Alla inlägg under juni 2022

Av Krister - 14 juni 2022 21:19






Det sista vägavsnittet som leder fram till Rosersbergs slott och besöksparkeringen är belagd med grus. Den senaste tiden har området varit besvärligt att ta sig fram på grund av potthål. Idag hyvlades vägens översta skikt med en gul väghyvel som påminner mig om när vi in på sjuttiotalet fortfarande hade många grusbelagda landsvägar i Uppsala- och Stockholmsområdet som måste underhållas. Vägmaskinens förare stod alltid upp och styrde fordonet för att få uppsikt över trafiken på de ofta smala landsvägarna.


Idag inventerades trädbeståndet av en person med scanner för att få en övergripande bild över parkområdet. Av de Aklejor som blommar i slottsparken just nu är de blå talrikast, ett antal vita, några få rosa. 

Vi delade på en Capricciosa i Stäkets stad på eftermiddagen. Jag var uppsatt på en besökstid på Förvaret i Märsta, men besöket ställdes in.

Svala vindar, solen har värmt lagom behagligt, växlande molnighet. Runt tjugo plusgrader, regnskur mot kvällen.







             









Av Krister - 13 juni 2022 19:17






Förutom tvättiden måndagsförmiddagar, hämtade och lämnade jag kompisen med son i simhallen på eftermiddagen. Stannade till på Biltema i Bredden efteråt, köpte ett snorkelset med cyklop samtidigt i butiken, men inte för eget bruk, den tiden är nog förbi med snorkling i min ålder.

Väcktes i natt av att en helikopter hovrade över Valsta. Enligt nyhetsflödet under morgonen hade det avlossats flera skott mot en lägenhet, men ingen kom till skada. Fullt polispådrag med helikopter, insatsstyrkan och hundpatruller.





 

 






Av Krister - 12 juni 2022 20:31





Under pandemiåret 2021 vårdades vid dagens datum den 12 juni 115 patienter på IVA. Året innan 2020,  intensivvårdades 263 personer för Covid-19 vid samma tidpunkt.  Dagens siffra visar på 7 personer som vårdas på IVA enligt den senaste uppdateringen.

 

Besökte kyrkan i Rissne på förmiddagen. Gudstjänsten inriktades på barnen, dagens årgångstext gestaltades med text från Gamla Testamentet, Andra Moseboken, berättelsen om den brinnande busken. Det blev en kort gudstjänst, predikan uteblev. Hemmagjord rabarberpaj med vaniljglass till kaffet. Färre besökare idag än de gudstjänster vi besökt tidigare.


Byrån Malm inköpt på Ikea för många år sedan skruvades ner i delar och gick till återvinningen på eftermiddagen. Metall och trä soteras separat så gott det går. Det tunga locket upptill var försedd med en spegel som blev synlig när klaffen fälldes upp, ett märkligt köp kan jag tycka i efterhand.

Vädret kändes lagom för utevistelse idag, inte för varmt eller kallt. Växlande molnighet, det blåste 14 meter per sekund i vindbyarna. 





Av Krister - 11 juni 2022 21:58




Det blev ingen förmiddagsfika men väl en sådan på Restaurang Spiltan vid Harby gård i Upplands-Väsby på eftermiddagen. En latte och det italienska bakverket Sfogliatelle med citronkrämfyllning. Det är det första besöket på restaurangen, förmodligen inte det sista ute vid Harby gård.

Vi gick en kort promenad i omgivningarna, den anrika gården Harby i bild.

Dagstemperaturen visade tjugo plusgrader och svala vindar, ett behagligt väder att vistas ute i.






           










Av Krister - 10 juni 2022 16:52



Blev anmodad av en person redan i lördags att jag skulle lägga två kuvertgiron på lådan idag fredag. Sedan lördagen har jag tittat på de där bruna kuverten i bilens dörrfack och påminner mig varje gång att det inte får glömmas.

Körde två bananlådor med prylar till second hand i Uppsala nu på eftermiddagen i den fuktiga tjugogradiga värmen. Det hänger fortfarande åska i luften i skrivande stund.


Jula har fått in en ny sändning trådbackar, köpte ytterligare en uppsättning på hjul i Boländerna då jag nu befann mig där. Jag har fått mer tid än tidigare med att gå igenom det jag har i lådor, skåp  och hyllor.

 

Har gjort inköpen på Coop och ICA Maxi Häggvik, vi satt ute på BK i Väsby efteråt i tiotiden, svalt i luften efter regnskuren.







 










Av Krister - 9 juni 2022 21:17





Det sista kyrkofullmäktigemötet för vårterminen avhandlades ikväll med verksamhetsberättelse i Märsta pastorat, nästa sammanträde infaller i november.

Vi gjorde motionsrundan vid Löwenströmska längsmed Fysingen i förmiddags.  De första myggen för säsongen blev påträngade vid dopplatsen. Mellan 19 och 21 plusgrader, växlande molnighet och rätt svalt och fuktigt i luften.


Hämtade grabben som avslutade skolterminen vid Näsaängsbadet i Täby i närheten av Näsbypark centrum, en utmaning att hitta rätt. Skatteåterbäringen kom in på kontot igår för oss som pappersdeklarerar. Det är inte lika märkvärdigt nuförtiden som det var under min uppväxttid. Summan skulle inte nödvänigtvis nämnas till nyfikna släktingar och det hysch-hysch som förekom i december när de efterlängtade skattepengarna väl kom in på kontot. 

Under ett antal år fick vi återbäringen i augusti, jag fick skatten på bilen samtidigt, så pengarna var välkomna.


Bilder av Svärdslilja, en av mina återkommande favoriter under försommaren.








     






Av Krister - 8 juni 2022 21:24





Det var osäkert om det skulle falla en regnskur över oss i Rosersberg på förmiddagen, tog regnjackan på. Luften kändes fuktig med en temperatur mellan 18 och 21 plusgrader under motionspasset, vi klarade oss undan regnet.


Det är intressant att följa naturens växlingar under årstiderna, halkan över vintersäsongen har varit en utmaning. De bänkar som inte är fastkedjade eller har skruvats fast, flyttas ofta runt i slottsparken.  Nu är det hög tid för Prästkrage. 








           










 


Av Krister - 7 juni 2022 22:19



Gjorde tandläkarundersökning med röntgen tio över åtta och fick en helhetsbild över vad som ska behandlas under några månader framöver.

Inköp på Willys i Upplands-Bro och besökte naturrreservatet Lillsjön-Örnnässjön för att se hur långt bygget av den nya friluftsgården hade kommit vid Lillsjöbadet. 


Besökte Ulva kvarn där det anordnas veteranbilträffar varje tisdagskväll under sommarhalvåret. Club Renault Sverige skulle ställa ut ikväll med ett 20-tal bilar, men närvaron uteblev kanske på grund av regnet, ett fåtal äldre fordon, kaféet var välbesökt. Temperaturen har visat mellan 24 och 15 plusgrader, luften kändes mildare idag.






            






  

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards