Alla inlägg under juli 2020

Av Krister - 15 juli 2020 23:03



Igår stod det nio bilar uppställda på långtidsparkeringen vid infarten till Märsta industriområde, idag såg jag två bilar ytterligare. Man kan väl se det som ett gott tecken på att flygtrafiken sakta börjar återhämta sig från pandemin. I april låg parkeringsområdet helt öde. En märklig känsla.




 








Av Krister - 14 juli 2020 20:13



Det här med födelsedagar är inte någon stor grej längre för mitt vidkommande. Det flaggas för kronprinsessan och förvisso Frankrike som firar nationaldag.

Gjorde sällskap ut till Skokloster och tog födelsedagskaffet med jordgubbsbakelse utanför slottskafét. Det föll några enstaka regndroppar mellan solglimtarna.


Har pausat stegräknaren och tar det lugnare med att belasta benen längre sträckor.

 




       







Av Krister - 13 juli 2020 23:55




Har sysselsatt mig med att plocka ner de sista delarna av Ikeahyllan med vitrinskåp i bokfanér och svarmålade plåtgavlar. Niklas fanns även i krom med vita hyllplan. Glasdörrar och träskivor har lämnats på återvinningen ikväll.

Slog mig ner på uteplatsen med en mugg kaffe, men det är ingen värme att tala om. Men man slipper ivarje fall myggen när det börja skymma.


Stannade till igår kväll på vägen hem mot Märsta och tog en bild av kvällsskymningen och dimman som förhöjde upplevelsen.






 



Av Krister - 12 juli 2020 23:26



Församlingen Arken i Kungsängen har påbörjat årets mirakelkonferens som pågår mellan 11 och 19 juli. Men vad jag kan se så saknas information på församlingens hemsida över mötestiderna. Kanhända för att det inte ska dra för många fysiska besökare. Det är maxantalet femtio personer som gäller fortfarande som får vistas i lokalen samtidigt. Mötena sänds live på Youtube. Det är fler församlingar som inte lägger ut mötestiderna nu, så det blir en chansning.

Systrarna Graafs mamma, Linda Bergling predikade i kvällsmötet, pastor i församlingen liksom hennes man Gunnar.


Gjorde de sextusen stegen för en stund sedan. Det fungerar bra i de nya träningsskorna med mjukare sula, men benet känns fortfarande svullet nu när benhinneinflammationen börjar läka ut, det gör inte lika ont längre.






Av Krister - 11 juli 2020 22:23




Det händer att jag drabbas av hälsporre vissa somrar vilket har med hårt underlag och för tunna skosulor att göra. Benhinneinflammationen i högerbenet har avklingat något, nu är det vid vristen det ömmar. Använder ett kompressionsbandage som håller svullnaden nere. Bra att ha hemma. 


Besökte Intersport i Boländerna mot kvällen och skaffade ett par svarta Asics Gel-Kayano 26. Priset ligger relativt högt, men jag måste gå i skor som dämpar mot hårt underlag. Mönstret i sulorna på Salomonskorna i bild, nöttes ner rätt fort.





           






Av Krister - 10 juli 2020 23:25





Fick ögonbottenfotograferingen gjord i förmiddags för att se om det skett några förändringar i "gula fläcken". Har svårt för de svidande ögondroppana som är pupillvidgande. Åskan gick över Märstaområdet.


Gjorde det sista på Ikeas avlastningsbord. Drog åt skruvarna på hjulen under bordsbenen, trångt om utrymmet även med en stubbskruvmejsel. Sandpapprade ekskivan och penslade med träolja. Det är rätt många moment som ska utföras på just den här möbeln.


Besökte syrran för att fira hennes sextioårsdag i Vattholma ikväll. Hon fyllde redan i maj. Köpte en Hibiscus på Plantagen och två bakelser på Ica Kvantum i Gränby på rulltårta med grädde och bär.


 




 

Av Krister - 9 juli 2020 20:08




Att skruva ihop Ikeas avlastningsbord Stenstorp innebar en och annan överraskning.  Bruksanvisningens illustrationer visar att man behöver borrmaskin för håltagning. Ekskivorna ska också behandlas flera gånger enligt instruktionshäftet. Slipas med sandpapper och strykas på med träolja. Därefter första veckan var annan dag och sedan var tredje dag i ungefär två månader. Tre till fem gånger varje år för att hålla under en längre tid.


Fick hålen i skivan igenomborrad av personalen på Ikea i Barkarby vid kassan för byten och återköp - ingen avgift. Jag ringde först och frågade om de kunde hjälpa till med det. Hålen är till för skruv som håller gångjärnen till klaffskivan uppe. Man kan tänka sig att det står ett och annat avlastningsbord utan klaff i Ikeaköken, kunder som inte har tillgång till borrmaskin eller saknar motivation att fråga grannen om hjälp.

En pensel köptes på Järnhuset och träoljan på Jysk.


 



 


   





 

Av Krister - 8 juli 2020 17:43


 

En påminnelse från dagens promenadrunda i Väsby med en temeratur på lägst tretton plusgrader, det kändes småkyligt. Har förmodligen drabbats av en senhinneinflammation i högerbenet vilket är en vanligt förkommande åkomma för löpare. Förmodligen har jag gått för mycket på hårda underlag med för tunna skor. Drog på mig en stödstrumpa för att det ska lindra något och ett par mjukare skor förstås med dämpande sula.

 

Det sista tillskottet till köket är avlastningsbordet Stenstorp som jag köpte på Ikea i Uppsala på eftermiddagen. Bordsskivan är av massiv ek och ska slipas och oljas in innan bordet tas i bruk. 

Restaurangen är fortfarande stängd, men bistron var öppen på entréplanet. Det gick fort att betala i den vanliga och enda öppna kassan med två kunder framför mig och få varor.

 

 


     







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards