Alla inlägg under januari 2019

Av Krister - 7 januari 2019 21:07

Det är ju semmeltider nu igen, det brukar bli några av de där små minigräddbullarna varje säsong. Plockar man bort det mesta av mandelmassan så är det inte så farligt i sockerhänseende. Avnjöts mot eftermiddagen med en kopp te, inköpt på Coop för en tia. Fettisdagen, semmeldagen, infaller i år den 5 mars, så det är några veckor kvar.


 Av Krister - 6 januari 2019 20:56

Det är mycket sällan som det talas om andlig berusning inom kristenheten, som om att det skulle vara något att skämmas över. Det som särskiljer den kristna religionen från andra är den helige Ande som uttrycker sig på olika sätt. I förmiddags var förkunnelsen så pass stark att den kändes berusande, men det händer inte så särskilt ofta i gudstjänsterna, vilket till stor del beror på predikanten och mötesdeltagarens öppenhet.


Beställde den sedvanliga väggalmanackan från Preem veckorna före jul och kom med posten i torsdags. Kommunens miljökalender kom tidigare i december. En konservburk med en enrisplanta är inte direkt vacker att betrakta.


   


Av Krister - 5 januari 2019 22:24

 

 

Läkare kan inte med säkerhet fastställa om det är just fibromyalgi som jag lider av, vilket förmodligen beror på att det inte finns specifika tester som kan ställa en fibromyalgidiagnos. Jag tycker att den kroppsliga muskelsmärtan har avtagit genom åren, men när kylan kommer med blåst och hög luftfuktighet blir det svårare med smärta i nacke och hals. Kalla och dragiga lägenheter ger också andfåddhet och dåsighet om jag vistas i dem en längre tid. 


Utmattningstillståndet i början av 2001 orsakade en konstant trötthet men känner inte av den så ofta nu, men uttrycker sig fortfarande i kroppsbränna, yrsel och tinnitus vid väderomslag. Kroppen fungerar som en barometer, jag känner direkt när det är ett lågtryck på gång. Idag har tänderna gjort ont med spänningshuvudvärk som kommit och gått under dagen. Man lär sig att hantera obehagen bland annat genom träningen och livsstilsförändringen som gör sitt till. Det finns också en överkänslighet för vissa mediciner som krampar och ger hjärtklappning, liksom överkänslighet för vissa tillsatser i livsmedel. En av de värsta är Voltaren.

 

 

 

Av Krister - 4 januari 2019 22:02

 

 

Tycker att det ser amatörmässigt ut när taxiförare tvättar bilarna med fönsterskraporna på OK-macken. Har sett det några gånger nu, och fick vänta på att den enda fönstertvättskrapan som fanns var upptagen till att rengöra mer än avsedda fönsterrutor, belysning och regskyltar nu ikväll. Svamparna trasas sönder, blir leriga och oljiga, som i sin tur bidrar till en oljehinna på framrutan. Oljan kommer väl förmodligen från fälgarna, kan nog inte komma från motorrummet, men man vet aldrig. 

 

Efter bytet av de bakre bromsskivorna i början av augusti på Kian har det smågnisslat, men har tystnat sedan en tid tillbaka, vad det nu berodde på.

På den tiden jag körde buss i linjetrafiken för över trettio år sedan, påtalade en äldre dam att bromsarna gnisslade förskräckligt och föreslog att bromsarna skulle oljas upp. Om hon menade det på fullaste allvar vet jag faktiskt inte.

 

 

Av Krister - 3 januari 2019 19:01

Hörde att hushåll i Täby hade drabbats av strömavbrott under natten och morgontimmarna. Här utanför Sigtuna vet jag faktiskt inte, vi klarade oss förmodligen utan större problem med elförsörjningen i mitt bostadsområde. Steg upp efter sju, så det är svårt att veta. 

Det jag reflekterar mest över är väl att nödställda på Gotland som drabbades av stormen Alfrida inte kunde ringa nödnumret 112 och uppmanades därför att ta sig till jouröppna brandstationer. Samtidigt vet man ju att resurserna inom brandförsvaret har skurits ner.

Förr pratade man om att både politiker, myndigheter och medborgare skulle ta sitt gemensamma samhällsansvar över samhällsbygget, ett uttryck som jag inte hör så ofta idag.Av Krister - 2 januari 2019 22:22

 

 

Fick se en del rotvältor och nedblåsta grenar längsmed vägarna vid middagstid i området kring Arlanda efter stormen Alfrida i natt, lite förvånad över vad hon ställt till med.

Lämnade garagenyckeln på Hsb i förmiddags, men egentligen skulle jag fått vänta med det om inte en personal gick ner i porten så jag fick lämna nyckeln och taggen där. Det kändes motigt, och jag bad om ursäkt för att jag lät kärv mot tjejen som var ner och mötte mig. Annars hade jag fått åka därifrån igen i ogjort ärende.

 

Gjorde årets första träningspass ikväll och är inne på det sextonde året sedan jag började träna året 2003 i simhallen i den lilla bruksorten Gimo i Roslagen.

 

 


 
Av Krister - 1 januari 2019 21:35

 

 

Det har hänt att jag har firat in det nya året på Livets ord i Uppsala i flera år, men i år hade de inget firande vad jag kunde se. Det blev ett besök på församlingen Arken i Kungsängen som hade nyårsvaka, men inte lika stort. Det blev väderomslag med runt fem plusgrader under nyårsafton, så det gällde att ta det försiktig på blankisen. Kom hem vid två tiden i natt. Tog en kaffe på 7-elven på vägen till, och en sen natthamburgare på återvägen hem på Mc Donalds i Stäket. Ett häng för ungdomarna vid nyår. Förra året briserade en raket samtidigt som jag steg ur bilen som rökfylldes med tinnitus i några dagar efteråt.


Kom igång vid åttatiden i morse, besökte en ekumenisk gudstjänst elva och ytteligare ett nyårsmöte vid tre på eftermiddagen.

Har känt spänningshuvudvärk, förmodligen på grund av väderomslaget.

Lägger in några bilder från gårdagen och önskar er en god fortsättning på det nya året.   


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se