Alla inlägg under november 2017

Av Krister - 14 november 2017 21:17



Får en känsla av att det bara är jag som kör med sommardäcken på, det började snöa i eftermiddags i Arlandaområdet. Ringde verkstaden där jag förvarar mina vinterhjul och skulle få besked om jag kan ta det någon förmiddag i slutet av veckan. Man får köra på sommardäcken fram till den sista november och blir det inte kallare än någon plusgrad och inte för mycket snö, så går det väl ändå att ta sig fram med hyfsat bra mönsterdjup i däcken. Det halkbekämpas också ute på de större vägarna.

 

Besökte mitt första sammanträdet i Kyrkofullmäktige ikväll där nästa års budget behandlades, men det var den gamla styrelsen som sammanträdde för sista gången, och i den är jag inte invald. Nu var det ju som åhörare och då utgår inget arvode. Det är en blygsam summa så det är inte för arvodet jag sitter där. Det blev ivarjefall en liten bit smörgåstårta efteråt. 

 

 



 

Av Krister - 13 november 2017 23:42




Det blir ett sent inlägg, har gjort ett träningspass för snart två timmar sedan på Sats. De stänger en halvtimme tidigare sedan den första november, så jag fick stressa mig genom det. Man ska hinna  basta också. Jag tycker att de ska ha regelbundna tider, men det beror på vilken anläggning det är.  Vikten låg istort sett lika som i förra veckan, 78,6 kg.





Av Krister - 12 november 2017 19:59




Det är ju Fars dag idag och jag är tacksam över att detta kommersiella jippo inte uppmärksammades i gudstjänsten i förmiddags.  När jag besökte Hillsong något år delades det ut choklad till papporna under gudstjänsten. Det går ju bra tills det ska delas ut till en ungkarl utan barn eller ett barnlöst par som önskar sig barn men inte kan få. Det gäller ju Mors dag också. Det kan bli både ledsamt och pinsamt.

 

 

 

 


Av Krister - 11 november 2017 21:20




Den 11 november uppmärksammas ju chokladen som fått en särskild temadag idag här i landet. Jag brukar bryta sönder några bitar nittio procentig choklad och förvarar bitarna i plastpåse i fickan. Så här års går det ju bra då det inte är alltför varmt ute.

 

Chokladen smakar bättre om den är lite mjuk i konsistensen, är min uppfattning. Den mörka nittio procentiga chokladen passar bra till kokosmjölk. Vivani Panama 92 % kakao innehåller som exempel 13,1g kolhydrater per 100g alltså relativt lite beroende på hur mycket man stoppar i sig förstås. Oftast räcker det med några bitar.

 

 




Av Krister - 10 november 2017 22:07




Idag låg dieselpriset på 14:45 kronor per liter hos Preem i Rosersberg vid E4 utanför Arlanda, vilket framgår av bilden. Det rör sig egentligen bara om några kronor totalt sett, men ändå. Man vänder ju inte av den orsaken.





 





Av Krister - 9 november 2017 20:24





Pratade i förmiddags med en person som var anställd på Arlanda om den omoderna och vilseledande trafiklabyrinten man ska färdas i på flygplatsområdet. Ofta med känslan av osäkerhet att köra ner i en av avkrokarna som leder till bommarna vid infarterna till långtidsparkeringarna på området. Man är ju tvungen att backa tillbaka upp till huvudvägen om man inte är uppmärksam.

 

Fick ivarje fall veta att man kan passera bommarna inom parkeringsområdet, utan avgift och inom en kvart om man kört fel. 

 

 



 

Av Krister - 8 november 2017 21:33






Efter den blodiga massakern där 26 personer sköts ihjäl i en baptistkyrka i Sutherland Springs Texas, sa president Donald Tump följande enligt nyhetsbyrån Reuters: 

- Vi har mycket problem med mental hälsa i vårt land, precis som i andra länder. Det här handlar inte om vapen. Lyckligtvis hade någon annan ett vapen som sköt i motsatt riktning.

 

Enligt Trump ska inte vapenlagarna få skulden till masskjutningarna och ser alltså problemet i landets mentala hälsotillstånd.

Dödsskjutningarna fortsätter, president Trump pratar åter om ondskefulla handlingar och flaggan vajar på halv stång utanför vita huset. Det kommer ut en ny dagstidning imorgon.










Av Krister - 7 november 2017 08:57






Besökte Vårdcentralen i går förmiddag och skulle lämna in prover på labbet, men jag var en vecka för tidig. Det var bra att jag var där, fick veta att jag inte skulle ha annat än en ifylld blodsockerkurva för tre dygn vid besöket hos diabetessjuksköterskan nästa vecka. Sköterskan ringde mig om detta på eftermiddagen igår.

Eftersom jag har haft en kraftig förkylning med hosta och halsont har jag ringt återbud två gånger. I de senaste två kallelserna har jag fått missvisande information om att jag skulle lämna in prover 3-7 dagar innan, vilket jag inte skulle göra i det första utskicket fån diabetessjuksköterskan, det är det som gäller. 


Tränade igår kväll efter ett uppehåll på tjugo dagar. Blodsockret låg efter passet på 5,5 mmol/L.  Lägre än det gjort på några veckor. Vikten låg på 78,4 kilo. 

 

 

 


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards