Alla inlägg under april 2017

Av Krister - 23 april 2017 21:44

 

 

Köpte den nya reviderade upplagan av Svenska Folkbibeln 2015 igår som innehåller Gamla och Nya testamentets kanoniska böcker, alltså de böcker som ansetts trovärdiga och blivit erkända och gäller som norm från 300-talets kyrkomöten. Min gamla köpte jag i mitten av åttiotalet, Svenska Bibelsällskapets översättning 1981, och är rätt så sönderläst vid det här laget.

 

Numera är det lätt att följa med i mobiltelefonen eller läsplatta, samtidigt mister man rutinen att hitta snabbt i en vanlig Bibel. Den här fick jag ge 295 kronor för. Det är inte alltid det finns Biblar i bokandeln, men Koranen brukar finnas i utbudet. Den här Bibeln köpte jag på Arken i Kungsängen efter ett möte.




 
 




Av Krister - 22 april 2017 16:24

Det händer att jag av misstag kommer åt knappen på rattnavet som aktiverar farthållaren, cruise kontrol, som man ser när en kontrollampa lyser grön i hastighetsmätaren. Egentligen tycker jag att det är en onödig utrustning för jag använder den så sällan. För ett antal år sedan använde jag farthållaren vid midnatt mellan Tierp och Arlanda när trafiken var gles och kunde hålla en konstant hastighet.

Sedan kan jag sakna de steglösa intervalltorkarna som bilarna utrustades med under åttiotalet. 

Av Krister - 21 april 2017 22:00




Hugo Rosa skriver i sin blogg idag om en kvinna som i sin blogg lägger ut en bild när hon äter gifflar och dricker en Pucko till lunch och uttrycker det som "tjänstefel" när hon marknadsför en osund livsstil i tider som dessa när fetma och diabetes 2 är ett större problem än någonsin. -  Samtidigt som han uppmanar till:


-  "Ät näringsrik mat",  - vilket är helt rätt.

-  "Sluta pilla bort kolhydrater och annat på tallriken",  -  delvis fel.

-  "Undvik socker", - helt rätt. 


Det går väl att äta en liten bit av giffeln och ta en klunk av Puckon också utan att blodsockret går i taket, det är mängden och frosseriet som är avgörande för hälsan. Att kolhydrater omvandlas till socker i kroppen ser han förmodligen inte här, en bidragande faktor till högt blodsocker och risk för diabetes och fetma.




 

Av Krister - 21 april 2017 12:09





Under mina snart fjorton år som jag tränat på gym är det nog första gången som jag tränat en förmiddag, det gjorde jag för någon timme sedan. Anledningen var att jag hamnade i ett bibelstudium om Uppenbarelseboken efter mässan vid sju igår kväll.

Vikten låg i förmiddags på 77,4 kilo, men då hade jag ätit innan. -  Jag har den uppfattningen att ande, själ och kropp hör samman. Lika väl som man ser om sin kropp med träning och kost behöver man det själsliga andliga livet också för att må bra. Då tänker jag på bön och lovsång men också fasta.


Ställde frågan till en syriansk grabb på gymmet för en tid sedan om han var Jesustroende, vilket han var. Det känns på något sätt öppnare att prata om andliga frågor med personer från andra kulturer. 




 

 

 

 

Av Krister - 20 april 2017 23:30




Så blir man påmind om i dagens nyhetsflöde att 51 procent av svenskarna i åldrarna 16 till 84 år är överviktiga eller feta. Det visar Folkhälsomyndigheten årsrapport för 2016.

På sajten annfernholm.se får vi veta att svensken ökade sin sockerförbrukning från 4 kg per person och år till 40 kg mellan 1860 och1960 och utgör sannorlikt en viktig orsak till uppkomsten av typ 2 diabetes och fetma.

Av Krister - 19 april 2017 22:23



Var ut till naturreservatet Angarnssjön i eftermiddags som ligger utanför Vallentuna, den runstenstätaste kommunen i landet för övrigt. Det händer att jag besöker Örstaristningen, alltså en hällristning som gjordes sannorlikt under bronsåldern 1800-500 före Kristus, nu när vädret tillåter.  - Bilder från idag. Klicka på bilden så får du texten förstorad på skylten.




               











Av Krister - 18 april 2017 22:10




Nej, någon riktig vårvärme är det inte. När det är så här kyligt i luften och det blåser samtidigt brukar jag känna av fibromyalgin med kroppsbränna, och så var det idag också, jag har väl nämnt det tidigare här på sidan. Men det har i varjefall varit sol.


Lite oväntat bjöds det på smörgåstårta efter bibelstudiet med samtal ikväll för att fira församlingföreståndarens födelsedag. Fick tillfälle att berätta för en yngre grabb som inte fått någon undervisning om Andens dop, vikten av att söka efter den erfarenheten för den andliga tillväxten som kristen.




 







Av Krister - 17 april 2017 18:03

Grannen spelade rätt högt under kvällen och det är bastonerna som tränger igenom betongväggarna. Jag tror att han spelar elgitarr med förstärkare. Lämnade lägenheten för att slippa höra på det. 

Att byta färgpatroner i den nya Epson XP 432 kopiatorn är lite krångligare än i den tidigare Epson-skrivaren. Det finns Youtube klipp som visar hur man går till väga. Har börjat med att se över reseavdragen som ska skickas in till Skattemyndigeten innan den 2 maj. Idag har det snöat, men det ligger inte kvar så länge, aprilsolen värmer oavsett.


 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards