Alla inlägg under juli 2022

Av Krister - 9 juli 2022 23:07





Det blev en lugn och avkopplande stund på Torsåker utanför Upplands-Väsby vid middagstid för en lördgsfika. En av låtarna "The Nearness Of You" med blues- och jazzsångaren Norah Jones strömmade från högtalarna. Det var flest äldre gäster idag, barnfamiljerna söker sig till andra sommaräventyr, så även cyklisterna. Runt 20 plusgrader, växlande molnighet och svalare mellan solglimtarna.


Skaffade Scholl iläggsulor på Apotek Hjärtat, textilskosnören på skrädderiet till Eccoskorna som ersätter de elastiska knytfria skosnörena som klämmer över foten. Jag får prova mig fram.

Såg gamla spelfilmer på SVT Öppet arkiv ikväll i sällskap, en nostalgisk resa genom tv-historien.






     



 













Av Krister - 8 juli 2022 21:43






Satte mig ner vid uteborden i sällskap på Vallentuna Konditori under förmiddagen med en latte och Sarah. Vinden kändes sval och behaglig att vistas i. Temperaturen visade mellan 16 och 21 plusgrader i samband med den växlande molnigheten över dagen. 

Besökte konstutställningen på biblioteket i Vallentuna. Konstnären www.bjornbernstrom.com ställer ut akvareller just nu. Jag länkar till konstnärens hemsida för att inte publicera motiven utan konstnärens medgivande.



Fick oljan med oljefilter bytt i Opeln på OKQ8 mot eftermiddagen. Samtidigt luftfilter, kupé- och bränslefilter. Beställde servicetid redan igår, varorna levererades på morgonen. Tidigare oljebyte gjordes den 29:e december 2021, så två servicear får jag räkna med under ett år. Verkstadsreparatören bjöd på en kaffe med brownie under tiden jag väntade från butiken.


Gjorde inköp på Willys i Bro och besökte Lillsjöbadet på sena eftermiddagen för att se om kaféet hade öppnat, men det tycks ta tid.







       









 

Av Krister - 7 juli 2022 20:53








Ersättningstanden i överkäken lossnade på morgonen, rinde Folktandvården och fick en tid halv tolv. Jag behövde inte betala för besöket. Fick ett starkare lim som sitter bättre och uppmanades att inte bita i något hårt och inte använda tandtråd där ersättningstanden sitter. 


Beställde tid för bilservice på OKQ8 vid middagstid, hämtade vännerna som ville besöka simhallen i Märsta idag, pojken har blivit bättre på att simma och vill fortsätta. Dagarna ser annars rätt lika ut, vi slog oss ner i kafeterian på Biltema i Bredden efteråt.

Förmiddagen blev regnig, temperaturen sjönk till 14 plusgrader, solen gör stor skillnad med högre temperaturer mot eftermiddagen.



Köpte ett par Gorte-tex Eccoskor med snabbsnörning, de sitter för hårt och spänner mot foten, de känns rätt tunga. Ny snörning och iläggsulor så blir nog skorna bra att gå i mot hösten.

  






   













Av Krister - 6 juli 2022 21:13






Vi fick söka skydd för den kortvariga regnskuren under motorvägsviadukten på dagens motionsrunda vid Löwenströmska. När vi tog muggkaffet vid uteborden på Shellmacken såg det ut som att en skur skulle kunna komma över oss när som helst. De tidigare gröna uteborden från McDonalds är ersatta med nya picknickbord, tyvärr saknas parasoll som skyddar mot regn. 


Jag hade ett jobbsamtal på en bemanningspool för veteraner på morgonen. Nu är det snart ett år kvar innan jag uppnår pensionsålder och får se vad samtalet kan leda till.

Rengjorde bilen i snabbtvätten på OKQ8 Säby ikväll i samband med ett annat ärende utanför Uppsala.

Pulsklockan visade på 151 under den tid jag tvättade bilen, arbetstempot är högt och höjer kroppsförbränningen.


Dagstemperaturen har visat på mellan 17 och 21 plusgrader över dagen och det blåser alltjämt svala vindar.






       















Av Krister - 5 juli 2022 21:25






Det blåste mellan 11 och 14 m/s i vindbyarna under förmiddagens vistelse i Rosersbergs slottsområde, kepsen blåste av vid grillplatsen. Luften kändes sval, mellan 17 och 19 plusgrader. Två sommargäster pratades vid på badklippan där det annars vanligtvis inte brukar vistas någon, en cyklist på bergcykel, annars var det folktomt i motionsspåren. Däremot var det rörelse vid slottet med visningar, kafé och underhållsarbeten.


Som jag skrivit tidigare flyttas bänkarna som inte är fastskruvade eller försedda med kedjor runt i parkområdet där det för tillfället passar som på andra håll.

En skylt som låg kvar på marken påminde om att Slottsrundan Swimrun med tävlingscentrum, start och mål, ägde rum i Rosersbergs slottspark i lördags den 2:a juli. www.slottsrundanswimrun.se 


Det låg ovanligt nog ett övergivet frontenisracket på en bänk i parken. Sporten utvecklades i Mexiko omkring 1900.  

Stannade till vid Biltema i Bredden för några grillkorvar på sena eftermiddagen, jag lämnade och hämtade vännerna vid simhallen innan. Kafeterian var välbesökt idag, smörgåsutbudet och bamsekorvarna hade gått åt som smör i solsken.








         





Av Krister - 4 juli 2022 21:05






Bedövningen efter dagens tandläkarbesök på Folktandvården under eftermiddagen släppte vid halvåttatiden. Kände mig ostadig i benen efter besöket innan jag hade återhämtat mig från pärsen. Det är den sista förberedelsen inför bryggan som ska komma på plats och bär nu en provisorisk tandersättning i överkäken i förhoppningsvis tre veckor. 

Med det varannandagsväder vi har nu gör det inget om jag blir hemma i juli. I skrivande stund, en kvart innan tio, visar termometern på 12 plusgrader i köksfönstret.

Plåtfågeln hovrade över Valstaområdet ikväll, men inte mer än så.


Tog några bilder av Ingridbergmanrosorna innan kronbladen slår ut i full blom.

 

 




 

   





Av Krister - 3 juli 2022 23:24



Har suttit i ett samtal i över en timme nu och ska försöka posta ett sent inlägg i dag också. Det var tänkt att vi skulle göra ett besök på Övre Järva gård idag för en fika, men vi kom inte längre än till Rissne och sommargudstjänsten. Det gick lika bra med kyrkkaffe och kardemummabulle. Vädret med svala vindar och växlande molnighet passar mig utmärkt. 

 

Handlade Emmentalerost, mer känd under benämningen schweizerost, och smörgåsrån på Lidl. Kvitton och tidrapporter ska lämnas in på kontoret imorgon så tid ägnades åt det jobbet på sena eftermiddagen. 

 

Av Krister - 2 juli 2022 20:18




 

Det blåste svala vindar idag med en dagstemperatur på 22 plusgrader, några enstaka solglimtar. Vi satt i pergolian i villa Ed på förmiddagen, beställde blåbärscheesecake till latten. Det var dukat till fest med vita dukar på ett flertal bord.  

Gjorde matinköp till en person på Coop i Bredden och passade på att besöka Stadium Outlet samtidigt.

 

Lyssnade på dagens sommarvärd i P1, sportbilstillverkaren Christian von Koenigsegg och den framgångssaga han har genomgått under åren i både mot- och medvind. En tellingstory om hur det omöjliga blev möjligt.

 

Personligen gav innehållet i programmet inte särkilt mycket, intresset för bilar kan jag känna igen mig i som yngre, musikvalet var inte heller något som jag fastnade för utöver. 

Att tillverka en supersnabb sportbil till en mycket liten förmögen målgrupp gör inte någon större samhällsnytta. Ett antal jobbtillfällen, nya tekniska lösningar som förhoppningsvis för bilindustrin vidare.   


 




       







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards