Alla inlägg under januari 2017

Av Krister - 18 januari 2017 23:34

 

 

Körde ett sent lite längre träningspass ikväll. 75,8 kilo låg vikten på efter passet. Pratade med en man i sextioårs ålder under träningen som sa att han tränade mest för att han måste, men det kändes bra efteråt att få det gjort. Känner igen mig i resonemanget. Har sett honom sedan jag började på Sats för tio år sedan, men vi har inte pratats vid förän nu. Att ta sig iväg till gymmet år efter år, dessutom själv, är en bedrift.

Har hunnit med bågskyttet ikväll också. Fick några bra samlingar i den gula krysstiozonen på måltavlan. Då det gäller bågskyttet har jag inte lika stark motivation, där måste jag ha en dragkompis som får iväg mig. Det kan kännas segt innan man väl är där.


I övrigt fick jag den provisoriska bryggan i överkäken i förmiddags på Folktandvården. Besöket tog 1 1/2 timme den här gången, men skulle betala först vid nästa besök. Jag har haft en lucka i överkäken i en vecka, och tänker fortfarade på att inte flina upp mig för mycket. Det tar dryga två veckor nu innan den riktiga bryggan kommer på plats.

 


Av Krister - 17 januari 2017 15:14



Blodsockret låg på 5,2 mmol/L  i morse, bra.

Ringde till kundservice och saldot låg på den summa som jag hade sedan tidigare med sista köp den åttonde, men senaste köpet var ju i söndags den femtonde med kortet.

 

Stekte renskav i förmiddags. Renskav innehåller inga kolhydrater och socker alls. Gjorde tomatsås av Barilla Classico, krossade tomater med vitkål och stekt lök. Det ska gå lätt och fort att laga mat, det här med att sätta gratänger i ugn och allt vad man nu läser om, är inte min grej.

Avokado med räksallad som jag förstärker med kaviar av stenbitsrom fungerar bra och är mättande.

 

 

Av Krister - 16 januari 2017 21:30



OKQ8-kortet saknades i plånboken märkte jag först nu ikväll. Funderar på om kortet satt kvar i parkeringsautomaten i går kväll efter betalningen. Dessvärre har det hänt förr. I varje fall ringde jag och spärrade kortet i halvsextiden och man kan ju hoppas på att det inte är någon som betalat med det. Det är ju i princip bara att skjuta in ett sådant kort utan kod och enkelt knappa in parkeringstiden och belasta kortet.  Å andra sidan går det väl inte att förlora alltför stora belopp på parkeringsautomater. I OK-Q8 kundtjänst pratade jag med en kvinna med dansk brytning, vilket meddelades innan jag släpptes fram. Ringer kundtjänst imorgon för att få veta saldot.


Blodsockret låg på mellan 6,1 och 6,4 mmol/L. Jag vill helst att det ligger lägre fastande under morgonen.



Av Krister - 16 januari 2017 15:29



En trea i min trappuppgång var annonserad till försäljning i helgen. Man kan inte påstå att mina grannar bor någon längre tid i området, med undantag förstås. Grannen intill flyttade in samtidigt som jag för tio år sedan. Mäklaren sa att det inte behövdes någon renovering av lägenheten innan en eventuell försäljning då nästa köpare ändå  kommer att renovera efter tycke och smak. Man ska väl egentligen bara göra det nödvändigaste. Jag vill behålla så mycket av den gamla inredningen som möjligt då ett köksskåp från sjuttiotalet är robustare i material och konstruktion än ett köksskåp från Ikea, men det beror väl på vad man betalar för.

 

Det finns något stilrent och anspråkslöst i det kommunalgrå och vita som attraherar mig. Robust, enkelt och funktionellt. Det är svårt att få tag i nya strökar i plast med handtag, de som sitter under köksskåpet. Plaster missfärgas med tiden.




Av Krister - 15 januari 2017 21:28

 

 

Det känns lite märkligt att man ska behöva svara på frågor från en person som besöker en kristen församling regelbundet, men ifrågasätter de mest grundläggande frågorna kring livsåskådning och trosliv.

 

Jungfrufödseln är en sådan fråga där det egentligen inte finns ett förnuftigt svar. Jag brukar svara att en religion och kristen tro inte alltid är baserad på mänskligt förstånd utan utgår från hjärtat och viljan att låta sig övertygas. Och en livsåskådning som saknar mystik är inte värt namnet religion när man kan leverera färdiga svar ur ett vetenskapligt perspektiv. Det går inte att få ett bra svar på allt.

Det finns forskare som är ateister, andra är övertygade troende beroende på viljan att låta sig övertygas. 

 

När en person riktar kritik mot hur somliga kristna lever sina liv, alltså det som berör kristen vandel och i helgelse, brukar jag svara att man ska rikta blicken främst på Jesus för att inte själv komma på fall. Människor tar till sig undervisning utifrån vilja och förstånd efter bästa förmåga. Somliga klarar det bättre än andra.

 

 

 

Av Krister - 14 januari 2017 21:03

 

 

Det var nära på att jag missade att det var den Tjugondedag jul igår. Skaffade två nya "Rodd" fönsterlampor på fot i mässing på Ikea för några månader sedan, med vit lampskärm "Jära" som ska ersätta julstjärnorna på fot i fönstret. Det har saknats ljuskällor i fönstret tidigare som ersätter julbelysningen.

 

Den snart fyrtio år gamla elljusstaken i köksfönstret i rödbetsad trä, trodde jag hade givit upp för gott när lamporna betedde sig konstigt med att lysa ovanligt starkt och som plötsligt svartnade och gick sönder. Jag bytte ut alla lampor mot nya förutom en, och nu lyser de lika normaltsvagt som tidigare igen. Jag köpte adventstaken på dåvarande Obs! i Rotebro för 86 kronor i början av åttiotalet till min första lägenhet. Jag var inne på att lämna in den för reparation.

 

 

 

Av Krister - 14 januari 2017 18:30

 

 

Lördagskaffet intogs idag på Balders Bröd i Sollentuna galleria. Att semmelsäsongen just har börjat gick det inte att missa. När man beställer en av de många variationer som finns av cholkadbiskvin Sarah Bernhardt(Biskvi, franska biscuit, skorpa, kex), är det inte så självklart att man känner till ursprunget kring den franska skådespelerskan som fått ge namn åt bakverket. Sarah Benhardtbiskvin är en variant av chokladbiskvin, men istället för smörkräm är den fylld med chokladtryffel. Jag brukar äta av chokladtryffeln och lämnar mandelbottnen i regel. Bilder från idag, och igår i Vallentuna.


Sarah Bernhardt föddes den 22 oktober 1844 i Paris och avled 26 mars 1923 i Paris. Hon verkade under sin livstid som både teaterdirektör, skådespelare, målare, skulptör och författare och reste en hel del världen över.



   

 

Kända Sarah Bernhardt-citat:

 

"For the theatre one

 needs long arms... an

 artiste with short arms

 can never make a fine

 gesture"


 

"Life begets life. 

 Energy creates energy.

 It is by spending oneself

   that one becomes rich."



 

 

Av Krister - 13 januari 2017 08:50

 

 

Köpte den absolut sista utgåvan av nostalgitidningen Riksettan som handlar om bilismens guldålder nyligen. Det är tråkigt när tidningar, och vad det nu må vara, oväntat läggs ner. Riksettan gavs ut i tolv år. Jag har svårt för förändringar, och såg fram mot när nästkommande nummer skulle ges ut.

 

Ringde förra året till redaktionen och frågade om de kunde göra ett reportage om "gamla Stockholmsvägen" mellan Sigtuna och Uppsala via Vassunda, gamla rikstretton, men fick inte något gensvar. Det kanske finns andra journalister som vill ta över.



 

 




Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards