Direktlänk till inlägg 6 juli 2018
Fick med mig hem en burk med iransk hemmagjord inlagd blomkål som jag har börjat våga äta av i måttlig mängd. Jag tycker att det smakar bra av det syrliga och bittra i smaken som bryter mot det jag kan känna är väl sötat. Idag blev det kokt wienerkorv med remouladesås, skivade ägg och ansjoviskryddad sill och gul paprika till den nämda inlagda blomkålen.
När man talar om att lägga in grönsaker som man kan tänkas göra hemma, så är det väl den inlagda skivade gurkan i sockerlag som blandas ut med vatten och ättikssprit, och så hackad persilja, som jag tänker på.
Den inlagda saltgurkan har jag lärt mig att uppskatta först nu i samband med kostomläggningen i behandlingen av min typ 2 diabetes och mycket annat som smakar bittert.
Den persiska inlagda blomkålen består av vatten, äpplevinäger, salt och kvistpersilja. Kanske smaksatt med någon krydda också.
Det förväntas att vi använder vår privata utrustning, alltså mobiltelefonerna, till de flesta samhällstjänster idag. Kommunerna använder Heroma självservice där vi registrerar antalet timmar. Igår kom jag inte in på Heroma med BankID. Det är i bö...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|