Direktlänk till inlägg 30 september 2016
Den här veckan har jag avnjutit den nittiofemprocentiga mörka chokladsorten av Blanxart Guayaquil. Chokladen är insluten i plastförpackning vilket bevarar aromen längre. Kolhydratinnehållet ligger på 10,8g varav sockerarter 5,6g per 100g. Fettinnehållet ligger på höga 59,9g vilket tyvärr sätter väl mycket smak på chokladen. - Personligen gillar jag de kubformiga chokladbitarna. De ligger bra på tungan mot gommen när man låter den smälta långsamt, innan man börjar tugga, för att kunna bedöma lenhet och konsistens. En bra choklad med hög kvalitet ger en eftersmak i flera minuter efteråt, men som jag saknade här. En rätt tam choklad, men har samtidigt inte den för mörka choklader typiska bittra smaken. Det kan bero på valet av kakao. Kakan väger 100g och ger lite mer upplevelse för pengarna. -
Inköpt i butik på Drottninggatan i Stockholm för tre veckor sedan.
Det förväntas att vi använder vår privata utrustning, alltså mobiltelefonerna, till de flesta samhällstjänster idag. Kommunerna använder Heroma självservice där vi registrerar antalet timmar. Igår kom jag inte in på Heroma med BankID. Det är i bö...
Så här vid månadsskiftet ska redovisningar in till olika uppdragsgivare, utöver det blir måndagen lugn. Lämnade blodprov på vårdcentralen i halvniotiden, eftersom jag inte fick ett provrör med mig sist, får jag lämna urinprovet en annan dag. ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|