Alla inlägg under mars 2020

Av Krister - 8 mars 2020 22:16



Blev positivt överraskad över att Coop har börjat ta in Lindts 100 % mörka choklad i hyllorna. Den hundraprocentiga beställer man annars bara på nätet eller köper i Lindts egna butiker. Nettovikten ligger på 50 gram, kakan är spröd och tunn och bitter i smaken förstås. Samtidigt dröjer sig smaken kvar i gommen ett tag, en liten bit i taget räcker.


 







Av Krister - 7 mars 2020 23:45



Den här skylten i bild påträffade jag idag där någon vill markera sin rätt att få vara ifred på sin tomtmark. Det är själva budskapet som jag funderar över. Såvitt jag vet får hundar inte vara lössläppta om inte hundägaren har dem under extra stor uppsikt från den 1 mars till 20 augusti för att skydda vilda däggdjur och fåglar ute i markerna.

 

Om en hund ska hindras från att springa lös måste den i de flesta fall hållas i koppel, enligt Naturvårdsverkets tolkning av paragraf 16 i lagen om tillsyn över hundar och katter.



 









Av Krister - 6 mars 2020 23:11

Tog förmiddagskaffet på konditoriet i Täby kyrkby för att få omväxling, det känns för kallt att sitta ute än så länge med markfrost på morgonen efter en klar natt.

Verksamheten drivs av samma ägare som i Väsby och har samma utbud att välja på, lokalen är rymligare.

Det är enklare att ställa ifrån sig bilen i kyrkbyn med p-skiva än i Väsby centrum där det är parkeringsautomater som gäller. 


 





Av Krister - 5 mars 2020 21:32

 

 

Besökte Stinsen köpcentrum under tisdagskvällen där stora delar av affärsytorna ekar tomma. Friskis & Svettis har en livaktig verksamhet med generösa ytor på övervåningen, vilket ger en märklig upplevelse av att vistas där. 


Plockade fram parkeringsskivan synlig  i framrutan, jag fick en parkeringsbot där för några år sedan. På Ica Maxi och Coop kan man fortfarande ställa sig på kundparkeringen utan p-skiva. Varför just Stinsens markägare ville att vi kunder skulle komma ihåg att ställa in parkeringstiden när man inte behövde göra det på de andra parkeringsplatserna i närheten, kan man fråga sig. 



   



 

Av Krister - 4 mars 2020 20:04

 

 

Det ser inte bättre ut än att Kung Bore gästar oss nu i mars med nyfallen regnblandad snö på förmiddagen och några plusgrader.

Besökte Slottsträdgården i Ulriksdal på eftermiddagen. Det här är miljöer som lyfter i det grå som omger oss nu. Kungsängsliljan i bild med det schackrutiga mönstret är Upplands landskapsblomma. I Sverige förekommer Kungsängsliljan mest i östra Svealand.


Beställde en ny Adax värmefläkt mot förskottsbetalning på Elgiganten i Häggvik. Vad jag kan se här på bloggen köpte jag en Adax värmefläkt i oktober 2017 så den gamla har snurrat på i över två år. Fläkten väsnades och gav ifrån sig bränd lukt, så den har gjort sitt.



       




Av Krister - 3 mars 2020 16:24


Gjorde promenadrundan i förmiddags vid Löwenströmska med en annan sträckning för att variera. Stegräknaren visar just nu på 11622 steg och det lär väl bli fler än så innan dagen är slut. Tog på mig regnjackan, men vi klarade oss undan regnet.

Några bilder av Fysingen i höjd med Hammarby kyrka och den nyanlagda dammen i bild, vattnet rinner ut i Fysingen.


Bestämde mig för att avinstallera statistikfunktionen i vänstermarginalen igår, jag vill inte styras för mycket av siffror, likaså med stegräknaren, ska ändå försöka hålla ut ett tag till med den.


   




Av Krister - 2 mars 2020 17:29



Blodlagret i min blodgrupp behöver fyllas på, det är bara en enhet kvar av trettio, vilket man kan se av stapeln på Blodcentralens hemsida.

Tänkte ta mig in till Uppsala ikväll, men jag känner mig för trött för det efter jobbet.

 

Öppettiderna har kortats ner med en timme, det är sju som gäller nu kvällstid, måndagar och torsdagar,  tidigare var Blodcentralen öppen till åtta. En timme kan göra mycket, och tänker då främst på återhämtningen efter kvällsmaten. Det känns kontraproduktivt.

 

På tal om blod så har näsblödningen upphört efter att jag slutade äta Omega-3 kapslarna varje morgon.



Av Krister - 1 mars 2020 21:42



Deltog i den lokala socialdemokratiska föreningens årsmöte i eftermiddags som inleddes med en föreläsning av Svante Bodin om Sveriges och världens miljösituation, och vad vi kan göra för att få ett bättre klimat. Ingen uppmuntrande föreläsning för den kommande generationen som ska ta över.


Industrin är den sektor som släpper ut mest växthusgaser, utsläppen som minskat mest är uppvärmning av bostäder och lokaler. Att vedeldning har en negativ miljöpåverkan kanske man inte tänker på.

Jag tycker att marknadskrafterna borde ta ett större ansvar för klimatförändringarna, det är just där vi har den stora utmaningen.  


Den första mars ska vi betala miljöavgift för plastkassar, en kasse på Ica kostade fem kronor i närbutiken idag, men det har de gjort i flera veckor nu.  


Senaste uppdateringen för Covid-19 Coronavirus-utbrottet:

www.worldometers.info/coronavirus/ 









Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards