Alla inlägg under april 2022

Av Krister - 8 april 2022 16:40




Besökte en person som var inlagd på Akademiska sjukhuset i eftermiddag. Ställde mig i ett av parkeringshusen som var smutsigt, trångt och svagt beslyst, dessutom en nästan obefintlig ventilation. Rutorna immade fort i det fuktiga varma garaget. Jag ställde mig på det nedre parkeringsplanet som var torrt och med ett fåtal bilar uppställda. 

 

Bestämde oss för att stanna till i Arninge ikväll, tittade på den nya terminalen, inköp på Coop och ICA. Nu BK i Väsby. Snön faller alltjämt och temperaturen ligger runt nollstrecket.







   




 









Av Krister - 7 april 2022 21:46



SMHI utfärdade en Gul varning för snöfall från torsdagseftermiddagen, men på förmiddagens promenadrunda vid sjön Fysingen var det fortfarande uppehåll, temperaturen visade på 5 plusgrader ungefär vid middagstid, men sjönk senare mot nollstrecket. Vi bestämde oss för en annan promenadsträcka idag med nya intryck.


Blötsnön föll först i sextiden när vi befann oss i Arninge för inköp på Lidl och Willy:s. Det tunna snötäcket låg inte kvar så länge. Den vattentunga snön drar effektivt med sig smutsen från bilens kaross och hjulsidor.







  

             











Av Krister - 6 april 2022 22:36



Onsdagen fylldes med ett annat innehåll än vad jag hade planerat innan. Tjänstgöringen i tingsrätten idag avbokades i måndags. Besökte Bålsta för en kaffe med mikrovarm kardemummabulle i kaféet på Åbergs museum. Lasse satt vi ett av borden i sällskap.


Reparatören ringe på eftermiddagen, besökte verkstaden några timmar senare för att säkerställa att det blir rätt bromsskivor levererade till Opeln, alltså ventilerade skivor anpassade efter motorstyrka.


Besökte lovsångsgudstjänsten senare på kvällen. Dagstemperaturen peakade på nästan 8 plusgrader, det känns varmt i bilen nu när solen ligger på mot rutorna. 







   






Av Krister - 5 april 2022 20:14



Det föll stora mängder snö tidigare under dygnet, uppskattningsvis tog det över en halvtimme med att borsta bort snö och skrapa is på bilrutorna. Det gick vita gäss på svallvågorna i Mälaren vid grillplatsen i Rosersberg, blåsten kändes kall och genomträngande längsmed vattnet. Dagstemperaturen höll sig kring nollan, kortvariga snöbyar varvat med sol och dagsmeja.


Fick de två dörrstopparna i framdörrarna på bilen bytta mot nya, en kontakt till fönsterhissen i höger framdörr byttes ut samtidigt. Nu slipper jag det irriterande knäppande ljudet från framdörrarna när de öppnas och stängs.

Bromskivorna på bakaxeln och spiralfjädrarna blir nästa verkstadsjobb inför kommande besikning.


Det utannonserades Lectio Divina ikväll i församlingshemmet med samtal, bibelläsning och stillhet. Samlingen ställdes in, prästen var sjuk. Jag slog mig ner en stund och väntade in tiden, fortsatte sedan till närbutiken. 





              







Av Krister - 4 april 2022 22:46



Fick en tandläkartid vid ettiden på Folktandvården i Väsby idag. Hörde mig för först i Märsta och Sigtuna. Eftersom det är en rotfraktur med infektion, går inte tanden att rädda, det blir en provisorisk brygga framöver. Sedan får jag ta ställning till om det blir ett implantat. Högkostnadsskyddet gäller fortfarade, så skadan skedde i sluttampen av perioden som väl är.


Regnet föll på förmiddagen som övergick i snöfall under eftermiddagen och kvällen, men det är inte några större mängder att tala om.







Av Krister - 3 april 2022 22:06



Söndagen fick en annan vändning än vad jag först hade tänkt mig. Mitt resesällskap kände sig krasslig, det blev inget besök i Stockolm. Jag skulle samtidigt när jag befann mig i närheten, besöka Fridhemsplan och tandläkarjouren. Privattandläkaren jag kontaktade på morgonen tyckte att jag skulle vänta till imorgon, det är nog klokast så.


Bsökte en gudstjänst i Uppsala på förmiddagen och tvättade bilen på OKQ8 i Säby Uppsala i 4 plusgrader nu i halvniotiden, det blev två turer till Uppsala idag.

 


 








Av Krister - 2 april 2022 21:10



Hämtade en iransk vän på Arlanda som kom med flyget från Turkiet på sena eftermiddagen.  Åt av den persika maten vid hemkomsten. Kalkon i gurkmeja, ris med stekta nudlar, sallad i vinäger och olja.

 

Bet sönder en tand när jag tog en tugga fruktläder, alltså en bit persiskt tillplattat godis som var segt i tuggmotståndet. 

Försökte få en jourtid på Folktandvården ikväll i Uppsala och hänvisades till

privat tandläkarjour som inte finns tillgänglig under helger, men skulle återkomma imorgon söndag klockan 9-11. Det gör inte ont, så det går väl att stå ut med besväret något dygn.


Förmiddagen var däremot trevligare med latten i villa Ed. Dagstemperaturen visade på nästan 5 plusgrader, men ruggigt när solen gick i moln. Handlade en back med Loka päron tappat på reurglas, på Willy:s i Arninge efteråt. Man får passa på så länge returglaset finns kvar i handeln.



  



Av Krister - 1 april 2022 15:09


Det föll kortvariga snöbyar under dagen mellan solglimtarna. I direkt solljus visade temperaturen på ungefär 11 plusgrader. I skrivande stund lutar det mot 5 minus utanför Arlanda nu i tjogotretiden. Inköp i Häggvik, Max i Rotebro.

 

Lämnade in de progressiva glasögonen den 15:e mars för ett byte av den ena Silhouetteskalmen på bågen som hade släppt i lacken och fick glasen bytta på försäkringen samtidigt. Höger lins hade en liten sprickbildning i nederkant innan.

Hämtade ut brillorna i eftermiddag hos optikern, självrisken på 250 kronor behövde jag inte betala.



 











Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards