Alla inlägg under februari 2021

Av Krister - 20 februari 2021 21:19




Ett ojordat fyravägs grenuttag gav oväntat upp igår kväll, jag hade plötsligt inget ljus i läslampan vid sängen och mobilladdaren anslöts därför direkt i väggkontakten. Man tänker först på om det är säkringen som lösts ut. Köpte ett fyravägs grenuttag med strömbrytare på Biltema idag, strömbrytare fanns inte på det tidigare grenuttaget som gick sönder, så det blev en liten förbättring.


Det har regnat idag och snön smälter undan rätt fort nu, utetemperaturen visade på fyra plusgrader då jag ställde ifrån mig bilen ikväll.




   







Av Krister - 19 februari 2021 23:31


Nu känner jag på mig att det börjar vända, vi går snart in i mars, det lutar åt rätt håll. Tre plusgrader visade utetemperaturen på idag vid middagstid. Jag kunde använda snabbtvätten på OKQ8 i Säby söder om Uppsala i en plusgrad i halvfemtiden. Det fungerar faktiskt att tvätta bilen utomhus och bilen blir synbart renare än innan.



     





Av Krister - 18 februari 2021 17:24



Det är lite speciellt med just siffror. Idag slog kilometerräknaren om till femton tusen mil i Opeln, vilket inte är så farligt för en tolvåring.

Den årliga körsträckan uppskattas till ett tusen tvåhundra mil ungefär, så den gränsen passerar jag nog om någon månad. Den här bilen kommer att få göra sitt de kommande åren, men sextio tusen mil kommer jag nog inte att uppnå. 

 

Det blev en tur till Kungsängen ikväll, apoteket där jag skaffade Canoderm och fotkräm. In på Coop och småhandlade, och nu snabbmat på BK.

 

Vill bara inflika att bilden är tagen med en vanlig kamera och inte mobil i handen, och har inte tagit någon nämnvärd uppmärksamhet från framförvarande vägtrafik. 



 






Av Krister - 17 februari 2021 21:08



Det kändes lite lättare idag att gå promenadrundan, temperaturen låg på fyra minus ungefär så det blev skaljackan istället för den tunga dunjackan jag bär när temperaturen sjunker till sju, åtta minusgrader. Det blåste kallt så jag tog dubbla mössor på mig.


Ute vid badplatsen vid Fysingen är det öppet vatten vid strandkanten. Det beror på att det är strömt just där, fick jag veta av pappan som var upptagen med att sysselsätta sitt barn med någon flytande leksak som drogs i snöre över vattenytan.


Meddelade återbud till diabetessjuksjöterskan idag via telefonsvarare, jag tar besöket senare i år mot hösten när det lugnar ner sig. Det är två kontroller varje år, jag tycker att det räcker med ett besök.

Ett antal blanketter ska fyllas i som omfattar kost- och motionsvanor och alkohol- och tobaksvaror. Det är blanketter som skickas med vid varje tillfälle. Fysisk aktivitet nu under pågående pandemi ger inte rättvisa åt de rutiner jag har under normala omständigheter. 




       





Av Krister - 16 februari 2021 21:44



Skaffade en digital ringtryckmätare på Biltema i eftermiddags för en hundralapp. Tyvärr drivs den med batteri och någon mekanisk variant fanns inte i sortimentet. Jag har inte testat mätaren än.


Semmelbullen med en mugg kaffe får man för tjugofem kronor, man kan nog inte komma undan lindrigare och den fluffiga grädden smakade alldeles utmärkt liksom den mjuka konsistensen i bullen. De små minisemlorna på Shellmacken tycker jag är aningen hårda och lite torra, men de går ner. 


Studiecirkeln i exegetik ställdes in ikväll av olika anledningar, vi skulle bli tre deltagare, så vi får skjuta fram nästa sammankomst till i mars.




       










Av Krister - 15 februari 2021 22:23



Fick båda glödlamporna utbytta på vänster bakljus på OK-verkstaden mot eftermiddagen utan kostnad. Nu lyser bakljusen på bagageluckan med full styrka.  Men däremot började dimljuset trilskas och slocknade på vägen från verkstaden. Men där är det nog glappkontakt, lampan lyste när jag hade stängt bagageluckan och den gula kontrollampan släcktes.


Kylan håller oss fortfarande i sitt grepp. När jag ställde mig för kvällen visade temperaturen på tretton minusgrader och ner till femton under resans gång. Nu lovas det mildare väder framöver.




 







Av Krister - 15 februari 2021 18:39



Fick en påminnelse om att besöka blodtappen på Akademiska i Uppsala med posten. Påminnelserna kommer också via e-mail. Jag har dragit mig för det nu under pandemin, dels är det tidsbokning, och så har de dragit ner på besökstiden med en timme till senast nitton. Den sista timmen gör skillnad med tanke på restiden och så undviker man trafikrusningen. 

Jag har besökt tappen förmiddagar just därför. Men det är också en kostnadsfråga, vi får ingen reseersättning om vi kommer långväga och jag har ingen arbetsgivare som ger mig betald ledighet. 




 











Av Krister - 14 februari 2021 22:21



Alla hjärtans dag gick mig spårlöst förbi, jag gör eller får inga uppvaktningar. Ibland infaller Vallentindagen i samband med utefikat, men inte i år. Dagen har inneburit livegudstjänster för min del på nätet nu när det fortfarande är restriktioner som gäller.

Skulle göra en del inköp mot kvällen var det tänkt, men de butiker jag ville besöka hade stängt ner för dagen.


Kontrollampan för trasig belysning lyser ilsket gul i bilen igen. Nu är det en lampa som har glappkontakt i bagageluckan, eller så är det glödlampan som behöver bytas ut. Knackar jag på glaset vaknar lampan till liv igen någon sekund. Det blir väl ett besök på verkstaden under veckan.





Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards