Alla inlägg under juni 2024

Av Krister - Måndag 24 juni 22:56


 

Tog itu med räkningarna och fick tvättbestyret ur världen på förmiddagen. Hämtade N som hängde på till gymmet i Häggvik vid halvsju. Gjorde några inköp innan, tog en latte på Max. 

 

Det blåste nordliga vindar under dagen, växlande molnighet inledningsvis, klar himmel under kvällen. Uppåt 27° grader på sena eftermiddagen, 18° i 22-tiden. 

 

 

 

 

Av Krister - Söndag 23 juni 22:21

 


Gjorde ett arbetspass på motivationsboendet i eftermiddags mellan två och åtta,  jag fick frågan igår.

Eftersom det var bara en kyrkvärd som skulle tjänstgöra under mässan på förmiddagen på grund av förhinder, hoppade jag in och läste bland annat evangelietexten för söndagen och tog upp kollekten. 

 

Lasse Åberg var dagens sommarpratare i P1. Han avslutade programmet med "Nunnans bön" och "Blott en dag." Det är femte gången han medverkar i "Sommar i P1" vilket man förstås kan ha synpunkter på. Det blir lätt upprepningar från tidigare säsonger.

 

 

Det har blåst nordostlig vind, uppåt 23° grader i halvfemtiden, växlande molnighet. 

 

 

 

 


 

 

Av Krister - Lördag 22 juni 19:21


Väderväxlingen sent igår kväll ställde till det med en rejäl yrsel och svidande känsla i huden. Kroppen fungerar som en barometer som känner av vind, temperaturväxlingar och luftfuktighet, en neuropatisk åkomma som jag får dras med. Besvären klingade av mot tidig morgon. 

 

Besökte Sigtuna stad även idag, inte fullt så soligt som igår, växlande molnighet och behaglig sydostlig pålandsvind. Hämtade T i halvettiden i Täby som hade sonen med sig, vi fikade på Tant Brun som har bordsservering. BK i Rosersberg och så åter Täby. 

Icabutiken hade öppet till 21 så jag tog en promenad och gjorde de inköp som var nödvändiga. 

 

Mellan 23,5° och 19,5° grader, tilltagande molnighet och regnstänk nu mot kvällningen.

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Av Krister - Fredag 21 juni 19:11


 

Årets midsommarväder kan man inte klaga över, sol, aningen svalt och fuktigt i skuggan, sydlig pålandsvind. Inte för varmt.

Det har blivit en tradition att jag tar tårtbiten i

Sigtuna stad varje midsommar. Hämtade T i Väsby vid middagstid och vi slog oss ner i Strandvillan med utsikt över Sigtunafjärden. Konsistensen i grädden var bredbar, men det förändrade inte smakupplevelsen.

 

 

Sigtuna drar många utländska turister, bland annat tyskar och gissningsvis indier, var ett hörbart inslag i omgivningen. Vi spatserade längsmed strandpromenaden och såg midsommarstången resas på Borgmästarängen.

Mellan 23,5° och nedåt 20° grader visade displayen under vår utevistelse. 

 

Önskar dig en fortsatt trevlig midsommar!  

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - Torsdag 20 juni 22:12


 

Vi tog förmiddagens promenad vid Fysingen och området vid Hammarby kyrka, Löwenströmska. Ett flertal kom farande på cykel, vid Fysingebadet testade en man en metalldetektor i vattnet, ett ovanligare inslag. Idag var det ett bredare åldersspann som vistades i strövområdet.

 

Besökte den välbesökta simhallen i Märsta med N i halvfyratiden, jag tog de mindre landsvägarna till Märsta för att undvika den intensiva midsommartrafiken norrut på E4:an. Beställde snabbmat på BK i Rosersberg på återvägen till Täby. Jag tilläggshandlade i flera butiker inför midsommarfirandet.

 

Vi fick sol idag, växlande molnighet, västliga  vindar, det blåste 14 m/s i  vindbyarna.

.

 

 

   



 

 

Av Krister - Onsdag 19 juni 20:04


Stockholms central råkade ut för ett elfel idag som orsakade tågstopp. Pendeltågstrafiken rullade dock utan störningar, jag kom i tid till dagens tingsrättsförhandling, heldag. Saken gällde rån och vållade till kroppsskada. 

 

Tidiga morgnar och tingsrättsförhandlingar tar på krafterna, jag har inte gjort så mycket annat än vilat nu under kvällen. 

Idag skulle mamma fyllt 91 år, hon avled för 17 år sedan. Det känns tomt efter henne eftersom hon drog mycket uppmärksamhet till sig. Födelsedagar skulle firas. 

 

Åskan har gått tidigare under kvällen med solregn.  Displayen visade 15° grader i morse, 20° när jag lämnade pendlarparkeringen i 16-tiden.

 



 

 

 

 

Av Krister - Tisdag 18 juni 22:55


 

Vi tog förmiddagens promenad i Rosersberg idag. Plockade säsongens första smultron, lite syrliga i smaken. Årets Krollilja eller turkmössa, blommar just nu i slottsparken. 

Delade på pizzan med T i halvtretiden på Francos i Stäket, Järfälla, vi satt ute.

 

Gjorde patientbesöket på Akademiska ikväll. Solen värmer, men det är svalt i skuggan.

Det blåste nordvästlig vind i tvåtiden, 15 m/s i vindbyarna. Mellan 23,5° och 16° grader låg temperaturen på under dagen. Sol, växlande molnighet och regnstänk.

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - Måndag 17 juni 22:18


Det blev utrymme för ett träningspass på eftermiddagen och hörde mig för med  N som hängde på till Häggvik. Vi gick in på Biltema i Väsby och beställde i kafeterian efter passet.

Inköp på Coop och Willy:s i Rotebro på återvägen till Täby och sedan hem.

 

Säsongens sista sammanträde i Socialnämnden ställdes in idag på grund av för få ärenden.

Sommarvärmen kom tillbaka på eftermiddagen. 

Temperatur mellan 21,5° och lägst 19,5° i åttatiden. Högsta temperatur 26° grader.

De soliga dagarna med växlande molnighet fortsätter.

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards