Alla inlägg under januari 2019

Av Krister - 15 januari 2019 21:45

 

 

Det blev ett fint dagsljus för bildtagning ute i Vaxholm mot eftermiddagen. Passade på en stund efter inköpen i Arninge. Ljuset är så viktigt för välmåendet liksom öppet vatten.

Gjorde det sena träningspasset ikväll, bastun var avstängd och påverkade sinnesstämningen efteråt. Basta är en del av träningsupplevelsen som jag inte kan vara utan.



     





Av Krister - 14 januari 2019 18:35

 

 

Det heter ju att man skall lämna en tvättstuga i det tillstånd man förväntar sig finna den i när man själv skall använda den. I morse låg det kläder kvar i torktumlaren med några handdukar och fleeceplädar ihopvikta i en blå Ikeakasse. Filtret i tumlaren fick jag rengöra och sopa golvet. Förra måndagen var påfyllningsfacket för mjukmedel igensatt med  en hård tvättmedelsklump och annan sörja som jag fick rengöra innan jag kunde använda tvättmaskinen.

 

Grannen försöker sälja sin bostadsrätt med klent resultat, skylten har suttit uppe i flera månader, just nu låg den ner, snötäckt. Tåget har väl gått för en eventuell bostadskarriär och väl det.


Testade med silverlök i grytan ikväll. Det är inte så vanligt att man hittar silverlök hos de större butikskedjorna. Passar i hamburgare och sallad, något mildare i smaken än den vanliga gula löken.



   





Av Krister - 13 januari 2019 18:50

 

 

Det mesta av det värdsliga har sin början och sitt avslut, men korven har visst två. Igår var det dags för www.bloggkommentatorerna.se att säga hejdå efter elva år av kommenterande. Jag har gått sporadiskt in på www.bloggportalen.se för att se vad de skvallrade om, oftast ointressant om kändisbloggare. Nu är det www.svenskayoutubers.se som ensamma får axla manteln vidare inom skvallerbloggvärlden.


Just nu i skrivande stund pågår Knutmassofirande i bruksorterna Gimo och Österbybruk, inte så avlägset från Knutby. Firandet bevakas av Upsala Nya Tidning www.unt.se/ 

Deltog i firandet under ett antal år när jag var bosatt i Örbyhus i början av tvåtusentalet. Det är en lång resväg från Arlanda, så det får bli ett annat år när lusten faller på.










Av Krister - 12 januari 2019 19:42



Tog in på ytterligare en minisemla idag till lördagskaffet i Sollentuna. Något större än den som köptes på Coop som prishöjdes med tre kronor några dagar senare till 13 kronor. Mitt sällskap gillar inte semlor av någon anledning, vi är olika. Priset för en minisemla på kondis går lös på 42 kronor så ni vet, man får äta långsamt. Egentligen ska väl locket vara trekantigt om man ska vara petig.


Det har varit januarisol över en klarblå himmel och inte alltför kallt. Några enstaka plusgrader mitt på dagen och har just tagit en lång snabb promenad i ishalkan i en halvtimme.



   







Av Krister - 11 januari 2019 21:19



Har gjort några jobbrelaterade besök i Uppsala där ett äldreboende har fått en ny privat aktör igen, den tredje som jag känner till genom åren som nu ska driva vårdverksamheten vidare. En vårdpersonal tyckte att det byttes arbetsgivare för ofta. 


Snabbtvättade bilen på Ok i Säby på hemvägen. Utetemperaturen låg på någon plusgrad och det hade bildats hala isvalkar vid tvättbåsen. Lera och grus lägger sig innanför fälgkanterna och ger obalans i däcken, petade bort kleten med fingrarna. 

Det är några hundra mil kvar innan kilometerräknaren slår om till fyrtionio tusen mil på Kian, så jag ska beställa tid framöver för oljebytet igen.


   


 



Av Krister - 10 januari 2019 18:28

 

 

Gjorde en gryta i eftermiddags på italiensk tomatsås, stekt bacon, blomkål, broccoli, brysselkål och ett skivat kokt ägg. Och så en skvätt vispgrädde.

Man kan variera stort, i morgon blir det nog fiskbullar i grytan. Coops kokosdryck är väl inte den godaste, men kolhydratinnehållet ligger på låga 0,9 gram per 100. Man vänjer sig vid smakerna. Det ska vara enkelt och gå fort att tillaga och med gott resultat. - Vad åt du ikväll?



     





Av Krister - 9 januari 2019 23:12

 

 

Nu i början av året får vi tipsen om hur man lättare kommer igång med träningen i sociala medier. De tipsen och funderingarna som jag har för att komma igång delar jag med mig här. Hugo Rosas kanske kan lära sig något av dem.


  • Ta en tupplur innan träningspasset på kvällstid om man nyligen har tagit sig hem för dagen. Man får mer energi och blir mer motiverad utvilad. En del tränar tidigt på morgonen på vägen till jobbet.

  • Alternera träningsformerna, simpass och skogspromenader är också konditionshöjande träning. Allt behöver inte handla om gym.

  • Om du ogillar trängsel, välj tider på dygnet som är lugnare, sök på nätet när det är glesare med besökare. Efter nyår är kanske inte den bästa tidpunkten att börja träna, jag gjorde mitt första träningspass i juni då semestrarna hade börjat och det var lugnt i träningslokalen. Det handlar också om social träning, att vistas i utrymmen med nya okända människor, en situation vi kanske inte känner oss bekväma i till en början.

  • Skaffa ingen hemmavåg, det triggar att ta sig till gymmet och väga in sig där, om gymmet har våg.

  • Har man ungar kan man passa på som förälder att ta sig till gymmet när de har nattats. Det vet jag att några gör när vi fört det på tal efteråt.

  • Kom som du är. Det är inte nödvändigt att träna i märkeskläder, det räcker med neutrala träningskläder från de större sportkedjorna. De är oftast lika snyggt. Skorna är det viktigare med om man ska använda löpbandet. Skaffa träningskläder som det går att maskintvätta i 60°.

  • Om du har övervikt, tänk på att det bästa resulatet sker i kombination med ändrade kostvanor. De flesta med kraftig övervikt har givit upp efter ett par månader. Man kan alltid förbättra konditionen och muskelmassan, men viktnedgången blir det svårare med.

  • Skippa kroppsidealet om att bygga superkroppen, utgå från dina naturliga förutsättningar med att uppnå det som är realistiskt.



Pikétröjan i bild fanns att köpa på e2 innan kedjan köptes upp av Sats.


   








Av Krister - 8 januari 2019 22:27



Blev förvånad över att det inte har fallit mer snö än vad det har basunerats ut i medierna, det skulle ju vräka ner mängder i Sockholms län. Det har mest fallit regnblandad snö med snöglopp. Bromsarna tog dåligt då jag skulle ta bilen hem från sena träningspasset, så provbromsa innan för säkerhetens skull, du som har bil. Snön bildar isbeläggning på bromsskivorna.


Det är ju månaden efter nyår nu, så det har blivit en ökning av besökare på gymmet, cyklarna var upptagna, vilket de normal inte brukar vara i åttatiden. Sedan är det olika träningsklasser som har startat upp. Har aldrig deltagit i en sådan gruppträning och ord som deffa och bulka finns inte i min träningsvärld.




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards