Alla inlägg under januari 2021

Av Krister - 7 januari 2021 16:23



Var med kompisen in och besiktade en Hyundai Matrix i dag på Carspect. Halvljuslampan gick sönder några timmar innan kontrollbesiktningen och fick den bytt på verkstad. Parkeringslampan slocknade på samma sida något senare, så det blev en anmärkning just på positionsljuset i besiktningsprotokollet.


Lättviktsdunjackan Neomondo som jag köpte på XXL släpper så pass mycket dun att det inte går att ha den på sig. Vad jag kan se på bloggen köpte jag dunjackan i slutet av april förra året. Man får vad man betalar för.

Besökte Jula i förmiddags och skaffade en fodrad softshelljacka från Bluewear. Det är arbetskläder så jackan borde väl hålla ett tag.


Hörde mig för på Elgiganten om det fortfarande gick att få rabatt på inköpspriset när man återlämnar förbrukade bläckpatroner och köper nya till Epsonskrivaren. Det lät lite oklart när det gäller privatkunder.



 





Av Krister - 6 januari 2021 19:42



Som hastigast kan man tycka att dagarna ser rätt så jämngrå ut, men naturen ändrar skepnad och nya landskapsformationer bildas. Det kändes motigt att ta sig ut till bilen och skapa frost från rutorna i morse. Dagstemperaturen låg på tre minusgrader som lägst. 

 

Den här vintern har vi fått en provisorisk uppställningsplats under tiden parkeringsdäcket renoveras, och det finns ingen elstolpe att ansluta motorvärmaren till. Man får se till att ha ett värmande sittunderlag så kroppen inte tar stryk och så är det lager på lager som gäller nu.



       





Av Krister - 5 januari 2021 21:45



Så var det dags med årets minisemlor, det gick bra att bänka sig utomhus idag också under promenadrundan vid Löwenströmska med en mugg kaffe. Vattennivån har börjat stiga, vi fick vända i motionsspåret längsmed Fysingen.


Det kom ett brev från Transportstyrelsen som meddelade att anmälan om ägarbyte var ofullständig. Utfärdandedatumet för registeringsbeviset till Kian var av gammalt datum, så jag letade fram det nya och åkte iväg med det till säljaren utanför Uppsala mot eftermiddagen, så nu är förhoppningsvis ägarbytet äntligen ur världen.  




         




Av Krister - 4 januari 2021 16:37


Ringde däckfirman som förvarar mina hjul på morgonen för att försäkra mig om att de höll öppet i klämdagarna och lämnade in dem nu idag efter en veckas förvaring i bilen. Fakturan för hjulen skulle betalas in inom snäva åtta dagar, så jag fick det gjort idag också, ett stressmoment mindre.

Stannade till vid Österbybruks herrgård, det är mer snö i de norra delarna av Uppland än i Stockholmsområdet.




             







Av Krister - 3 januari 2021 20:50


 

Det blev ett kortare besök i Kista galleria den här söndagen också, och vi slog oss ner i Kista kyrka under en kortare nattvardsgudstjänst. Eftersom det är så många gudsjänster som sänds live på nätet nu så känns det tacksamt att få vistas fysiskt där dörrarna står öppna för besökare. Det vistades väl som flest nio personer i lokalen, men besökare kom och gick idag också som vid tidigare tillfällen. Temperaturen har legat kring nollstrecket med antydan till snöfall, en rätt trist dag.


Har sappat igenom ett antal kanaler hos kompisen ikväll utan att det var något som kunde fånga intresset till en mugg halvljummet kaffe. Nu är det Tjugondedag Knut den 13 januari som ligger framför och som sätter punkt på julfirandet. Man får stå ut med de kommande tre månaderna fram till den första april och hoppas på en mild vinter. 

Jag ska försöka samla krafterna mot vårkanten igen och köra iväg sådant som ligger i förrådet och bli bättre på att hålla mig till LCHF. Gymträningen har legat nere nu under pandemin, det får bli nya krafttag mot våren.
















Av Krister - 2 januari 2021 20:27



Det klarnade upp med någon enstaka plusgrad på det nya årets andra dag. Säsongens första semla avnjöts till lördagslatten,  det blev ett besök på Konditori Kardemumma i Väsby centrum.  

Nuförtiden när vi har tillgång till internätet på ett annat sätt i mobilen kan det ge bränsle åt intressanta diskussioner som blossar upp så där apropå. Det kan gälla ordspråk och dess betydelser, idiomatiska uttryck, liknelser och dagsaktuella händelser.


Fyllde nittiofemoktanig bensin på OKQ8 i Märsta och samtidigt färdigblandad spolarvätska med en fryspunkt på -18 C. Jag brukar dryga ut spolarvätskan med vatten, det är sällan temperaturen sjunker så pass lågt att vätskan fryser, men det har hänt det också. 


Bytte ut torkarbladen nu ikväll, helt lätt är det inte, det krävs lite händighet för att kroka på dem på armarna. En bra tumregel är att byta torkarblad i samband med däckbyte, det blir två gånger om året om man kör på sommar- och vinterhjul. Torkarbladet P- 450 kostade 210 kronor och P-600 259 kronor. Det blir en märkbar skillnad med nya blad, de sveper ljudlöst och mjukt över rutan. De gamla gav ränder och på passagerarsidan var bladet för kort, men bladen väsnades inte som de kan göra.

 

 

      







Av Krister - 1 januari 2021 23:48



Besökte Ica Maxi i Gnista för att skaffa en väggkalender, valde en almanacka med motiv från Skandinavien som följer årstidernas växlingar, kostade 149 kronor.

Ica ger fortfarande ut sin kalender inför 2021, och det förvånade mig. Det är inte så värst kul med bilder på maträtter för varje månad, men det är i varjefall fina färger. I brist på annat så får den duga och är dessutom gratis.



 






Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards