Alla inlägg under juli 2023

Av Krister - 23 juli 2023 21:58


Besökte hemförsamlingen på förmiddagen och utöver kyrkkaffet blev vi bjudna på köttbullar och potatissallad efter gudstjänsten i gott sällskap.

Jag hade ett patientbesök på Akademiska i eftermiddags och bestämde träff med en kompis på E-church i Stenhagen klockan fem.

 

En fältpräst från Ukraina informerade om organisationens hjälparbete i de krigsdrabbade regionerna som de stöttade med olika insatser och andlig omsorg.

Det finns ett antal webbsidor som jag följer dagligen, bland annat cornucopia?

På den sidan hittar man bland annat information om de organisationer som levererar hjälpsändningar till Ukraina och föreslog att han skulle besöka den sidan.

 

Vi fick en solig dag med en temperatur mellan 22,5 och 18 grader ikväll.

 

 

   




 

 


 

Av Krister - 22 juli 2023 22:13


Utschasad på morgonen men klar i knoppen och torr i ögonen efter gårdagens intensiva simpass på eftermiddagen. Jag återhämtade mig dock skapligt allteftersom dagen gick. 

Beställde latten i Torsåker på förmiddagen med en key lime pie, den sötsyrliga amerikanska pajklassikern. 

 

Dagarna känns svala men samtidig hettar solen i lä. Temperaturen visade mellan 17,5 och 25,5 grader, växlande molnighet under dagen.

 

Ställde upp på eftermiddagen med matinköp. Personen som annars brukar få handlingen ombesörjd genom hemtjänsten varje vecka, har av någon anledning inte fått besök av hemtjänsten på en månad och inte heller städningen gjord. 


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - 21 juli 2023 21:56


Det kom ett oväntat samtal i 19-tiden som gällde en cykel som skulle hämtas i Täby centrum. Jag kände mig trött efter simpasset och hann knappt återhämta mig innan det var dags igen och så iväg.

Vallentuna på förmiddagen och simpasset i femtiden fram till sju. 

 

Mellan 17 och 23 grader under dagen, något lägre temperatur ikväll. Lägenheten kändes kall igår kväll, värmefläkten kom till användning under natten. 

 

 

 

 

 

Av Krister - 20 juli 2023 22:13


Det var sagt att vi skulle ta pendeln från Väsby redan i söndags in till Stockholm, men på grund av den ostadiga väderleken i söndags flyttade vi fram besöket till idag. Det kom några enstaka kortvariga regnskurar mot eftermiddagen idag också med växlande molnighet och sol.

 

Vi blev bjudna på kaffe och fikabröd i S:ta Clara kyrka och dröjde oss därför kvar en stund och pratade. Det blev också ett besök på den thailändska restaurangen Hello Bangkok i närheten och tog av buffén.

 

En  bild av glasobelisken vid Sergels torg, "Kristallvertikalaccent."

En avdelning i Kulturhusets bibliotek inriktar sig till unga vuxna. Uppmärksammar man inte uppdelningen av besökare får man räkna med ett bemötande, en avvisande attityd, som jag har svårt för.

 

Temperaturen visade mellan 17,5 grader i tiotiden, som höst 22 grader mot sena eftermiddagen. 

 

 

           

 

 

 

 

Av Krister - 19 juli 2023 21:01


Så är det dags att knyta ihop påsen med ett innehåll som inte utmärker sig särskilt mycket utöver de vardagliga inslagen. Det blåste svala vindar i förmiddags på promenaden i Rosersberg, jag tog på mig tröjan för att inte bli kall om armarna. Parken var rätt välbesökt på förmiddagen.

 

Ett cykelhänglås införskaffades på Biltema i Bredden i eftermiddags. Några grillkovar med räksallad, en kaffe med en bit äppelpaj som värmdes i mikron i kafeterian. Mörka regnmoln tornade upp sig med ett avlägset åsknedslag i horisonten.

 

Kroppen kändes trött idag, jag bestämde mig ändå för ett besök i Valsta kyrka kl. 18. "Musik i sommarkväll." En konsert med violin och piano "Från Boulanger till Dobrogosz." En läkare med ursprung från Uganda slog sig ner vid fikabordet efter konserten. Osökt kom vi in på medicinska behandlingar och så blev det också en del synpunkter gällande kriget i Ukraina.

 

Mellan 17 och uppåt 23 grader visade temperaturen idag med växlande molnighet,

men regnet uteblev.

 

 

         


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Krister - 18 juli 2023 21:05


Ballongblomman utbreder sig längsmed promenadsträckan vid Fysingen och gör oss sällskap långt in i hösten. Förmodligen är det Nordnäckros som blommar i Fysingen, den är något mindre än den vita näckrosen.

 

Det blåste svala friska vindar idag också som igår med växlande molnighet, 14 m/s i vindbyarna på förmiddagen vid Löwenströmska. Besökte Vallentuna på eftermiddagen. Temperaturen nådde 23 grader vid middagstid, 18,5 på morgonen, inget badväder just nu.

 

 

            

 

 

 

 


 

 

 

Av Krister - 17 juli 2023 21:41


En av tvättmaskinerna är felanmäld, trumman väsnas när den roterar och det är något vasst som gör små hål i kläderna. Det blev en maskin vittvätt idag.

 

En pojkcykel köptes på xxl i Arninge på eftermiddagen och rymdes bra i karavanen. Det blev ett missförstånd vid kassabetalningen, vi tog med oss cykeln ut, men kom på att den inte var betald, så vi gick tillbaka in i butiken. Det visade sig dessutom vara fel cykel, så säljaren kom ut till bilen och lastade ur den och vi fick den rätta med oss hem. Den vi lastade in först hade större däck, så den rätta fick bättre plats i lastutrymmet.

  

Tog ett träningspass ikväll på Sats i Bredden. De hårt nedslitna lokalerna renoveras, så bastun var avstängd och en del av omklädningsrummet.

Vågen visade 81,9 kg. Jag hade räknat med att kroppsvikten hade ökat mer än så.

 

Det blåste 15 m/s i vindbyarna idag, en kortvarig regnskur med åska i Täby på eftermiddagen. Mellan 16,5 och 22,5 grader under dagen.

 

 

   

 

 

 

 

 

Av Krister - 16 juli 2023 22:07


Regnet föll kortvarigt vid middagstid, promenerade till förmiddagens gudstjänst i närheten. Det blir förmycket flängande.

 

Gjorde två patientbesök på Akademiska under sena eftermiddagen, jag fick frågan om jag kunde köpa med mig bullar till fikat innan vi träffades i besöksrummet.

 

Gjorde inköp i Gottsunda centrum, Lidl och Ica Kvantum däremellan, ungefär två timmar innan skottlossningen hände i närheten vid OKQ8 i Valsätra i sjuttontiden. Enligt nyheterna är det två män som skadades.

 

Eftermiddagens temperatur visade mellan 18,5 och 24,5 grader. Uppsprickande molntäcke,  eftermiddagssol.

 

 



 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards