Alla inlägg under januari 2021

Av Krister - 23 januari 2021 20:26



Vad jag kunde se låg dagstemperaturen på som högst sex plusgrader i Väsby. Det var många som passade på att vistas ute i det soliga vädret och vägtrafiken var intensiv. Lördagsfikat tog vi på kaféet i Hammarby apotek. Hallonbiskvin såg riktigt läcker ut med sitt rosa krämiga innehåll, men jag kunde inte känna något som påminde om hallon i smaken.


En äldre förmodligen pensionerad man frågade om starthjälp och jag kilade mig in med Opeln mellan två uppställda bilar i eftermiddags och kopplade startkablarna till batteripolerna. Nu i coronatider står bilarna under längre perioder och bilbatterierna laddas ur. Hörde något om att bärgningskårerna har fullt upp med att starta bilar med livlösa batterier dagarna i ett.


Det nyöppnade Coopbutiken i Bredden hade tekniska problem i den enda manuella kassan. Köerna blev långa, några scannade varorna vid självutcheckning, jag ställde korgen och handlade på Rusta och återkom senare då problemet var löst. Ett bra exempel på hur marknaden försöker beteendestyra oss kunder. Vad jag har sett är det ett fåtal som använder sig av självbetjäning. I dag handlade jag med kontanter vilket inte hade gått annars.




         










Av Krister - 22 januari 2021 23:29


Såg dvd-filmen "Vendetta for The Saint" mot eftermiddagen med Roger Moore i huvudrollen som Simon Templar, filmen släpptes 1969 som tv-film. Den svenska premiärtiteln var "Jakt på ögonvittne" och premiärvisades i november 1970 på Sagabiograferna. 

De här filmerna är rätt roliga att se på i sin övertydlighet, okammade finniga skurkar som bär solglasögon och hatt. Handavtrycket på den röda MG-sportbilens motorhuv visade att någon hade lagt en bomb i motorrummet som detonerade under bilturen, men Simon Templar anade oråd och hann stanna och lämnade bilen i all hast.


Två bilmärken jag särskilt fastnade för var en svart Lincoln Continental Sedan från 1958 som brukades under en biljakt men också en mörkblå Ford Taunus 17M från samma tillverkningsår.

Roger Moore bar en vit skjorta med skrynklig krage, vilket jag inte tror skulle förekomma i senare filmer.




       

 





Av Krister - 21 januari 2021 22:44



Satt ting under dagen så det blev en tidig morgon för att hinna med pendeltåget i sjutiden från Märsta till Sollentuna. Nämndemännen har fått en ny större entré på baksidan på den nya Färgskapan, mycket nytt och en utmaning för oss att hitta till rättssalarna. På grund av pandemin har vi inte fått någon förhandsvisning av de nya lokalerna. Två förhandlingar, den senara drog ut på tiden. Jag klarade mig på en 500 gram Keso och hallon till lunch. Det är inte säkert att man får någon längre rast om förhandlingarna drar ut på tiden och hinner ut för att köpa något.


Temperaturen har legat som högst på fyra plusgrder och ishalka. Jag vågar inte tänka på hur det ser ut på akuten nu med de benfrakturer som halkan ger upphov till.

Lägger in en bild av Attunda tingsrätt från november förra året, bilderna blir mörka och trista så här års.




 




Av Krister - 20 januari 2021 21:14



Beställde tid idag för en testkontroll i nästa vecka hos Bilprovningen innan den vanliga kontrollbesiktningen görs i februari. Om nu Opeln passerar utan anmärkning kan man ju tycka att de fem hundra kronorna känns onödigt mycket att betala. Å andra sidan om det blir en anmärkning så leder det inte till ombesiktning, verkstan gör förhoppningsvis jobbet, och bilen släpps igenom då det eventuella felet har åtgärdats.

Toyota gör så vitt jag vet fortfarande kostnadsfria kontroller inför besiktningarna.


Ett år lät jag verkstaden göra kontrollen, mekanikern körde bilen till Bilprovningen, men det blev ändå en anmärkning och ombesiktning på en glappande styrled. Dessutom tog de betalt för utfört arbete.

Det här med en förbokad testkontroll innan besikningen har jag faktiskt inte känt till tidigare.


Motiven återkommer med små variationer, idag var det blidväder med en temperatur kring nollan.



     





Av Krister - 19 januari 2021 22:58



En av reglerna i den nya pandemilagen som gäller till och med september 2021 säger oss att det inte får vistas fler än åtta personer i föreningslokaler. Ikväll hade vi en studiecirkel för sex personer på ABF. En deltagare hade problem med bihålorna så det var bara att hålla sig hemma. Just nu är det församlingstillväxt ur ett bibliskt perspektiv som vi resonerar kring. 


Fick tillstånd att ställa bilen på kyrkans personalparkering fram till slutet av juni, ett undantag gjordes nu när sammankomster begränsas på grund av pandemin. Det är plusgrader och den provisoriska delvis sluttande grusplanen vi är hänvisade till befaras förvandlas till kälkbacke inom de närmaste dagarna.




       




Av Krister - 18 januari 2021 23:18



Utsikt från Eugeniavägen 3 vid Karolinska institutet där Nya Karolinska sjukhuset ligger, världens dyraste sjukhus. De gamla rödmålade byggnadena från 1770-talet går under namnet Fatburen som betyder förrådshus eller visthusbod eller Tiondeladan och ligger liksom inklämd mellan huskomplexen som en påminnelse om en svunnen tid, hade ett ärende in mot Solna i eftermiddags.




   






Av Krister - 17 januari 2021 22:53



Det var fyra ordningsvakter som bemannade Valsta centrum idag efter gårdagens dödsskjutning mot tidigare två som patrullerar i området. Vad jag förstod då jag pratade med en av ordningsvakterna vill de ha ett närmare samarbete med polisen för direkta insatser. Det räcker inte att politikerna anslår mer pengar till brottsbekämpning när inte samarbetet fungerar effektivt mellan polismyndighet och vaktbolag på plats. Det handlar bland annat om vidareutbildning och stärkta befogenheter.


Bilen fick stå still idag, jag tog en promenad för att skaffa det jag skulle ha från närbutiken. Det blev en del livesändningar att se på Youtube, men att zooma för att bara säga ett hej under ett kyrkfika, är inte riktigt min grej. 







Av Krister - 16 januari 2021 20:57



Så var det dags för lördagens fika ute vid Hammarby apotek. Pannkakor till latten. Interiören i kaféet omges av skulpturell trådkonst just nu. Fönsterutsikt över ett vintrigt Stockholmsvägen.

Gjorde inköp på Willy:s i Arninge mot eftermiddagen. Det händer att jag plockar ihop en back med buteljerat kolsyrat vatten från just den butiken. Det är ett fåtal handlare som tar in vatten tappat i glasflaska, jag fortsätter så länge utbudet finns kvar på marknaden.


Kopian av runsten U 293 i bild.  Runstenen är rest i Lilla Vilunda, jag har inte haft tillfälle att titta på fornminnet ännu.



     








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards