Direktlänk till inlägg 15 september 2016
Snabbmatrestauranger som McDonalds, Max, Burger King och Sibylla och andra, har fått ett oförtjänt dåligt rykte om sig för att de säljer skräpmat, tycker jag. Särskilt Donken som har blivit något av ett skällsord när man pratar om fetma och amerikaniserad snabbmatkultur. - I tisdags kväll beställde jag en ost- och baconburgare med räksallad på Sibylla, jag räknas som stamkund då jag använder 2 för 1 erbjudanden och får stämplar i stamgästkortet. Man kan se rejält fetlagda matgäster där också emellanåt, men de väljer inte som jag en mineralvatten, byter ut pommes frites mot sallad, och plockar bort den ena halvan av brödet på burgaren och lägger till räksallad. Det går hur bra som helst att behålla vikten med snabbmat om man tänker förnuftigt och i linje med lchf.
Max restaurangerna har i sin meny Low carb burgare där brödet har bytts ut mot ett stort salladsblad, burgarna kan bli lite väl rinniga i den kombinationen. Brödet suger upp vätska. Vid ett tillfälle blev jag tillfrågad om jag ville ha pommes frites som tillval, men då hade det varit poänglöst med tanke på kolhydratinnehållet.
Hörde för en tid sedan att när en svensk familj ville ha en sallad med mineralvatten på en McDonalds-restaurang i Sydkarolina fick de svaret att de inte hade sallad i menyn, och vatten bara att diska i. Då kan det bli svårare att följa riktlinjerna. -
Ett Low Carbmål på Max i bild.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||||
|