Alla inlägg den 12 april 2019

Av Krister - 12 april 2019 11:44

 

 

Fick frågan nu på förmiddagen om jag kunde köra en av gästerna till flygplatsen för att hämta rätt resväska som hade förväxlats på bandet. Eftersom jag kom hem nästan vid halvett i natt, så kände jag att jag inte orkade ställa upp på det, känner mig rätt trött. Vid de fåtal tillfällen jag tar flyget har jag markerat resväskan med färgglada klistermärken för att lätt kunna känna igen bagaget på bandet, och har försett handtaget med dubbla adresslappar. För mig handlar det mest om att lämna och hämta och hjälpa till med sådant som andra har svårt att hålla reda på snarare än egna reseupplevelser. Jag gillar helt enkelt inte Arlanda flygplats.


Har platerat om en krukväxt med namnet "Vandrande jude" nu på morgonen med ny jord. Den är tacksam för det går att få sticklingar att rota sig i ett glas med vatten, och så får man fart på växten igen. Murgrönan sköter sig själv i samma krukor, det är klängväxter det handlar om och som pryder köksfönstret.



Av Krister - 12 april 2019 09:04

 

 

Så var det dags att hämta några bekanta från Arlanda igår kväll. Terminal 2 var det sagt, men visade sig senare vara femman, sena kvällsflyget från London. Det är alltid lättare att lämna än att hämta. När man lämnar blir jag av med bestyret direkt på avgångsterminal 5. Klarar man sig igenom den vilseledande väglabyrinten utan problem, känns det ännu bättre.

 

Parkeringsautomaten var trasig utanför tvåan, det skulle appas, så jag ställde mig på fyran istället där det gick att lösa parkeringsavgift med betalkort. 150 kronor blev det den här gången i avgift. Nu var det ankomstparkeringen som gällde, längst ner, p 56. Den brandgula passagen, ni som vet, och har en vana att bli hämtade där nedanför de ledljusbelysta rulltrapporna som i övrigt stod still. Att hitta ner till entimmesparkeringen kräver en viss lokalkännedom och tålamod i den annars så röriga omgivningen. 

 

Terminalerna på Arlanda är inte ändamålsenliga längre, det borde jämnas med marken och byggas nytt. Om vi i framtiden kommer att flyga i den omfattningen vi gör nu idag med den klimatpåverkan flygresandet har för miljön.

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards