Alla inlägg under juli 2022

Av Krister - 23 juli 2022 22:42




Det blåste nordliga vindar med risk för regn på förmiddagen. Några stänk när vi hade satt oss ner utomhus i villa Ed med latten, färdiga att gå. Beställde en rabarberkaka med hasselnötter och grädde. Behaglig temperatur på runt sjutton grader.


Vi gjorde inköp på Willys i Bro och fortsatte till Lillsjöbadet för att se hur långt färdigställandet av friluftsgården hade fortgått. Det var rätt många besökare i området med tanke på väderleken, inget badväder, men uppehåll.

Tankade på OKQ8 i Rosersberg, minipriset för 95 oktanig bensin kostar 20,38 litern just nu. 


Besökte den eritreanska gudstjänsten med predikan, sång och dans, på sena eftermiddagen i Uppsala med samkväm efteråt som pågick till åtta, halvnio. Mötte upp med kompisen som bor i Uppsala.






       




 

 





Av Krister - 22 juli 2022 23:45






Det blir ett sent inlägg, pratade i över två timmar med en kompis i telefon fram till midnatt. Lämnade EKG-utrustningen på Sollentuna sjukhus på morgonen, skulle återlämnas mellan halvåtta och åtta, rätt snävt med tiden och dessutom lång körsträcka från Arlanda bara för ett sådant ärende. Men så dags på morgonen mitt i semestermånaden var det lugnt på vägarna. 

 

Besökte Vallentuna i ärende i tiotiden och fick en akuttid på Folktandvården vid tretiden för att få en justering av bryggan som kändes obekväm.

Beställde en delad kebabpizza i Täby i det kvava vädret, runt tjugo plusgrader och nordväsliga vindar.





   



 



 















Av Krister - 21 juli 2022 20:55






Besökte Sollentuna Fysiologklinik på Sollentuna sjukhus för långtids-EKG på morgonen, i skrivande stund har jag sensorer på bröstkorgen som reistrerar den elektriska aktiviteten i hjärtats ledningssystem och en dosa som känner av hjärtrytmen. Fick remiss vid det senaste läkarbesöket på vårdcentralen. Sjukhuskafeterian hade knappt några gäster, jag slog mig ner utanför entrén med en mugg kaffe och tilltugg i skuggan.


Beställde våfflor i församlingsgallerian på eftermiddagen i värsta hettan, temperaturen visade uppskattningsvis trettiotre plusgrader med uppförsbacke under promenaden. Handlade på Ica efteråt.

Displayen i bilen visade +36,5 grader på det upphettade parkeringsdäcket i fyratiden.



   












Av Krister - 20 juli 2022 18:57





Upptäckte under förmiddagens promenadrunda vid Löwenströmska ett fåtal Vita näckrosor i sjön Fysingen, vilket var något nytt för mig. Den svaga vinden fläktade något och gjorde promenaden uthärdlig i 27,5 plusgrader. En kaffe på Shellmacken och minaralvatten i petflaska i bakfickan för att hålla vätskebalansen.

Just med tanke på värmen har jag tagit det lugnt på eftermiddagen. Det är inte lika hög luftfuktighet som det var sommaren 2018, de många skogsbrändernas år.



Idag var det tre personer i medelåldern som solbadade vid Fysingens badplats, ett fåtal med tanke på den värme som vi haft idag. Det är nog äventyrsbaden som lockar nuförtiden. Som barn var det den grumliga dammen ett stenkast från hemmet som gällde varma sommarkvällar, tjatade vi tillräckligt kunde vi kanske få skjuts till Brunnbybadet utanför Knivsta vid sjön Walloxen.



Läste om att handsprit som förvaras i bilen kan fatta eld, hämtade flaskan med handsprit som förvaras i bilen och fyllde vatten i en dunk för att dryga ut spolarvätskan som också är brandfarlig med för hög koncentration. Nu är vätskan så pass utspädd så det ska nog inte utgöra någon fara när värmeböljan sveper över landet.









     










Av Krister - 19 juli 2022 23:19




Ulva kvarn anordnar veteranbilsträffar tisdagskvällar under sommarsäsongen. Ikväll var temat förkrigsbilar. Träffen var välbesökt med lång kö in till det för tillfället kvällsöppna kaféet där jag tog en kaffe. Den fina kvällen gjorde sitt till.


Tog promenaden på förmiddagen i Rosersbergs slottspark, behaglig temperatur, nordliga vindar. Tillströmningen av besökare brukar ske ungefär vid middagstid, vi är ofta tidigare när det är lugnare i omgivningarna.





                





















Av Krister - 18 juli 2022 21:43




Äntligen kom bryggan på plats i överkäken, besökte Folktandvården på morgonen. Nu ska jag testa bryggan någon månad och årerkommer i september för fast cementering och eventuell justering. Man behöver vänja sig under en tid. Arbetet kom till praktiken redan i fredags och tog alltså inte längre tid än 11 dagar att få den levererad.

Det var den 2:a april jag bet för hårt i något segt så att det åstadkom en fraktur i hörntanden i överkäken. Med samtliga besök tog det över tre månader att få problemet ur världen.


Köpte en karta med ägg i hörnbutiken i mitt bostadsområde, äggens bästföredatum hade gått ut och märktes först när äggen flöt upp till vattenytan i kastrullen. Ett ägg exploderade när vattnet nådde kokpunkten. Skaffade nya ägg på Ica Kvanum i närheten.

Väderomslaget och någon enstaka regnskur ställde till det med fibromyalgin. 22 plusgrader mot eftermiddagen och en regnskur ikväll. 

 

 

En Grön vårtbitare hade landat på bilens motorhuv, ett roligt och lite ovanligt inslag.






  

 

 

 

 

 










Av Krister - 17 juli 2022 21:06





Vi bestämde oss för ett besök i Kista på förmiddagen, ställde bilen i parkeringshuset under gallerian och firade gudstjänsten i Kista församling. På Apostladagen är det den personliga kallelsen som är temat för söndagen. Det är tradition inom kyrkan att lyfta fram apostlarna Paulus och Petrus, båda av dem betydde mycket för evangeliets och kyrkans spridning, de avrättades i Rom för sin kristna tros skull.


Efter kyrkkaffet ville mitt sällskap besöka frisören i Tensta centrum. Vi snurrade runt några varv innan vi hittade rätt och ställde oss i det mycket nedslitna och mörka parkeringshuset, jag fick parera mellan de djupa potthålen för att undvika skador på hjul och framvagn.  

Det står många lokaler tomma i Kista galleria, främst inom restaurangnäringen.


Dagstemperaturen nådde inte över 20 plusgrader idag med svala byiga vindar och sol.    






 







Av Krister - 16 juli 2022 22:13



Kunde inte motstå att fånga den vackert åldrade Fordcoupén tillverkad modellåret 1947 med beteckningen Super Deluxe Sedan Coupé. Veteranbilen är försedd med en V8-motor på 3,9 liter och 101hk. Lådan är manuell och 3-växlad. Den 75-åriga damen stod uppställd i Rosersberg på tisdagen. Bilar rostar fort, men lackens patina tar många år att uppnå och går inte att skapa på annat sätt än genom naturlig nötning.




              







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards