Alla inlägg under april 2019

Av Krister - 16 april 2019 22:40



Man ska svettas in våren och frysa ut hösten, påstås det. Det är ett klokt råd som jag tar med större allvar nu än då jag var yngre när vårsolen ligger på och värmer som mest. Vinterkläderna får hänga med ett tag till även om jag blir genomsvettig i bilen innan klimatanläggningen börjar kyla ner, men lagom klädd för att inte frysa utomhus. 

Har gått över en halvmil i förmiddags i Rosersbergs slottspark. Den lilla ön i Mälaren vid parkbadet i bild, har fått namnet Gibraltar blev jag påmind om idag. 


Det blev ett besök med en kaffe i Ulriksdals stottsträdgård i eftermiddags. En kaffebiskwi som påminde om kolakräm i smaken. Välbesökt nu inför påsken med ledighet.



             










Av Krister - 15 april 2019 21:55



Har faktiskt inte tränat på gymmet på snart fyra veckor, men ikväll blev det av. Körde mage, axlar, rygg och så crosstrainern. Förmodligen blir det några intensiva promenader framåt i veckan, så det får räcka. Vägde in mig på åttio kilogram.


Fick ett bra samtal i bastun efteråt med en kroppsbyggare som jobbat som dörrvakt med boxarbakgrund. Vi gled in på religion eftersom han var bekännande muslim, och den arbetarklassbakgrund som vi båda delar. Man kan inte bortse från att boxning är en arbetarklassport som drar främst ungdomar i förorterna. Idag är det idrotter med de stora pengarna som får mest utrymme. E-sporten är en sådan som vi får räkna med i framtiden, även om vi ser det idrottsliga i prestationen olika.


Det existentiella frågorna bär vi med oss ju äldre vi blir. Personer drogar ner sig i brist på mening med livet, och hörde i bakgrunden en man i min ålder i omklädningsrummet som hade samtal med kompisen om systerns bortgång och hur sjukvården fungerade i slutskedet. Att träna på gym garanterar inte heller ett friskt liv fritt från ohälsa, men man kan ändå hoppas på några år extra för att kunna orka jobba fram till sextiofem, kanske sjuttio. 


Visade mina persiska vänner runt i det vårsoliga Sigtuna stad med omgivningar i eftermiddags i bil. Trots att de vistas i Sverige rätt ofta har det inte blivit av. Eftersom kvinnan är allmänpraktiserande läkare i London, blir det mycket prat om hälsofrågor, arbetstider och annat kring sjukvården. Det finns likheter med den svenska sjukvården och samhällstillståndet, liksom ungdomars psykiska ohälsa.











Av Krister - 14 april 2019 17:42



Har besökt Rissnekyrkan och Vassunda kyrka mot eftermiddagen. Fick ut mer av kyrkoårets text i Equmeniakyrkans gudstjänst. Båda utgick från Johanneseevangeliets kapitel 12, versarna 1-16, som handlar om Maria som tvättade Jesus fötter med dyr nardusbalsam och det med sitt hår. Kyrkorna talar ofta om betydelsen i dopet och nattvarden, men mycket sällan om fottvagningen, att tvätta varandras fötter som en helig och ödmjuk handling med tanke på bibeltexten. Så var det den här gången också, men tog upp det med pastorn. 


Det luktade bensin och olja på parkeringsplatsen när jag kom hem mot eftermiddagen. Antagligen från en bilmotor med kraftigt oljeläckage. Sedan tio år tillbaka har vi hyresgäster från de forna öststaterna som bor i andra hand i bostadsrätter i området, förmodligen är det många som tränger ihop sig på en liten yta. Det märks också på deras risiga bilpark. Man ska inte inbilla sig att det är "finare" att bo i HSB och det finns heller ingen garanti som skyddar oss mot stökiga hyresgäster som inte har lärt sig de sociala uppförandekoderna. "De fattiga har ni alltid bland er, men mig har ni inte alltid" - sa Jesus, lösryckt ur sitt textsammanhang.

Min granne makeupartisten, berättade upprörd att hennes tonårige son blivit misshandlad av ett grabbgäng igår kväll. - Och just nu brinner det i ett bostadshus i Norrbacka. www.marsta.nu



       





Av Krister - 13 april 2019 21:12



Så här ser årets majblomma ut i bild, om det nu är någon som har missat nyheten. Nålar fast en krans i bilens innertak för varje år jag har bilen, är nu inne på den nionde. Fick tag i en krans redan igår eftermiddag utanför Uppsala. Det skall vara en vitsippa i år och den jag köpte har guldstänk på de vita kronbladen. Vitsippor med eller utan guldstänk.


Ikväll hade Adventkyrkans församlingskör en konsert på Ekebyholm utanför Rimbo, det är första gången jag besöker det samfundet, riktigt bra framträdande med varierande  musikinslag. Annars är det väl lite klent med just kyrkliga evenemang under helgerna förutom söndagens gudstjänster. Förra lördagen hade Valsta gospel ett framträdande under lördagskvällen. Adventkyrkans lördagskonsert fick jag information om på www.kyrktorget.se 

Adventkyrkan firar gudstjänsterna på lördagar, så det är svårt att göra ett besök eftersom jag jobbar just under för- och eftermiddagar i regel.



       


  


   





Av Krister - 12 april 2019 11:44

 

 

Fick frågan nu på förmiddagen om jag kunde köra en av gästerna till flygplatsen för att hämta rätt resväska som hade förväxlats på bandet. Eftersom jag kom hem nästan vid halvett i natt, så kände jag att jag inte orkade ställa upp på det, känner mig rätt trött. Vid de fåtal tillfällen jag tar flyget har jag markerat resväskan med färgglada klistermärken för att lätt kunna känna igen bagaget på bandet, och har försett handtaget med dubbla adresslappar. För mig handlar det mest om att lämna och hämta och hjälpa till med sådant som andra har svårt att hålla reda på snarare än egna reseupplevelser. Jag gillar helt enkelt inte Arlanda flygplats.


Har platerat om en krukväxt med namnet "Vandrande jude" nu på morgonen med ny jord. Den är tacksam för det går att få sticklingar att rota sig i ett glas med vatten, och så får man fart på växten igen. Murgrönan sköter sig själv i samma krukor, det är klängväxter det handlar om och som pryder köksfönstret.



Av Krister - 12 april 2019 09:04

 

 

Så var det dags att hämta några bekanta från Arlanda igår kväll. Terminal 2 var det sagt, men visade sig senare vara femman, sena kvällsflyget från London. Det är alltid lättare att lämna än att hämta. När man lämnar blir jag av med bestyret direkt på avgångsterminal 5. Klarar man sig igenom den vilseledande väglabyrinten utan problem, känns det ännu bättre.

 

Parkeringsautomaten var trasig utanför tvåan, det skulle appas, så jag ställde mig på fyran istället där det gick att lösa parkeringsavgift med betalkort. 150 kronor blev det den här gången i avgift. Nu var det ankomstparkeringen som gällde, längst ner, p 56. Den brandgula passagen, ni som vet, och har en vana att bli hämtade där nedanför de ledljusbelysta rulltrapporna som i övrigt stod still. Att hitta ner till entimmesparkeringen kräver en viss lokalkännedom och tålamod i den annars så röriga omgivningen. 

 

Terminalerna på Arlanda är inte ändamålsenliga längre, det borde jämnas med marken och byggas nytt. Om vi i framtiden kommer att flyga i den omfattningen vi gör nu idag med den klimatpåverkan flygresandet har för miljön.

 

 

 

 

Av Krister - 11 april 2019 17:59



Tog de sista av de små behändiga portionsbitarna av chokladen Green&Black's mörka sort på 85 procent. Chokladen är i min smak, en god choklad, något syrlig med lagom sötma, len, och har dessutom ingen påfallande bitterhet. Lite mjuk i konsistensen när man bryter kakan. Av informationen på förpackningen beskrivs chokladen som mycket mörk, mycket slät, mjuk och med vanilj från Madagaskar. Bönan som används är Trinitario.

 

Kolhydratinnehållet ligger på 24 gram varav 14 gram sockerarter. Kakan väger 90 gram.

Man kan inte räkna med en lägre nivå på en åttofemprocentig choklad. Bryts chokladen i små bitar behöver man inte promt äta mer än några rutor åt gången med tanke på blodsockernivån. Chokladen är förpackad i guldfolie, vilket förhöjer intrycket och totalupplevelsen. Inköpt i övrigt på Coop som har tagit in varumärket i sortimentet.

 www.greenandblacks.co.uk




        



Av Krister - 10 april 2019 23:18



Det blev en rask promenad på över en halvmil i förmiddags i något över en timme. Nu i Rosersbergs vidsträckta slottspark. Gjorde ett uppehåll vid Kettils grotta med utsikt över Mälaren. Inte direkt inbjudande väderlek idag heller med någon minusgrad som lägst, och något som liknade snöflingor som virvlade runt i kallblåsten.


Tog några bilder av det fina sommarhuset med veranda och utsikt över Mälaren inom slottsparksområdet. Huset ligger avlägset till och jag skulle nog inte förvara något av högre värde i huset som i övrigt förvaltas av Statens fastighetsverk. Huvudbyggnaden på Rosersbergs slott renoveras just nu. 




             








Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards