Alla inlägg under maj 2024

Av Krister - Fredag 31 maj 23:34

 

 

Idag bar det iväg till Outleten i Barkarby, N returnerade tre par skor från Nike som beställdes på nätet. Skorna var för små i storlekarna. Skoköp genom näthandel kan man ha sina åsikter om. 

 

Vi uppehöll oss på Midgårdsbadet i Märsta i två timmar på eftermiddagen och slog oss ner i kafeterian på Biltema på återresan till Täby. N är ute efter en elcykel. Handlade på Willy:s i Häggvik. 

 

Det föll ett kortvarigt duggregn i halvtolvtiden, men klarnade upp under eftermiddag, kväll. Temperaturen hamnade mellan 22,5° och 28,5° grader i 18-tiden. 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

Av Krister - Torsdag 30 maj 21:05


 

Dagen fick ett annat innehåll än vad vi hade kommit överens om. Färdtjänsttaxin var bokad tio från Väsby inför ett besök på Sabbatsbergs sjukhus, men personen jag skulle assistera avbokade resan. Det blev ingen pizza mot eftermiddagen som det var tänkt.

 

Men jag fick påfyllning av köldmedium i luftkonditionssystemet på OKQ8, så nu är det kylskåpskyla i bilen. Man kan höra ett väsande ljud  när det fattas gas i systemet.

 

Deltog i församlingsrådets sammanträde ikväll, det sista innan sommaruppehållet.

Vi fick en solig försommarvarm dag med uppåt 29,5 ° grader i solgasset i tretiden på eftermiddagen. I skrivande stund är det fortfarande 25 grader i niotiden, med tilltagande molnighet, luften känns kvav.

 

 

 

 

 



 

 

Av Krister - Onsdag 29 maj 22:48


 

Svärdsliljan är en av mina favoriter, jag har väntat på att växten ska blomma och fick det bekräftat idag på promenaden vid Fysingen. Det föll en och annan regskur mellan solglimtarna, luften kändes fuktig.

 

Beställde en leverpastejmacka på Konditori Fågelsången i Gränbystaden med R på eftermiddagen.

Kaféet vid Ulva kvarn hade stängt idag på grund av byggarbeten. Jag sökte öppettiderna på nätet, men det fanns ingen information om att det inte var öppet. Lika lång väg tillbaka. Inköp på återvägen på Coop och Lidl i Boländerna.

 

Kom iväg först vid halvåtta och tränade i en timme på Sats i Bredden i Väsby. Det är sällan jag träffar på någon som har tränat i så många år som jag har gjort på samma anläggning, men ikväll utbytte jag några meningar med en av dem som har hållit ut genom åren.  

 

Luften kändes svalare på morgonen, 16° grader i halvtiotiden, 24° kring halvåtta. Det blåste sydliga vindar. 

 

 

           

 

 

 

 

Av Krister - Tisdag 28 maj 23:11


 

Vi beslutade oss för att göra förmiddagens promenad i Rosersberg idag. Hundägarna sågs inte till, förmodligen hade det med värmen att göra. Parkområdet var välbesökt i det varma men fuktiga luften.

 

Gjorde patientbesöket på Akademiska, slog mig ner när jag ändå befann mig i Uppsala, på en ekumenisk bönesamling i en timme. Handlade i Ica Maxi Gnista, tankade på OKQ8 i Säby.

 

Temperaturen hamnade på mellan 19,5° och uppåt 32,5 grader. Det blåste sydostliga vindar.

 

 

 

       





 

 

 

Av Krister - Måndag 27 maj 22:35


Rörmokarna ringde på dörren i åttatiden, de justerar in värmesystemet i fastigheten och bytte ut lägenhetens termostater. Jag hade samtidigt tvättiden att tänka på. Nu återkommer de i höst, men då meddelar de oss innan de vill ha tillträde.

 

Deltog i socialnämdens sammanträde på sena eftermiddagen. Vi informerades om kvinnojourens arbete i kommunen och de minskade anslagen till verksamheten de ställs inför.  

 

Transporterade en pojkcykel från Täby till XXL i Arninge i 18-tiden. Slog mig ner framför teven innan jag fortsatte hemåt. Det pågick vägarbeten vid Märsta infarten i kväll med omdirigering av trafiken. 

Temperaturen nådde 29° grader i halvtretiden och 19° grader när jag kom hem ikväll vid tio. Sol och växlande molnighet.

 

 

 

 


 

 

Av Krister - Söndag 26 maj 23:04


 

Det har varit en varm mors dag, uppåt 37,5° när eftermiddagssolen låg på mot bilens vindruta i 14-tiden. Mors dag fick man inte missa när mamma levde. Tiden går och vi med den.

 

Deltog i förmiddagens gudstjänst i Uppsala med inslag av bleckblåsinstrument och besökte friluftsgudstjänsten i Gränby 15. 

Tränade på Sats i Häggvik ikväll, de stänger 22 söndagar. 

 

Vi fick 17° grader på förmiddagen och uppåt 26,5° grader varmt i 19-tiden och växlade molnighet.

 


 

 

 

 

 

Av Krister - Lördag 25 maj 20:24


 

Det var sagt att jag skulle ta med mig Assar i min bil på förmiddagen till Alsike kloster i samband med församlingsrådets årliga utflykt, men han ringde återbud på morgonen. Jag samåkte till klostret och vi fick ett bra möte med syster Karin vid kaffet. Vi blev fem deltagare, församlingsherden Yvonne inräknad.

 

 

Vi avrundade dagsutflykten med mat på Odinsborg, kolja med gubbröra.

Utan min vetskap var jag uppsatt för tjänstgöring i eftermiddags på motivationsboendet. Jag jobbade de fyra återstående timmarna mellan 16-20.  

 

Temperaturen nådde 24° grader i 18-tiden, enligt SMHI. Luften kändes varm och fuktig, det blåste sydostliga vindar.

 

 

           



 

Av Krister - Fredag 24 maj 22:18


 

Det är flera år sedan jag sov länge på morgnarna,  steg upp i halvsextiden. Gjorde undan räkningarna och tog ett simpass i ettiden. Bassängen var delvis upptagen av en vattengympande seniorgrupp. Inköp på Lidl.

Umgicks med N ikväll, tog mig hemåt från Täby i niotiden. 

 

Vi fick en och annan kortvarig regnskur under dygnet, övervägande sol och tidvis tilltagande molnighet. Sydostlig vind och 8 m/s i vindbyarna.

Mellan 19° och uppåt 30° grader i tretiden, 15° när jag ställde bilen i 22-tiden. 

 

Ytterligare bilder från onsdagens vistelse i Skånelaholm och Skånela medeltida kyrka får sätta punkt på dagens inlägg. Den medfarna skylten "parkering förbjuden" står alltjämt kvar vid vägkanten.

 

 

               

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards