Alla inlägg under april 2020

Av Krister - 15 april 2020 16:19



Så här såg det ut på Shellmacken i dag vid middagstid, trafikflödet varierar. När jag var ute sent i går mot midnatt var trafiken nästan obefintlig på motorvägen norrut mot Arlanda flygplats, nu när passagerartrafiken ligger nere. Vad jag minns kunde det vara lika lågt trafikflöde för fyrtio år sedan när jag körde hem från SL-depån i Råsta efter de sena kvällspassen.


Läste idag att var tredje rättegång ställs in just nu. Första veckan i april ställdes 36,6 procent av rättegångarna i landets tingsrätter in, jämfört med 20 procent under en vanlig vecka. Advokater blir sjuka, vittnen kan inte komma på grund av begränsningar i resandet och personalen blir sjuk.

Jag skulle tjänstgjort på tinget i tisdags men fick ett sms om att tiden var avbokad.



 


 





 

Av Krister - 14 april 2020 16:26



Oväntat har grenarna vid Trefaldighetskällan dekorerats med vita och ljusblå fjäderplymer i helgen. Tyvärr kan det bli skräpigt om inte någon plockar bort dem, men visst ger det väl en upplevelse utöver det vanliga. 



        




Av Krister - 13 april 2020 21:06



Vi hade tänkt oss ett besök på Wenngarn idag men Kulturstallet var alldeles för välbesökt för att gå in, och slottskaféet har stängt ner för gott.

En uppfriskande promenad i blåsten ute på Skokloster och så en stund i utemöblerna på macken med en latte. Här finner jag ett påtagligt lugn som jag inte upplever på så många andra platser. Med mössan neddragen över öronen och sex lager på överkroppen för att inte frysa i de hårda vindbyarna, klarade jag mig riktigt bra.


Gick på gudstjänsten i Uppsala på förmiddagen igår, det brukar bli fler kyrkobesök under påsken än så, men i år är det ju som det är. 37 besökare och mingel efteråt vid kaffeborden.




         







Av Krister - 12 april 2020 21:27

 

 

Besökte Fjällnora friluftsområde utanför Uppsala på långfredagen. Det är lätt att måla upp en bild av att människor trängs vid borden och utsätter sig för smittan i onödan, men förutom vi två, var det bara ett äldre par som hade slagit sig ner några bord länge bort på altanen. Det stod oroväckande många bilar uppställda på parkeringsplanen, men de flesta höll avstånden och var utspridda i små grupper på området. Jag tog den sista mockarutan till automatkaffet. Det är skönt att komma ut och röra på sig.



        

     



 






Av Krister - 11 april 2020 15:26



Vi avnjöt påsklatten i Sollentuna galleria den här lördagen också. Personalen spritade borden och de fåtal gäster som hade slagit sig ner på konditoriet höll avståndet mellan borden. Vi blev också tackade för besöket, vilket inte har hänt tidigare. Det är en hård tid för besöksnäringen nu.

I Finland  kallas dagen allmänt för påsklördag. Benämningarna stäcko- eller stack(kort)lördag förekommer också allmänt i Svenskfinland. Även kortlördag har förekommit.


Påskafton är i kristen tradition en "tom" lördag, lördagen efter långfredagen. Det beror på att Jesus ligger i graven och lärjungarna har låst in sig i rädsla för dem som låg bakom avrättningen, alltså korsfästelsen.


Glad påsk!




 











Av Krister - 10 april 2020 21:42




I Kungsträdgården blommade körsbärsträden ovanligt tidigt i år, redan i januari, men i Märsta får vi uppleva den kortvariga blomsterprakten just nu. Annars är den offentliga utsmyckningen med påskris som förknippas med passionshögtiden märkbart nedtonad i år. Som om att ingen orkar göra mer än det nödvändiga.


Tidigare i år uppdagades ett läckage i ett av avloppsrören som orsakade fuktskador i källarvåningen och utrymmet dränerades med luftavfuktare. Lägenheterna på bottenvåningen har förmodligen klarat sig från fuktskador eftersom jag inte har hört mer om att lägenheten ska fuktmätas. I onsdags drog målarna de sista penseldragen där färgen hade släppt på väggarna vid golvlisterna.

Jag var beredd att bryta upp golvet och lägga på ett nytt för att slippa mögel, men förmodligen behövs det inte.





 








Av Krister - 9 april 2020 22:15

När den gamla simhallen i Valsta centrum i Sigtuna kommun stängde i samband med att det nya Midgårdsbadet öppnade, har konsthallen flyttat in i den gamla simhallens lokaler i Valsta efter kommunalt högerpolitiskt beslut. Det är ingen vidare lyckad lösning eftersom konst bör väl exponeras på så neutrala ytor som möjligt. Helhetsintrycket är rörigt, installationerna kommer inte till sin fulla rätt, tycker jag. www.valstakonst.se 


Att vattentornet i Valsta är ett verk av konstnären Göran Strååt är det kanske inte så många som känner till. Jag minns när vattentornet stod klart då 1965. Grushögar och kala närområden, jag var inte så gammal.



         










Av Krister - 8 april 2020 17:05




Det blev en fin vårdag med friska vindar på uppåt 11 sekundmeter nu mot kvällen. Blåsippan är inte alltid blå, den rödlila varianten som skiftar mot rosa, såg jag idag på promenaden i Upplands-Väsby. Påfågelsöga är också ett av våra säkra vårtecken.


Det har röjts upp i vegetationen vid Treenighetskällan tidigare, men det är fortfarande gyttja vid utflödet och lervälling knappt drickbart. Vi har en fin årstid framför oss, trots allt som händer just nu i vår omgivning.





       


 





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards