Alla inlägg under februari 2021

Av Krister - 5 februari 2021 22:01


 

Internettrafiken låg nere i förmiddags, ringde Telia och fick bekräftat att det var ett lokalt avbrott som snart skulle avhjälpas här i Sigtuna kommun. Jag fick klara mig utan glasögon på promenaden med omsorgstagaren på förmiddagen, munskyddet gör att det blir imbildning i sju minusgrader. Fick problem med magen och beslutade mig för att stanna hemma resten av dagen. Vid det minsta symtom ska man ju hålla sig hemma.


Det ömmar i kroppen på grund av kylan, mest i ryggen, det räckte med att böja sig ner en stund utomhus för att bli påmind om det. Fyllde på bensin idag och räknade ut att medelförbrukningen låg på 0,9 liter per mil. Det är väl inte så farligt med tanke på de kallstarter jag gör. Det är en tvåliters Saabturbomotor som sitter i Opeln.


Lägger in en bild från besöket på Waynes i Väsby centrum igår på eftermiddagen. Pannkakor till barnen stod det på menyn, jag sa att jag var väl som ett barn då som valde den menyn. Pannkakor passar alldeles utmärkt till latte.



 















Av Krister - 4 februari 2021 16:33


 

Lämnade in Opeln i morse för byte av längsgående bromsrör, men det var inte så allvarligt, det gick att behandla med rostskydd. Fick en Skoda som lånebil så slapp jag gå hem i åtta minusgrder.

Den bleknade brandgula blinkerslampan byttes ut och även vänster bakljuslampa. Det visade sig vara en helt felaktig typ, en ledljuslampa som satt där, därför gav den ifrån sig korta ljusblinkningar när jag använde fjärrkontrollen till centrallåset en stund före och efter. Den gula kontrollampan för trasig belysning släcktes helt, den lyste en kort stund tidigare innan den slocknade. 


Hur mycket dimljuset som byttes ut i bakluckan tidigare påverkade elsystemet är svårt att veta, men huvudproblemet var den felaktiga ledlampan till vänster bakljus i bild. Det ska bli intressant att se om även fjärrlåsningen påverkades av ledlampan.  



       




 



Av Krister - 3 februari 2021 14:53



Minisemlor finns fortfarande i sortimentet ute på Shellmackarna till kaffet, så även denna säsong, om framtiden vet vi inget. Jag ville inte gå så långt idag, det är rätt kallt, runt sju minusgrader på förmiddagen med sol och klarblå himmel. Det känns att det stramar i kroppen och kylan påverkar humöret. 


Tog igen mig under eftermiddagen och kvällen, jag flyttade bilen från den avgiftsfria parkeringsplatsen vid idrottshallen där man får uppehålla sig mellan fem och tjugotre, till den plats jag fick tillstånd att ställa bilen vid kyrkan under natten.

Varmkörde bilen och tog en runda, handlade på Coop halvtimmen innan stängning. Ställde frågan till kassapersonalen varför det är så tomt i hyllorna av vissa varor, fick svaret att det skulle komma nya leveranser i morgon. Det stämmer nog bara delvis. 


Postade en nyckel i söndags i en vadderad påse, fick bekräftelse idag att nyckeln kom fram till adressaten, men lite osäkert känns det ju att skicka iväg den här typen av innehåll med posten. Men det är värt mycket att slippa avtala tid för återlämning under arbetstid och så resan in till Sundbyberg.


 

 









Av Krister - 2 februari 2021 22:04



Så här såg det ut idag på promenadsträckan utmed motorvägen söder om Arlanda och Fysingen på förmiddagen. Skaljackan var snöavvisande men inte mössan. Snön föll så pass intensivt så det kändes lönlöst att försöka borsta bort den. Det får mig tillfälligt att tänka på annat än pandemin och antalet patienter inom intensivvården där vi ser en nedåtgående trend just nu.



     




Av Krister - 1 februari 2021 21:41



Strömställaren till farthållaren i Opeln har en felkod som ska åtgärdas. Idag fungerade farthållaren som den skulle, och kontrollampan lyste grön när den var aktiverad i instrumenteringen, en positiv överraskning.

Kompisen B skulle sälja sin bil på Blocket igår, men en spekulant hotade med att slå sönder bilen om inte bilaffären blev av. Polisen kontaktades som ringde upp den hotfulla mannen. Helt riskfritt är det alltså inte att sätta ut en annons på Blocket.


Dagstemperaturen steg mot fyra minusgrader idag och dagsmeja. Håll i och håll ut, uppmanar politikerna oss nu i pandemitider, men det gäller även under vintermånaderna, det ljusnar.



Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards