongklump på tjugotvå kilo.


Nu när björkarna har fått sina gröna musöron är det dags att klippa ner rosorna, så jag tog tag i det i förmiddags samtidigt.





 








Av Krister - 2 maj 2021 22:14




Lämnade inkomstdeklarationen i det tillfälliga brevinkastet på Skatteverket mot eftermiddgen, jag har stannat till tidigare år i samband med den sista april på hemvägen från Valborgsmässofirandet i Uppsala. En nigeriansk vän från kyrkan hängde på dag, vi tog vägen via mindre landsvägar på återvägen och stannade till vid Alsike kloster där jag tog bilden.


Läste att SD, M, KD och L är eniga om migration och går samman i ett permanent förslag om migrationspolitiken. De vill bland annat försvåra möjligheterna att få uppehållsstillstånd av humanitära skäl.







 








Av Krister - 1 maj 2021 19:47



Årets första maj firades med en latte på Kardemumma i Väsby och det är bättre än att inte göra något alls nu när det inte blir några förstamajtal i år heller att ansluta sig till. Jag gick in på Youtube för att lyssna på statsministerns tal. Det var rätt många som var ute och rörde på sig idag på förmiddagen liksom trafiktätheten.


Bilturen igår kväll gick landsvägen via Vassunda och Alsike kloster, den gamla Stockholmsvägen in mot Uppsala och gjorde ett kortare uppehåll i Gamla Uppsala. En och annan eld längsmed färdvägen med snabbmat i bilen och inköp på Ica Maxi i Gnista innan hemfärd.






       






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards