Alla inlägg under januari 2019

Av Krister - 23 januari 2019 22:25
När Pensionsmyndigheten kastade ut fondbolaget Solidar från fondtorget, namnändrades Solidar till Eterum. Mina pensionsbesparingar har hamnat åter i Sjunde AP-fonden där de från början förvaltades för över femton år sedan.

Blev förvånad över att Eterum skickade två fakturor på produkterna Eterum Prenumeration som innehåller placeringshjälp och rådgivning, prognos och handlingsplan och annat för 696 kronor - och efterlevnadsskydd för en hundralapp, en produkt som det inte gick att välja bort förra året. Nu har jag avsagt mig tjänsterna elektronsiskt med bekräftelse via sms-meddelande.

www.expressen.se/dinapengar/pension/fondbolaget-solidar-kastas-ut-fran-ppm/
   


Av Krister - 22 januari 2019 22:13

Bastun var inte i bruk ikväll heller. Det retar mig eftersom personalen sa något helt annat förra tisdagen efter träningspasset då den också var avstängd. Har ökat ytterligare något i vikt sedan sist, men det gör inte så mycket, några gram mer eller mindre. Det blev en liten kamp mot latmasken innan jag bestämde mig för att åka iväg, hade packat väskan innan, det gör det lättare att komma iväg. Det handlar om karaktär och viljestyrka.

Jag gillar inte känslan av att ha träningen ogjord om det inte finns giltiga orsaker att hålla sig hemma. Nu är det ju influensatider, så man vet inte, det är några i min bekantskapskrets som har haft feber och magproblem.


   


Av Krister - 21 januari 2019 19:34När jag ställde bilen för kvällen visade displayen på tolv minusgrader. Luftfukten låg på 90 procent, upplevelsen av kyla förstärks i den råkalla luften. Ute vid Arlanda tränger fotogenlukten in i näsan när flygplanen avisas, det är samma procedur varje säsong vid lägre temperaturer. Odören söker sig in i trapphuset, men inte i lägenheten, vilket man får vara tacksam över.


Parkeringssystemet med betalkort fungerade inte i parkeringshuset under Kista galleria idag. Varje gång biljettautomaterna fungerar normalt, känns det som en vinst, man blir faktiskt uppmuntrad av det. Pröva lyckan, köp en tombolalott! 

Som jag skrivit här på bloggen tidigare strular betalsystemen rätt ofta i Kista galleria, men det är Parkman som ansvarar för driften och får skulden för eländet.


Egentligen borde det ligga på fastighetsägarens ansvar att betalservicen fungerar. Ringde Parkman nu ikväll och fick bort avgiften på trettio kronor, alltid något. Det var datasystemet som hade kraschat och det är företaget Mets som ska ansvara för underhållet, enligt Parkman. 


Det finns alltid lösningar, nästa gång ställer jag mig utanför gallerian och väntar eftersom jag inte handlar så ofta själv i butikerna. - Nog med gnäll för den här gången.


Av Krister - 20 januari 2019 14:37Ägnade några timmar till att besöka Sjöhistoriska och Etnografiska vid middagstid som har fri entré, än så länge. Moderaterna och Kristdemokraterna vill återinföra entréavgifterna på de statliga museerna om deras budgetförslag går igenom. Avgifterna känns mer kännbara och konkreta än höga skatter på arbetsinkomster, som jag upplever det, och väcker irritation. Med fika och parkeringsavgifter blir besöket rätt kostsamt. Men man har ju alltid valalternativet att avstå.


Sjöhistoriska museet har ingen pågående utställning, så det blev en snabbvisit, har sett det mesta. Kunde konstatera att restaurangen är ett populärt utflyktsmål för barnfamiljer, det fanns inte ett bord ledigt. Däremot fanns det lediga bord i restaurangen Matmekka på Etografiska, så där slog vi oss ner en stund. Fick en känsla av att det är en träffpunkt för vänsterfolk om nu proggbrillor återspeglar politiskt ställningstagande liksom klädkoderna. 


Etnografiska överraskade med utställningen "Feathers - en värld av fjädrar." Vi använder ju i vardagligt tal uttryck som "fullfjädrad," "en extra fjäder i hatten." "Lånta fjädrar," "lätt som en fjäder". "En höna av en fjäder."  Man får insikten om att fjärdrar återspeglar kulturell samhällsstatus, mode och politiskt ställningstagande. 

                 

Av Krister - 19 januari 2019 23:06

I en artikel i Metrotidningen från fredagen uppmanas vi att äta hållbart för att kunna rädda planeten.  Det påstås i en rubrik att det är "lätt att vara vegetarian". Men då tas det inte hänsyn till oss med kostbehandlad typ 2 diabetes i kolhydratsynpunkt. Fullkornsprodukter höjer blodsockret liksom rotfrukter. Baljväxter och ärtor har förvisso långsamma kolhydrater och  höjer därför inte blodsockret lika snabbt som pasta, ris och bröd.


    

Av Krister - 18 januari 2019 22:43

Nu i semeltider kan det mesta i bakverksväg uppenbarligen benämnas som semla om man fyller bullen med grädde och mandelmassa och förses med ett lock. På Ica Maxi i torsdagskväll såg jag att fyllda kanelbullar gick för semla.


 


Av Krister - 17 januari 2019 13:56Plockade fram bottinerna igår kväll. Det är skoöverdrag i gummi med blixtlås som man trär över de vanliga skorna när det är väta och snö. Skor med bred sula går inte ner i bottinerna, men mina smäckra Adidasskor med smal och tunn sula fungerade bra. Varmt och gott i utomhuskylan och garanterat torr om fötterna. Däremot är de mycket hala.

De går alldelses utmärkt att köra bil i dem också. Bottiner ser, i gämförelse med galoscher, olika ut som skyddar enbart den nedre delen av skon. Den kvinnliga motsvarigheten heter pampuscher.

Första gången jag kom i kontakt med bottiner var i lumpen och fanns som lillbehör för att skydda lågskorna i läder som användes till permisuniformen M60.

Sedan kan man ha synpunkter på om manchesterbyxor är snyggt eller inte att bära eller manchesterkavaj.

Jag  tycker att det är snyggt, men för somliga blir det för mycket universitetslektor över klädstilen, eller gubbigt om man vill uttrycka det så. 

Av Krister - 16 januari 2019 21:27Fick oljan och filtret bytt utanför Östhammar i dag på förmiddagen på Kian. Det är fyrtioåttatusenmilaservicen det gällde den här gången. Att köra en bil så pass många mil är förstås en utmaning. Man behöver inte nödvändigtvis byta bil efter några år eller antal mil och vara oroad över värdeminskningen. Bilförsäljarna blir nog inte så förtjusta om fler gör som jag.  En förutsättning är förstås att man trivs med bilen och har ekonomi att underhålla den. Något över fyra månader har gått sedan oljan byttes i slutet av augusti. Förra året 2018 körde jag 4 800 mil totalt, det har blivt färre mil med åren.


Väderleken har varierat idag med uppehåll under dagen och som lägst elva minusgrader för att under eftermiddagen och kvällen ställa till det med ett rejält snöfall, blåst och temperaturer kring nollan. Flygtrafiken på Arlanda drabbades av förseningar. Linjebussen stod kvar och slirade i uppförbacken på vägen hem nu ikväll. Jag känner själv till av erfarenhet att ledvagnar fastnar lätt och står kvar och slirar i snö och isigt underlag. Nu var det blankis på hållplatsen.

Stannade till i Östhammar och fångade några vintermotiv i den sjugradiga kylan. 


           

 

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se