Alla inlägg under mars 2020

Av Krister - 23 mars 2020 22:53




Det blev inköp i Arninge och Täby mot eftermiddagen där jag konstaterade att varuhyllorna fortfarande gapar tomma på de konserver jag brukar köpa. Köttfärssåsen jag handlar på Ica ligger på en hyfsad kolhydratnivå, nu blev det en konserv som fanns kvar i hyllan i brist på annat på Willys. Man kan steka upp köttfärs och röra ner den i pastasås så det får nog bli så framöver. Det kan vara fördelaktigt att söka andra lösningar.

 

En personal på den vårdcentral jag besöker, sitter utanför entrén inne i köpcentrum och delar upp besökarna för att minska smittorisken inför besöket.

Jag brukar få min årliga kallelse till diabeteskontroll så här års, men det besöket har skjutits på framtiden. Så ser det ut just nu.





 

Av Krister - 22 mars 2020 23:02


   


Besökte Vassunda kyrka på eftermiddagen. Söndagens tema är Jungfru Maria bebådelsedag som firas på onsdag, men är flyttad till dagens söndag. En katolsk kyrkodag som blev kvar efter reformationen. Våffeldagen eller Vårfrudagen, infaller annars på onsdag den 25 mars som vanligt. Ett fåtal besökare, smittorisken var nästan obefintlig och jag avstod dessutom brödbrytelsen.


Blev tillfrågad på församlingens senaste planeringsmöte om jag kunde ta söndagens predikotext. Jag följer gärna kyrkoårets bibeltexter, men nu blev både gudstjänst och planeringsmöte inställt på grund av smittorisken. Känns lite snopet, hade redan förberett texten inför söndagen.  - Det har varit en kall klar dag som igår med sol, men låga tre plusgader.


I bild stigluckan, även stigport, steglucka eller stegport, som leder in till kyrkogården, alltså en sorts överbyggd kyrkogårdsgrind.







Av Krister - 21 mars 2020 21:55


 

    


Dagstemperaturen nådde inte högre än ynka tre plusgrader idag när den svaga nordliga vinden gjorde sig påmind. Men det var varmt i bilen, man ska svettas in våren och frysa in hösten, är det sagt när solen ligger på som mest så här års.


Det var ovanligt få gäster när vi lördagshäckade i Sollentuna galleria vid middagstid med varsin latte, och glest med bilar uppställda i garaget. Det känns skönt att komma ut en stund i gott sällskap.








Av Krister - 20 mars 2020 21:14

 

 

Tog ner julgardinerna från köksfönstret idag. När de får hänga kvar i fönstret så lång tid vänjer jag mig vid dem, men nu så är julen över för den här gången.

 

Rengjorde ljuslyktorna från sot och ställde in dem för en vecka sedan. Många vill plocka undan julen så fort som möjligt, men vi är olika. Varför så bråttom?

 

 

 

Av Krister - 20 mars 2020 12:57

 

 

Det finns ljusglimtar i den globala farsotens kölvatten. Dieseln låg på 14:13 kronor litern igår i samband med fallande världsmarknadspriser på råolja. Tankade upp bilen på OK-Q8 i Märsta senast igår.


Handlade i närbutiken vid middagstid som var rätt välbesökt. Rinnsnuvan har avtagit och jag försöker känna efter om jag har feber, ont någonstans, eller svettas mer än vanligt. Orken fanns där i uppförsbacken. Halsen brukar göra lite ont med en ömmande klump i den råa kalla luften, inget ovanligt med det.


 




Av Krister - 19 mars 2020 14:01


Tog en långpromenad till Märsta centrum vid middagstid för ett besök på apoteket. Blodbussen var uppställd på kundparkeringen, men med min rinnsnuva är det inte aktuellt just nu att ge blod. Har fått flera påminnelser om att det är dags.


Utbytte nåra meningar med en äldre kvinna som drog på sig löparskorna utanför Sats stängda lokaler. Informationstexten på entrédörren om virusläget stod på engelska. - Midgårdsbadet var förvånansvärt nog öppet för eventuella badgäster, det är inte alla kommunalt drivna verksamheter som stänger ner.

Pedometerappen i mobilen visade på uppnådda sträckan Saharaöknen med 2000 km. Det tar längre tid nu mellan prestationerna.



           







Av Krister - 18 mars 2020 19:40


Frågade igår om det gick för sig att göra ett besök på ett gruppboende trots rådande restriktioner som gäller nu. Fick klartecken från verksamhetsansvarig, hämtade personen i entrén och tog en utefika. Jag har aldrig tidigare spritat dörrsidor och handtag i bilen, men gör det nu. - Fick meddelande från Attunda tingsrätt att nämndemän över sjuttio år inte kallas för tjänstgöring i domstolen under pågående pandemi.


Nu när jag dras med snuva tar jag det försiktigt när jag snyter mig, fick ett lättare blodflöde igår igen på morgonen. Kanhända torra slemhinnor. Jag smörjer in både rygg och fötter, så näsan behöver väl en omgång den också. Värmefläkten gör nog luften torrare. När jag slutade med de blodförtunnande omega-3 kapslarna såg jag en förbättring, och kommer att dra ner på fiskätandet. Jag äter fisk och räksallad varje dag, det kanke blir för mycket om man har ytliga blodkärl som brister.



 





Av Krister - 17 mars 2020 16:47


Naturen har sakta men säkert börjat återta det som fortfarande finns kvar av den vägsträcka som en gång i tiden gick under benämningen Rikstretton, men senare kom att övergå till E4. Europavägen passerade Löwenströmska sjukhuset och Hammarby kyrka.


Tog en mugg kaffe på Shellmacken lite längre fram som man ser skymta i bild.

En behaglig dag med uppåt åtta plusgrader, enstaka solglimtar, och friska vindar. Nu upptäcker man en och annan Blåsippa, Tussilago lyser gula i vägrenen.

 

 

   

   

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards