Alla inlägg under juli 2020

Av Krister - 23 juli 2020 18:16




Det har känts som höst i luften idag, friska svala vindar och sol. Satt ute med en mugg kaffe på morgonen och mot eftermiddagen.  Stannade till vid rondellen ihöjd med Husby-Långhundra på länsväg 77 mellan Knivsta och Norrtälje, för att få några bilder av hässjorna - kunde inte motstå. Jag hjälpte till med att lassa in hö på skullen med högaffel i tidiga tonåren på torpet utanför Arlanda.





        














Av Krister - 22 juli 2020 15:42




Det gick snabbt att få tillbaka laptopen från databutiken, de hade limmat kontakten så det håller väl ett tag till utan att glappa i anslutningen. Annars är det inget fel på datorn och då finns det ingen anledning att byta till en ny när den fungerar bra i övrigt. Nu är batteriet borttaget så jag ansluter direkt till elnätet.


Även om det blåser svala vindar, så är det en behaglig värme idag, inte alltför varmt. Nitton plusgrader har det varit som högst under förmiddagen. Min enda bror kämpar för sitt liv med en allvarlig blodförgiftning sedan en vecka tillbaka.





 

 




Av Krister - 21 juli 2020 12:24




Det känns som om att de varma, fuktiga och soliga dagarna är över nu. Femton grader och svalare vindar, ett grått landskap. Det blev ingen lägre promenad idag, benen måste vila ett tag framöver nu. 

 

Lämnade in laptopen, en Packard Bell som batteriet har gjort sitt i. Man behöver nödvändigtvis inte ha ett batteri i datorn, men då blir den inte bärbar utan snarare väggansluten till arbetsplatsen. Anslutningskabeln glappade, så datorn slocknade under pågående arbete. Ska hämta den redan i morgon. Sedan skulle en del foton överföras på sticka. 

 



 


   






Av Krister - 20 juli 2020 20:37




En dubbelostburgare med morötter, en smaksatt mineralvatten i Täby centrum ikväll, det stoppade matsuget. Frågade både på Apoteket Kronan och Hjärtat om de hade alcogel från Dax men det är bara sjukvården som förses med det varumärket. Salubrin finns som alternativ, men det är inte samma känsla när man använder den hanspriten. Det är väl kanske en fråga om att vänja sig vid något nytt. Det förekommer många variationer och blandningar i butikerna, men det får inte finnas kvar en hinna på huden efter handtvätten. Det har hänt att jag fått tvätta mig med tvål efteråt.






      



 








Av Krister - 19 juli 2020 23:24




Det här med att skruva ihop möbler från Ikea och Jysk är en utmaning. Jag är i stort sett klar med vitrinskåpet. Om glasdörrana kommar att kunna stängas som förväntas får jag se imorgon. Den tuffaste utmaningen var att dra åt träskruvarna som skulle hålla glasskivorna på plats i dörramarna, man måste vara stark i nyporna för att det ska ta gäng i det hårda trät. Alltså de träskruvar som fattades i kartongen från Jysk och som jag måste skaffa på järnhandeln.


106 unika besökare har jag fått idag, vilket är den högsta noteringen hittills. Tack för att ni besöker min blogg.





Av Krister - 18 juli 2020 22:01





I närheten av Torsåkers säteri i Väsby intog lördagslatten på förmiddagen på The Nut House. En bit Rocky Road, en aning söt, men tog en bit av den. Regnmolnen tornade upp sig i horisonten, men regnet uteblev idag. Rätt välbesökt med en och annan barnfamilj och en grupp tävlingscyklister. Varannan onsagskväll brukar de anordnas bilträffar här ute på Torsåker.






         






Av Krister - 17 juli 2020 23:08




Fick tag i ett par svarta filttofflor på Deichmann i Väsby centrum idag som passade i storleken och är mjuka och varma att gå i. Snabbt och bekvämt att handla i butik och med kassabetalningen. Finns utbudet i butikerna känns det onödigt att handla på nätet. Förr hette det att man beställde varor på postorder. Vi som bodde på landsbygden fick paketen levererade med postbilen när det kändes för krångligt att fara in till närmsta stadskärna. Vad jag minns var det Sundbyberg eller Uppsala som gällde på sextiotalet om man inte nöjde sig med det utbud som fanns på ortens textil- och manufakturaffär.


Tog den sista födelsedagstårtbiten med jordgubb, grädde och svensk flagga på Kulturstallet ute på Wenngarn mot eftermiddagen.

Sommartid innebär mötesserier sedan många år tillbaka. Lyssnade till evangelisten Martin Reén ikväll fysiskt på Arken i Kungsängen. Det blev en hamburgare i tältet utanför lokalen efter kvällsmötet.






 







Av Krister - 16 juli 2020 22:14




Gjorde ett besök på järnhadeln i eftermiddags och fick tag i träskruv, fjorton stycken, som fattades i kartongen med vitrinskåpet från Jysk. Jag skulle ta med mig kvittot till möbelvaruhuset, men summan låg på åtta kronor, så jag vet inte om jag vill göra mig besväret. 

 

Att få tag i innetofflor i butikerna under sommaren är en utmaning och är sådant man handlar under vintersäsongen. I värsta fall får jag söka på nätet. Golven är lika kalla och hårda att gå på oavsett årstid.





 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards