Alla inlägg under augusti 2021

Av Krister - 7 augusti 2021 20:56



Besökte Lillsjön-Örnnässjöns naturreservat igår kväll beläget mellan tätorterna Bro och Kungsängen. Det byggs en ny friluftsgård vid Lillsjöbadet som det ska bli intressant att följa under tiden arbetet pågår och som beräknas stå färdigt redan nästa år. Den tidigare fastigheten brann ner för tre år sedan.


Vi satt inne idag under lördagsfikat i Villa Ed på grund av regnet som föll under dagen. Temperaturen låg på mellan fjorton och sexton plusgrader.

Skaffade en grensax på Jula i Häggvik för en hundralapp, Brudspireorna ska jämnas med marken nu mot senhösten, det blir inte så mycket att ödsla tid på annat än gräsmattan som ska klippas framöver. En varmkorv på Biltema i Bredden på återresan.


Höger strålkastarlampa slocknade idag. Den tidigare H7-lampan gick sönder under julhelgen förra året, så brinntiden är ungefär åtta månader och tre tusen mil, men det är väl snarare timmar det handlar om.




         



 

Av Krister - 6 augusti 2021 16:15



Tog medvetet länsväg 255 på återresan från Uppsala i eftermiddags för att se om den svarta länstavlan var upprest på stenfundamentet och resultatet ser vi i bild.

Gränsmarkören har vid eftertanke prytt sin plats vid Flottsundsbron mot Sunnersta och Uppsala när länsgränsen drogs just där, men är nu flyttad till den nuvarande länsgränsen vid Lövstaholm.

Om årtalet 1936 har med när tavlan restes vid Flottsund, eller om siffrorna av en annan anledning anges, är det kanske någon som kan ge svar på.






       









Av Krister - 5 augusti 2021 23:12



Lyssnade på "Ring P1" i morse och reflekterade över telefonören som upprördes av det höga literpriset på diesel. Han bodde på landsbygden där det inte fanns kommunikationer, dessutom arbetslös. Vad jag kunde se låg literpriset på 17:42 kronor för diesel och literpriset för 95 oktan bensin 16:69 kronor. Tankade på OKQ8 i Säby utanför Uppsala ikväll.


Plockade bort en fästing som jag upptäckte på baksidan av låret efter promenadrundan. Det var förmodligen en nymf, en fästing under utveckling till vuxen fästing, men kan bära på smitta. Nu får jag hålla uppsikt om rodnaden tilltar.




   







Av Krister - 4 augusti 2021 21:35




Lägger in några bilder från Fysingen under promenadrundan på förmiddagen. Det blåste svala vindar idag också. Jag kände behovet av att vistas vid vattnet ikväll, slog mig ner på en bänk med den storslagna utsikten över Mälaren vid Stäket inte så långt från Kallhäll. Området var välbesökt och kiosken vid utomhusbadet var fortfarande öppen, men det fanns ingen varmkorv att få, vi var för sent ute. Stannade till på McDonalds vid trafikplats Stäket på återresan.


Ryckte upp Hortensian från rabatten idag som inte har blommat sedan växten sattes i jord för tre år sedan. Dahlian som planterades mot försommaren såg vissen ut.





       





Av Krister - 3 augusti 2021 21:50



Stannade till i det för tillfället välbesökta Ängsjö friluftsområde i Järfälla kommun på eftermiddagen, det var ett tag sedan som vi vistades i området och som vi gärna återkommer till. En nöttopp till latten och omsvärmad av en och annan geting som sökte sig in i kafélokalen.


Vi startade upp terminens första cirkelträff i livsåskådning idag, men entrédörren till lokalen på ABF var låst, så vi slog oss ner utomhus vid ett bord i den sköna och svala sensommarkvällen.






     






 






Av Krister - 2 augusti 2021 21:57



Beställde en pizza i Täby centrum mot eftermiddagen på Palma Pizzeria delad på två vuxna och två smågrabbar. Gjorde en tur till Upplands-Väsby och Bredden mot kvällen och tog en fika på Biltema med B. Rätt välbesökt i halvsjutiden men smetigt och tillrört på borden med kvarlämnad smält glass och till hälften uppäten varmkorv. 

 

Stannade till vid Kairo badplats i den svala kvällsluften där några badsugna personer tog sig ett kvällsdopp, och vände vid Runsa slott. Den medfarna trettioskylten som är fastsatt ovanligt nog på trädets bark i slottsallén, har förmodligen sitt ursprung från tidigt femtiotal. Baksidan på skylten är gulmålad med ett svart snedställt streck med betydelsen "hastighetsbegränsning upphör". Skyltarna plockades ner permanent på de flesta håll i samband med omläggningen till högertrafik 1967. Formellt försvann den i januari 1970. I folkmun fick skylten benämningen "kines med sorgband". 

 

 

Det går mot höst och luften kändes sval och regnet duggade på eftermiddagen men det klarnade upp under sena kvällen. Tolv plusgrader visade temperaturen på när jag ställde bilen för natten.

 

 





             








Av Krister - 1 augusti 2021 22:02




Solrosfält odlas enligt min uppfattning som högst under några säsonger och med olika syften. Mat till fåglar och insekter och som snittblommor till välgörande ändamål. Och i säljande marknadsföring. I kväll såg jag ett uppodlat fält vid Haga kyrka utanför Sigtuna, det är sparsamt med dessa högresta skönheter i år. I varjefall på de åkrar jag sett solrosor tidigare säsonger.

Sigtuna församling arrangerade en sommarkonsert i Haga kyrka som jag besökte med bland annat jazz och bluestongångar i programutbudet.


Gjorde ett besök i Kista galleria på förmiddagen och gudstjänsten.





            



 



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards