Alla inlägg under augusti 2021

Av Krister - 15 augusti 2021 20:48





Vi gjorde ett besök i Sundbyberg och Signalfabriken på förmiddagen med intilliggande kvarter. Det är många fastighetslokaler som ekar tomma just nu och reparationsarbeten för ytterliggare ett järvägsspår pågår.

Utanför Sundbybergs T-baneuppgång står ett motormonument upprest från 1927. Konstverket skapades ursprungligen för Shells huvudkontor på Birgerjarlsgatan, snäckorna återspeglar oljebolagets logotyp.


Jag stannade inför två av de skulpterade reliferna i granit, tankbilen och lastbilen där man kan se en gammal bränslepump och den för tiden typiska röda varningstriangeln i bakgrunden i bild. Vägmärket(1916-1931)är en arkivbild från besöket på motormuseet i Köping i juli för tre år sedan.


Helt ovetande om att det skulle firas en konfirmationshögmässa med avslutning i St:a Birgittakyrkan i Knivsta på sena eftemiddagen satte jag mig ner i bänkraden bakom konfirmandernas anhöriga. Jag är själv konfirmerad i Svenska kyrkan, men fick som tonåring inte riktigt klart för mig vad som hände efter korsfälstelsen med tanke på Jesu uppståndelse och återkomst.





 

            
 







Av Krister - 14 augusti 2021 22:37




Det kändes lite tveksamt om det gick att sitta utomhus idag med tanke på blåsten, men vi beslutade oss för det ändå ute vid Villa Ed. Förutom latten testade jag för dagen på rabarberpannacotta. 

I en rätt rörig miljö delade jag på en Margherita på Palma Pizzeria i Täby centrum mot eftermiddagen i sällskap med pappan och två små barn som hade överskott på energi. I och ur med sittvagnen och så det här med bilbältet på även i baksätet.







       







Av Krister - 13 augusti 2021 16:40

 

De vackert rödlysande rönnbären är ett säkert höstecken så här års. Vi fick sommarvärme idag och så påminner man sig om luftfuktigheten, men kvällen känns sval.

 

Besökte Vallentuna och Uppsala och gjorde diverse inköp i Häggvik senare ikväll, snabbmat i Väsby på återvägen. 




 








Av Krister - 12 augusti 2021 23:17




Åskmullret hördes bortom horisonten i eftermiddags. Jag ville undvika regnet som skulle göra sopsäcken genomvåt när den skulle fraktas i bilen med kvistar och en lerig rotklump till återvinningscentralen, så jag körde iväg med den direkt. Regnet uteblev, men luften kändes fuktig med en dagstemperatur på tjugotre plusgrader. Det är den fjärde Brudspirean av tolv som jag började plantera 2007 som forslas iväg från uteplatsen. 


Tog fikat på Biltema på sena förmiddagen, det är ljuset i bilden som gör kompositionen intressant, motivet återkommer emellanåt och blir en återupprepning.  

Besökte E-church i Stenhagen, Uppsala mot kvällen på en Miracle night eller varför inte mirakelafton, men det låter kanske inte lika lockande. Jag har inte aktivt besökt möten på över femton år, men började återuppta intresset för sex år sedan.









   





Av Krister - 11 augusti 2021 22:02



Det har blivit ett återkommande inslag för varje säsong att vi provsmakar höstens äpplen i Skoklosters äppelträdgård. Regnet föll under resan ut till halvön, men vi fick uppehåll under vistelsen nu ikväll vid halvåtta tiden, rätt sent påtänkt.

 

Transparente blanche är den sort som jag föredrar, och de som fallit till marken är ofta mjuka och söta i fruktköttet. Det ser ut som att det blir ett bra äppelår. Äppelsorten har  kort hållbarhet.

 



         




Av Krister - 10 augusti 2021 20:50



Det har fallit regn till och från under dagen men på förmiddagen liksom kvällen har det varit uppehåll. Temperaturen har legat på runt arton plusgrader. Uteplatsen får inte ha högresta buskar annat än lågt växande bakom ett lika lågt staket har styrelsen bestämt. Högre växter med spaljé tillåts för insynskydd mot grannen. Det här med berså, ett växtrum omgärdat av buskar och träd att gömma sig bakom på uteplatsen, är alltså inte tillåtet.


Det som eftersträvas i nyproduktionen är enligt min uppfattning trätrallar på uteplatserna där nog de flesta känner till att man kan utsättas för en rätt besvärande exponering. Man får heller inte förvara något på trädäcket.


Alltså klippte jag ner en av Brudspireorna som står intill en högrest Tuja. Fyllde 6 plastsäckar som jag lastade in i bilen blöta och leriga efter regnet och lämnade på återvinningsstationen ikväll. Rotverket sitter hårt fast i jorden, så jag skaffade en spetsig spade på Biltema och ska försöka bända loss roten framöver.




 



       















Av Krister - 9 augusti 2021 21:13



Det gick fort att få den trasiga H7-lampan ersatt mot en ny och samtidigt den gamla men fungerande parkeringslampan bytt mot en ny på verkstaden i ettiden på OKQ8. Eftersom jag bytte de båda lamporna i december förra året vet jag nu att H7-lampan har en kortare livslängd än parkeringslampan.


Tog en tur till Täby centrum för snabbmat och inköp och slog mig ner på en bänk med B vid Sjudargårdsbadet i Sigtuna senare mot kvällen. Café Laguna har förmodligen stängt ner för säsongen nu. En och annan tog sig en simtur, det är fortfarade varmt i vattnet. 

Beställde en Grand Deluxe Delifresh Signature Plant Beef på Max i Märsta, rätt neutral i smaken. Det är ingen burgare jag beställer i vanliga fall.







     








Av Krister - 8 augusti 2021 22:50



Eftersom det ena halvljuset slocknade på bilen igår, körde jag inte någon längre sträcka idag innan jag får lampan bytt på verkstad. Det är en och annan bilist som kör enögd just nu. Besökte elvagudstjänsten på förmiddagen i friförsamlingen i närheten med uppskattningsvis trettio besökare och en timmeslång predikan med fika efteråt. Och kvällsgudstjänsten i Odensala kyrka där sex personer infann sig i långskeppet. Fyra av deltagarna var anställda. 


Olypiska spelen i Tokyo 2020 avlutades idag, jag tänker på Finlands blygsamma slutplacering i sommar-os där de hamnade på åttiofemte plats med två bronsmedaljer.




 







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards