Alla inlägg under juni 2024

Av Krister - Torsdag 27 juni 23:49


 

Eftersom inte Ålandskryssningen blev av idag, ringde jag Thomas från Uppsala och vi bestämde oss för en tur ut til Skokloster. Tog en promenad i omgivningarna och slottskaféet där jag beställde kaffet. Svenska kyrkans kafé i Sjövillan är stängd på grund av renoveringsarbeten.

 

Det är väl inte så mycket att orda om, men jag växlade några ord med Carola Häggkvist i en butik i Märsta på eftermiddagen. Jag ställde frågan om hon kunde medverka i ett jubileum nästa år och har mejlat hennes manager.

 

Hämtade N som gjorde sällskap till träningslokalen i Häggvik ikväll i halvåttatiden. Tog en latte och en burekstick på OKQ8 i Häggvik på återvägen till Täby.

 

Mellan 32,5° och 21° grader visade termometern på eftermiddagen, kvällen.

 

 

 

            

 




 

 

Av Krister - Onsdag 26 juni 23:47


 

Vi tog förmiddagens promenad vid Hammarby kyrka, längsmed Fysingen och strövområdet vid Löwenströmska. På grund av värmen undvek vi de öppna fälten. Det var lugnt i strövområdet, vårdpersonal som gjorde sin motionsrunda under arbetstid. En pågående begravning. 

 

Jag blev ombedd betala en förbeställd säng på Ikea i Boländerna i eftermiddags med hemleverans till en adress i Väsby. Beställde panerad spätta med remouladsås i restaurangen efteråt.

 

Tränade med N i Häggvik 19 och besökte Citygross  efter passet,  beställde snabbmat på McDonalds i Häggvik.

Displayen visade mellan 24° och 19,5° grader under dagen, det hettade till med uppåt 33,5 i ettiden.

 

 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Av Krister - Tisdag 25 juni 21:26


Vi kom överens om att ta promenaden i Rosersberg på förmiddagen. Det var fler besökare än vanligt som vistades i slottsområdet en tisdag. 

 

Gjorde patientbesöket ikväll på Akademiska. 

Det blev hett i bilen, 31° grader i halvfemtiden på parkeringsdäcket, 22,5° ikväll halvnio.

 

 

        

 


 

 

 


 

 

Av Krister - Måndag 24 juni 22:56


 

Tog itu med räkningarna och fick tvättbestyret ur världen på förmiddagen. Hämtade N som hängde på till gymmet i Häggvik vid halvsju. Gjorde några inköp innan, tog en latte på Max. 

 

Det blåste nordliga vindar under dagen, växlande molnighet inledningsvis, klar himmel under kvällen. Uppåt 27° grader på sena eftermiddagen, 18° i 22-tiden. 

 

 

 

 

Av Krister - Söndag 23 juni 22:21

 


Gjorde ett arbetspass på motivationsboendet i eftermiddags mellan två och åtta,  jag fick frågan igår.

Eftersom det var bara en kyrkvärd som skulle tjänstgöra under mässan på förmiddagen på grund av förhinder, hoppade jag in och läste bland annat evangelietexten för söndagen och tog upp kollekten. 

 

Lasse Åberg var dagens sommarpratare i P1. Han avslutade programmet med "Nunnans bön" och "Blott en dag." Det är femte gången han medverkar i "Sommar i P1" vilket man förstås kan ha synpunkter på. Det blir lätt upprepningar från tidigare säsonger.

 

 

Det har blåst nordostlig vind, uppåt 23° grader i halvfemtiden, växlande molnighet. 

 

 

 

 


 

 

Av Krister - Lördag 22 juni 19:21


Väderväxlingen sent igår kväll ställde till det med en rejäl yrsel och svidande känsla i huden. Kroppen fungerar som en barometer som känner av vind, temperaturväxlingar och luftfuktighet, en neuropatisk åkomma som jag får dras med. Besvären klingade av mot tidig morgon. 

 

Besökte Sigtuna stad även idag, inte fullt så soligt som igår, växlande molnighet och behaglig sydostlig pålandsvind. Hämtade T i halvettiden i Täby som hade sonen med sig, vi fikade på Tant Brun som har bordsservering. BK i Rosersberg och så åter Täby. 

Icabutiken hade öppet till 21 så jag tog en promenad och gjorde de inköp som var nödvändiga. 

 

Mellan 23,5° och 19,5° grader, tilltagande molnighet och regnstänk nu mot kvällningen.

 

 

 

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Av Krister - Fredag 21 juni 19:11


 

Årets midsommarväder kan man inte klaga över, sol, aningen svalt och fuktigt i skuggan, sydlig pålandsvind. Inte för varmt.

Det har blivit en tradition att jag tar tårtbiten i

Sigtuna stad varje midsommar. Hämtade T i Väsby vid middagstid och vi slog oss ner i Strandvillan med utsikt över Sigtunafjärden. Konsistensen i grädden var bredbar, men det förändrade inte smakupplevelsen.

 

 

Sigtuna drar många utländska turister, bland annat tyskar och gissningsvis indier, var ett hörbart inslag i omgivningen. Vi spatserade längsmed strandpromenaden och såg midsommarstången resas på Borgmästarängen.

Mellan 23,5° och nedåt 20° grader visade displayen under vår utevistelse. 

 

Önskar dig en fortsatt trevlig midsommar!  

 

 

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - Torsdag 20 juni 22:12


 

Vi tog förmiddagens promenad vid Fysingen och området vid Hammarby kyrka, Löwenströmska. Ett flertal kom farande på cykel, vid Fysingebadet testade en man en metalldetektor i vattnet, ett ovanligare inslag. Idag var det ett bredare åldersspann som vistades i strövområdet.

 

Besökte den välbesökta simhallen i Märsta med N i halvfyratiden, jag tog de mindre landsvägarna till Märsta för att undvika den intensiva midsommartrafiken norrut på E4:an. Beställde snabbmat på BK i Rosersberg på återvägen till Täby. Jag tilläggshandlade i flera butiker inför midsommarfirandet.

 

Vi fick sol idag, växlande molnighet, västliga  vindar, det blåste 14 m/s i  vindbyarna.

.

 

 

   



 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards