Alla inlägg under juni 2021

Av Krister - 22 juni 2021 22:18





Ställde mig i hettan på parkeringsplatsen utanför polishuset i Sollentuna och inväntade T som skulle förnya sin id-handling på eftermiddagen. Väderleksrapporten visade på ett åskoväder som skulle passera över Stockholmsområdet, men det blev bara några regndroppar. Beställde några grillkorvar på Biltema i Bredden, ett klart prisvärt alternativ och gott om plats i restaurangen där vi slog oss ner en stund med utsikt över motorvägen och Breddens handelsplats.


I skrivande stund visar utetermometern i köksfönstret på tolv plusgrader, det kändes svalt i luften när jag ställde mig för kvällen.







     












Av Krister - 21 juni 2021 22:47



Tog oss till det för dagen välbesökta Täbybadet mot eftermiddagen innan det började mulna på mot kvällen. Kompisens åttaårige son gjorde ett avbrott från tvspelandet och hängde lite motvilligt med, åt en glass, och doppade ivarjefall fötterna. 

 

Bestämde en tid för en fika i Sigtuna stad mot kvällen med min skolkamrat sedan högstadiet, vi umgås inte så ofta längre, men ringer emellanåt.

Idag vänder det åter mot mörkare tider, årets längsta dag.




                















Av Krister - 20 juni 2021 21:30





Trimmade gräsmattan på uteplatsen och gav växterna hinkvis med vatten i eftermiddags. Häcken får jag ta en annan dag, den växer snabbt.

Gjorde ett besök i Kista galleria med gudstjänstbesök, men vi var rätt sena idag. Besökte också den sena kvällsgudstjänsten i Märsta. Två av ungdomarna kom farande i en epatraktor varav en av dem medverkade i mötesordningen.


När det gäller motorteknik kan det vara generationsöverskridande, det är samma teknik i en över femtio år gammal Volvo idag som när jag skaffade bil. I den här traktorn satt det en dieselmotor, och det var bra tyckte grabben, han gillade när det svartrökte om piporna.


Årets första jordgubbar köpte jag i Kista galleria för sextio kronor asken från småländska Lindus gård. Lite syrliga i smaken.






   










Av Krister - 19 juni 2021 20:50




Beställde pannkakor till latten på förmiddagen. Vi förde ett kortare samtal om varför många uttalar pannkaka "pangkaka". Eftersom det är en efterrätt som ofta barn äter är det väl lättare för dem att säga "pang". 

Nu när vi närmar oss midsommartid faller skuggorna och dagsljuset på ett annat sätt. Idag blev det Hammarby apotek. 


Att det har varit en tryckande fuktig värme under dagen i Mälardalen, behöver jag kanske inte nämna. På sina håll har det ju regnat. Tog en tur ut till Willy:s i Bro. Lågtryck i samband med fukt, blåst och värme gör kroppen överkänslig, jag fick tandvärk och sveda i huden nu mot kvällen. Avfuktaren jobbar på för fullt just nu liksom värmefläkten. 






 













Av Krister - 18 juni 2021 17:41



Det blev en sommarhet eftermiddag i Uppsala, displayen i Opeln visade

+34 c° på den solstekta parkeringsplatsen, om det nu kan stämma. Varmt var det i varje fall.

 

Besökte OK-verkstaden senare på eftermiddagen och fick bränslefiltret bytt och oljan i växellådan. MPM Gearoil Premium Syntetic MTF 75W-80 GL-5. Kan inte minnas att jag har bytt växellådsolja i någon bil jag ägt tidigare. Det ingår inte i serviceschemat och inte multiremmen heller.

 

Om jag förstod det rätt behöver fjäderbenslagret bytas ut, det hörs ett klonkande ljud emellanåt. Tar tag i det vid nästa oljebyte mot hösten.






 









Av Krister - 17 juni 2021 22:40





Idag är det precis arton år sedan jag började träna på gym, men pandemin har gjort att träningsrutinerna inte har gått att hålla. Men jag har ivarjefall varit in på Sats nya träningsanläggning i Häggvik. Det gymmet stänger tjugotre på vardagar, så de tiderna passar mig. Efter den andra dosen tänker jag börja med träningspassen igen.

 

Det svartvita motivet ger en känsla av sextiotalet. Gjorde promenadrundan vid Fysingen idag också, men luftfuktigheten och värmen gjorde kläderna fuktiga. Uppåt tjugosju, tjugoåtta plusgrader visade temperaturen på vid middagstid.


Märkligt nog drar bloggen www.vikingen888.bloggplatsen.se 

fortfarande besökare. 

Jag tittade in på bloggen sporadiskt, man undrar vad som har hänt med de personer som har varit flitiga med att skriva och plötsligt bara slutar med sina inlägg.

 

När jag sökte på personens för- och efternamn och hemort Åtvidaberg, såg jag minnesrunan över honom. Han avled två dagar efter det sista inlägget på Bloggplatsen. Frid vilar över vikingens minne.




 

   







 

Av Krister - 16 juni 2021 22:52




Växtligheten varierar från ett år till annat, det var ett större bestånd av Blåklint i kulturlandskapet vid samma tid förra året. Vallmofältet bredde ut sig i större omfattning i närheten av Hammarby kyrka.

Åt av årets första smultron som plockades i vägslänten. Det är något speciellt med det första och den sista under säsongerna.

Den höga vattennivån vid Trefaldighetskällan har sjunkit undan och ser lika klart och rent ut som vi är vana att se det. 







         









Av Krister - 15 juni 2021 20:42






Ringde Region Uppsala och fick en tid för den andra Covid-19 vaccindosen i slutet av månaden i grannkommunen Knivsta. Det tog några minuter och jag behövde inte svara på några övriga frågor gällande hälsotillståndet.

Kontaktade sedan min vårdcentral i Sigtuna kommun och ville meddela att det går att få tider på andra sidan länsgränsen. Detta positiva besked bemöttes inte med någon större entusiasm, de rekommenderar vaccinationer inom Region Stockholm med motiveringen att de inte ville belasta andra regioner. 


Att jag ska ringa varje eftermiddag till en bokningscentral som inte har några tider att erbjuda går däremot bra. Klarar inte Region Stockholm att utföra sitt vaccinationsuppdrag fullt ut, måste de förstås söka hjälp över länsgränserna, är min åsikt.

 

Statsepidemiolog Anders Tegnell gasar på med att påtala att det är viktigare än någonsin att alla fullföljer sin vaccinering och tar två doser av det vaccin som erbjuds och Region Stockholm bromsar in med att inte erbjuda tillräckligt många vaccinationstider för att hindra ett nytt scenario.


Delade på en pizza i Stäketfläcken på eftermiddagen och bidrar med bilder därifrån. Det har varit en behaglig dag med uppåt tjugotre plusgrader, sol och friska vindar. Det var många som provade på fiskelyckan i sundet.








       










Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards