Alla inlägg under maj 2022

Av Krister - 31 maj 2022 22:31


 

Promenadrundan tog på krafterna under förmiddagen i Rosersberg vilket beror på att vi håller ett högt tempo under våra dryga entimmespass, regnstänk, uppåt 13 plusgrader. När det blåser nordliga, nordvästliga vindar som det gjorde idag, brukar jag höra flygtrafiken från Arlanda. Inköp på Willys i Upplands-Bro på eftermiddagen.


Besökte säsongens sista Lectio divina, samtal kring söndagens text, i församlingshemmet ikväll. Det är ovisst om träffarna fortsätter i höst.




 

 






Av Krister - 30 maj 2022 21:48




Gjorde sällskap till simhallen i eftermiddag, men avstod från simpasset just idag. Tog en fika på Biltema i Bredden efteråt. Jag är ute efter ytterligare trådbackar från Jula, men antalet som fanns i butiken stämde inte med antalet som visades på nätet. Besökte både Häggvik och Arninge där det var nästan tomt i hyllorna.

Jag kände mögellukt vid det bord vi satte oss ner i kafeterian på Biltema och nämnde det till personalen.


Minipriset på 95 oktanig bensin på OKQ8 i Rosersberg låg på 22,80 kronor ikväll. På bemannad station 23,03 kronor litern. Det är svårt att ta till sig att bensinen har skjutit i höjden på så kort tid.

Luften känns fortfarande sval, uppåt 17 plusgrader på sin höjd när solen låg på. Vad jag kan se här på bloggen visade temperaturen på 33 plusgrader i Drottningholm för 4 år sedan.



 


   










Av Krister - 29 maj 2022 21:51




 

Besökte hemmaförsamlingen idag, kände ingen motivation att ta mig in till Uppsala, stannade inte heller kvar på kyrkkaffet efteråt. Rengjorde biltaket som var brunprickigt av fågelträck. Monterade den andra trådbacken. Rensat ogräs.

När mamma levde var det viktigt att vi syskon besökte henne på Mors dag, vissa församlingar uppmärksammar morsdagfirandet, men nämndes inte under dagens högmässa.







Av Krister - 28 maj 2022 21:30




Idag föll regnskurarna över oss med en temperatur som visade på ungefär 10 plusgrader. Lördagsfika i villa Ed och en tur ut till Arninge handelsplats på eftermiddagen för inköp på Willy:s. Satte ihop det första stativet av två till trådkorgarna som jag köpte på Jula i Barkarby i går, fredag. Fördelen med trådbackar är överskådligheten och påbyggnadsmöjligheten, men det ser snyggare ut med en byrå. 




 


     







Av Krister - 27 maj 2022 15:46




Just nu är det 3 coronapatienter som vårdas på IVA för dagen. Det skapar inga större rubriker.

Slog mig ner på Vallentuna konditori på förmiddagen, beställde en latte och biskvi i sällskap. Jag hade räknat med att regnet skulle ösa ner på förmiddagen men vi klarade oss, däremot blev det någon enstaka regnskur under eftermiddagen. Luften känns sval och fuktig, det duggar i skrivande stund i 23-tiden.

 

Besökte outleten i Barkarby nu ikväll. Köpte en trådback på hjul från Jula med påbyggnadsdel.

Inköp i Häggvik handelsplats, BK i Väsby.






 

 

 

 


Av Krister - 26 maj 2022 22:40




Vi tog förmiddagspromenaden vid Löwenströmska och Fysingen idag. De mörka molnen tornade upp sig i horisonten och skapade skarpa kontraster i motljus. Det var många som rörde sig i friluftsområdet, främst cyklister, röd dag. Regnskurarna föll först på eftermiddagen. Gjorde ett besök utåt Linnés Hammarby mot kvällen.






         






Av Krister - 25 maj 2022 20:27




Förberedde mig för en regnskur på förmiddagen, men det blev växlande molnighet och en del sol under promenaden. Vid vattnet och i det öppna landskapet känns det fortfarande kallt i vindbyarna. Klädde mig för varmt idag med stigande dagstemperatur.

Har känt mig nedstämd idag med tanke på gårdagens besked om att en vän avled i måndags. Har haft några samtal på eftermiddagen och igår kväll.  


Kompisen frågade om vi kunde simma med grabben i morgon, men eftersom det är Kristi himmelfärdsdag är det söndagstider som gäller, jag sa att det skulle bli för snävt med tiden när badet stänger klockan 18.







     








Av Krister - 24 maj 2022 22:19



Vi delade på pizzan utomhus i Stäkets stad under eftermiddagen på den solvarma altanen. Råvarupriserna har stigit sedan sist, 127 kronor från tidigare 116 kronor för den storlek av pizza vi brukar beställa. Inköp på Willy:s i Rotebro. Det blåste 13 s/m i vindbyarna idag.

Församlingsdiakonen som ansvarar för schemaläggningen för besökstiderna på förvaret i Märsta ringde mig på eftermiddagen och föreslog tre tider som jag noterade. Det blir ett besök som frivillig utan ersättning i månaden eftersom besöken sker på mina ordinarie arbetstider som måste flyttas till en annan dag i veckan.


En kvinna som jag känt i över 14 år avled oväntat igår, hon skulle fyllt 69 år i november och fick beskedet idag.





 

   










Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards