Alla inlägg under december 2022

Av Krister - 15 december 2022 21:48



Startade upp vid middagstid i fjorton minusgrader på parkeringsdäcket, temperaturen låg lite lägre än så med klart väder under dagen. Besökte Täby köpcentrum, snabbmat och några inköp. Köpte ättiksprit på Ö&B och löste upp proppen i handfatet i kokhett vatten och ättika.


Gjorde inköp på Ica Kvantum och Willy:s i Knivsta i halvåttatiden. Mellan Märsta och Knivsta längsmed gamla Stockholmsvägen sjönk temperaturen till tjugotvå minusgrader på det öppna fältet. 

 

Ett antal chokladaskar ska slås in och delas ut under kommande dagar fram till jul. Mörk eller ljus choklad, några presentkort, en julgrupp får jag nog räkna med i år. 






 








Av Krister - 14 december 2022 20:43




Luften kändes inte lika kall som igår, och smärtan i skuldran och nacken hade klingat av idag, det gick lättare att röra sig under förmiddagspromenaden, displayen i bilen visade på fem minusgrder. Jag kunde räkna till en hundägare och en besökare utöver i slottsparken. Vi fick se en svanfamilj som sökte föda där det är öppet vatten.

Vi tog termoskaffet vid grillplatsen med lussekatt, jag fyller så det räcker för tre muggar med mjölk som kokas upp.

Björkhänget som jag fotade tidigare i badviken i parkområdet för att följa årets växlingar, stamkvistades i förra veckan. Man får rikta kameralinsen lite högre upp.


Lovsångsgudstjänsten var inställd, jag väntade in tiden och handlade på Ica i Märsta centrum. Temperauren har visat mellan fem och åtta minus, snön har ställt till det i trafiken.







           









Av Krister - 13 december 2022 22:12



Vetekudden jag köpte igår i Täby köpcentrum kommer till användning och värmer nacken och axlarna som smärtar i kylan. Temperaturen har visat

mellan -7,5 C under dagen och -12,5 C ikväll. Det blåste 12 s/m i byarna, nordvästlig vind.

Vi gjorde promenadrundan vid Fysingen på förmiddagen.

Delade en pizza på Väsby kolgrill, vi var de enda gästerna i lokalen i halvtretiden. 


För att känna luciastämning såg jag på Luciamorgon från Gräfsnäs på SVT Play ikväll.  Trombon, harpa och dragspel var ett oväntat inslag.



         





Av Krister - 12 december 2022 21:52





Beställde tid för byte av köksblandaren redan på fredagseftermiddagen, och fick en tid klockan nio, men vvs-montören kom först tjugo över tio. Den modell från FM Mattson som han hade med sig var för hög och han monterade därför en Morablandare som var lägre. Formgivningen känns vass och jag hade önskat en rundare och greppvänligare formgivning, men det fanns bara den modellen att få. Arbetet var klart först vid halvettiden.


Kranen har droppat i flera månader knappt märkbart, och jag har haft uppsikt över läckaget till det blev mer påtagligt. Föreningen har en reparationsfond som jag inte har använt mig av på många år. Tar jag från den fonden får jag inte göra rotavdrag. Jag har inte heller fått totalkostnaden för arbete och blandare.


Köpte en vetekudde på Life i Täby köpcentrum som jag värmt i mikrovågsugnen några gånger ikväll, jag har fått ont i den ena skuldran och värmebehandlar åkomman just nu. Inköp på Willy:s och snabbmat. 


Det har varit en jämn temperatur idag -3,5 C. Molnigt och uppehåll.






 











Av Krister - 11 december 2022 22:20




Besökte söndagens gudstjänst i Kista med kyrkfika efteråt. Parkerade bilen i garaget under gallerian, kameran läste inte av nummerplåten, ringde Parkman. Inhandlade en julklapp på Kronans apotek som jag överlämnade direkt vid kassan, ingen inslagning eller överraskning.


Inköp i Bredden på återresan mot Märsta, sockor och en marinblå mössa på Stadium. Spolarvätskan var slutsåld på Rusta, stannade till på Biltema och försåg mig med tre mjuka påsar färdigblandad spolarvätska som rymmer tre liter med vassa handtag som skaver i händerna, några vita t-tröjor. Två grillade med en mugg kaffe i kafeterian.


Jag var in till öppet hus i Uppsala under kvällen, fika och samtal, pyssel för barnen. Andakt. Fick tvättskarapan utbytt till en ny i kassan på OKQ8 i Märsta, skarapan används till att tvätta bilarnas övriga delar utöver fönsterrutor och lyktor. Man får tappa upp vatten i tvätthallen, vattenkranen i skåpet är avstängd.


Temperaturen visade åtta minusgrader när jag ställde bilen ikväll.  







       










Av Krister - 10 december 2022 22:37




Besökte Väsby köpcentrum på förmiddagen och tog latten och en pärlsockerbeströdd saffransknut på Waynes. Optikern meddelade igår att glasögonbågrana hade levererats för påseende, och fick det ärendet gjort samtidigt idag.

Nu är det glasen i bågen som ska på plats och skickas till Uppsala. Jag vill ha ett smalare glas i bågen och det blir en liten chansning om det går att utföra. En linje markerades i provglasens nederkant, och levereras om fjorton dagar. Betalade hela summan, de ville ha ett förskott på några tusenlappar. Det händer förmodligen att kunder inte hämtar ut sina beställda varor.


Vi sjöng in julen med Valsta kykokör ikväll med bland annat solosång, ett traditionellt inslag.

Handlade i närbutiken, sopade och skyfflade snö från parkeringsrutan. Det har inte känts så kallt idag, temperatur mellan -3,5 och -1,5 grader.




Av Krister - 9 december 2022 23:37





För att få en namnunderskrift och någon som bevittnade namnunderskriften, gjorde jag mig besväret att köra den långa vägsträckan mellan Arlanda och Östhammar, tjugoen mil nu ikväll i det väglag och mörker som råder.

 

Tog en omväg från Vallentuna vid middagstid, 14 bilar var inblandade i en masskrock eller avåkningar på E4 mellan Märsta och Väsby på morgonen med långa stillastående köer. Fallande temperaturer och snö. Bärgningsarbetet pågick fortfarande i tiotiden ikväll.


Dagstemperatur mellan sju och fem minusgrader. 






 











Av Krister - 8 december 2022 21:01



Det blev en fin utevistelse i 10 minusgrader på förmiddagen. Det stramar i lederna och det känns tyngre när jag rör mig i kylan, men det gör inte ont. Det har bildats is-formationer vid vattenbrynet redan under gårdagens besök i slottsparken, idag med isande pålandsvind. Det är lager på lager som gällde nu.


En del ärenden i Täby, köpte en julklapp på Rusta och tog snabbmaten på Max i Täby centrum.  Åt julens första gröt efter det sista församlingsrådet för året nu ikväll.


                 








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards