Alla inlägg under december 2022

Av Krister - 7 december 2022 21:13




Startade upp i 6,5 minusgrader i halvtiotiden, skrapade bilrutorna fria från frost, och gjorde promenadrundan i Rosersbergs slottspark. Idag planterades nya träd i slottsallén, det är säsong för trädplantering nu när träden är i vila. Båtarna är upptagna och täckta för vintern.

Vi mötte tre äldre par i slottsområdet, en hundägare och ett antal besökare utöver det.

 

Besökte Uppsala i ärende på sena eftermiddagen, tog snabbmaten på Max i Gnista och inköp på Ica i Sävja på hemvägen mot Märsta. Mellan nio och tio minusgrader i sjutiden i Uppsalaområdet. 

 


    

                       















Av Krister - 6 december 2022 20:29




Uppehöll mig i Väsby centrum fram till halv fyra, min arbetsgivare inbjöd till öppet hus på förmiddagen med mingel. Gjorde matinköp till en person och besökte gudstjänsten tretton i Vilunda kyrka med hembakade saffransbullar till kyrkfikat och musikunderhållning efteråt.

 

Besökte livsåskådningsgruppen i församlingshemmet ikväll, ett fåtal deltagare.

Luften kändes kylig, mellan en halv minusgrad vid middagstid och lägst 

- 5,5 °C under dagen.





   







Av Krister - 5 december 2022 21:22





Vardagarna känns enformiga just nu med små variationer. Det blåste nordliga vindar på hemvägen från Täby för att sedan vända i västlig riktning. Det luktar illa från luftföroreningarna i rusningstid i samband med hög luftfuktighet och nordlig vind. 

Beställde latten med äppelpaj och en burgare på McDonald, men vi satt inne i dag. Tog en promenad till närbutiken i åttatiden.


Kopplade den gröna kabeln till motorvärmaren från elstolpen ikväll, men strömmen till kupévärmaren fungerar inte. Verkstaden jag anlitar fick fart på värmen förra säsongen. Temperaturen visade någon enstaka minusgrad idag.


Om Anders slaskar skall julen braska, lyder det gamla talesättet. Om Anders braskar skall julen slaska om det är kallt på Andersdagen, så vi får väl se om det blir en vit jul i år eller inte. Ordspråket är osäkert som prognos, men ett trevligt gammalt talesätt att tänka på så här års. 








Av Krister - 4 december 2022 22:29



Besökte elvagudstjänsten och öppet hus arton ikväll i Uppsala. Språkträning för invandrare, andakt, fika och pyssel för barnen. Kaffe och lussekatt vid två tillfällen. Det blev två turer till och från Märsta.

 

Temperaturen har visat mellan en minusgrad och tre, molntäcket lättade tillfälligt upp under dagen. Handlade på Ica i Knivsta på återvägen.







Av Krister - 3 december 2022 21:13





Idag gick artisten Sven Hedlund ur tiden, han blev 77 år. Jag passerade Svenne och Lottas bord när de besökte snabbmatrestaurangen i Boxholm i början på nittiotalet. Den silverbruna Cadillacen stod uppställd utanför, en Seville, årsmodell 1984. Vad jag minns talade de inte med varandra. Vi var ensamma i lokalen.

Syrran valde melodin "Wedding" som ingångsmusik på sitt bröllop i ett mer sansat tempo. "Malaika" var en av mina farvoriter som Hep Stars gav ut som singel 1967 med text på Swahili.


Vi fikade på Espresso house i Väsby köpcentrum på förmiddagen, varm croissant med hela äppelbitar till latten.

Startade upp i halvelvatiden, en minusgrad, rått och fuktigt i luften. Temperaturen nådde inte högre än en halv plusgrad.




 


 















 

Av Krister - 2 december 2022 21:08



Det händer inte så ofta att jag får fredagen ledig, jag gick igenom papper och annat som förvaras i förrådet, det har inte funnits tid och ork. Idag stod den provisoriska grusplanen öde som föreningen har iordningställt i samband med garagerenoveringen. Nu ska gräsytorna frigöras från grusmassorna. 


Bilen fick stå idag, men motorn varmkördes en stund. Handlade i närbutiken mot kvällen. Det har blåst nordostliga vindar, temperatur kring nollan.




 

 





Av Krister - 1 december 2022 19:33




Startade upp en timme tidigare från Märsta för att hinna med ett ärende i Täby centrum i ettiden. Tog snabbmaten i sällskap på BK och latten på Max, inköp på Ica och Lidl.

Bostadsrättsföreningen inbjöd till invigningsfest ikväll med mingel. Den omfattande garagerenoveringen är inne i slutfasen. Partytält och korvgrillning på parkeringsdäcket i decembermörkret.

Tidvis duggregn, mellan en och två plusgrader.



   

 





  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards