Alla inlägg under september 2022

Av Krister - 22 september 2022 22:28




McDonalds vid Märstarondellen invigdes idag. Kön ringlade sig lång och även biltrafiken påverkades under dagen med högre trafikflöde än vanligt. Jag var in och beställde i niotiden ikväll, det var många gäster i restaurangen då också och fler strömmade till. Jag bänkade mig ute i 8 plusgrader med mössan på.


Hjälpte till med att transportera kartonger och wellpapp till återvinningsstationen på eftermiddagen, det var en del plast och frigolit som skulle källsorteras samtidigt. 

Fastighetsägaren hade stoppat utrymmeskrävande kartongemballage i soprummet av någon anledning och personen hade inget transportmedel och lång sträcka att gå till närmaste återvinningstation. 







 






 

Av Krister - 21 september 2022 21:43



 

Morgonen kändes inledningsvis rå och kylig, 8 grader, solen värmde, det blev en rätt behaglig utetemperatur vid middagstid. Det var ett fåtal som befann sig i Rosersbergs slottspark idag med tanke på det vackra vädret, en mamma med två små barn och två små hundar. Två husbilar stod uppställda på grusplanen med hemvist i Belgien och Schweiz. Några svenskskyltade.

Lämnade en papperskasse med prylar till secondhand. 


Gjorde inköp på Willys i Arninge och forsatte sedan till Domarudden friluftsområde. Beställde två grillkorvar med räksallad och fick två grillkorvar och en tallrik räksallad. Kassapersonalens språkkunskaper var väl inte det bästa. Äta en kall räksallad på altanen när temperaturen visar 14 grader blev en udda upplevelse. 








           






Av Krister - 20 september 2022 18:54





Vaknade i fyratiden av svettningar. Halsen ställer till det så här års när det blir stora temperaturskillnader. Det var första gången för säsongen som jag tog på mig mössan i den nordliga kallblåsten under promenaden i Rosersberg. Från 10,5 och uppåt 13,5 grader. Kroppen brukar reagra med att lederna blir stelare, det gör lite ont.  När dagstemperaturen stiger vid middagstid brukar obehaget klinga av.

Det stod en tyskregistrerad husbil på grusplanen och ett antal bilar som hade anknytning till hotellkonferensen. Vi mötte en cyklist på bergscykel i parken, förmodligen är det samma person som har sin träningsrunda i området och hundägare utöver. Rätt så välbesökt i halvtolvtiden.

Vi satte oss ner vid Kettils grotta med termoskaffet med utsikt över fjärden.


Kaféet i Torsåker har stängt i veckorna nu när säsongen är över, vi besökte villa Ed som var välbesökt på eftermiddagen. Passionmousse med hallon. För mycket sötma och syrlighet, påminde om glassorbet i smaken. 






         










Av Krister - 19 september 2022 21:50




Det blåste 14 m/s med nordliga vindbyar idag, uppehållsväder. Besökte Biltema i Bredden, köpte silvertejp och satte oss ner i kafeterian. Biltemas mineralvatten tycker jag smakar bra, en liten del citronsmak i vattnet till grillkorvarna. Gjorde inköp på Lidl och beställde hämtmat på McDonalds vid Glädjens trafikplats, men inte för min del. Jag tog det sista av blandfärsen, rörde ihop med pastasås och broccoli senare på kvällen.


Det stod en buss med punktering i höjd med Rotebro i halvfemtiden som orsakade långa köer, jag tog en omväg.






   






Av Krister - 18 september 2022 21:52






Det har varit en avkopplande söndag med tid för vila. Besökte gudstjänsten och pratade efteråt vid kaffet med kamratgänget. Trädgårdsodling och hur man bäst tar hand om årets stora äppelskörd, men också om dagens predikotexttema, enheten i Kristus. Växlade några ord med vår nytillträdda församlingspräst Emmeli. Tidigare gudstjänstbesökare har börjat återvända, uppskattningsvis över fyrtio besökare idag.


Den tunna papperskassen från ICA gick sönder när jag hade lämnat butiken. Ingen stor sak, men visar vad varukedjan erbjuder kunderna.

Växlande molnighet, en del sol under dagen.  Bilen stod idag, det händer vissa söndagar emellanåt.






Av Krister - 17 september 2022 23:03




Regnet föll först mot sena eftermiddagen, vi fick uppehållsväder under vårt fika i villa Ed på förmiddagen, vi satte oss inomhus. Fyllningen i dagens croissanter bestod av grädde, äppelmos och mandel. 

Minipriset på 95 oktanig bensin på OKQ8 i Rosersberg kostade 18,84 kronor litern när jag fyllde på idag.


Eftersom det blev ledig tid över på eftermiddagen besökte jag Vallentuna kyrka, Musik vid Helgmål, klockan 18. Stockholm Central Band från Frälsningsarmén spelade brassmusik. Man måste läsa det finstilta i kyrkans kalender på nätet för att få kännedom om evenemangen.

Dagstemperaturen har visat mellan 12 och 16 grader, regnet stod som spön i backen på vägen hem från Vallentuna.




       









Av Krister - 16 september 2022 21:20


 



Min granne makeupartisten som hyrde parkeringsplatsen bredvid min i många år tills parkeringsdäcket renoverades, berättade idag att hon flyttar efter 23 år i samma lägenhet. Efter garagerenoveringen fick hon en annan plats tilldelad, vi har inte mötts så många tillfällen sedan dess. Det har flyttat in flera storfamiljer i området som påverkade beslutet och så vill hon bo närmare Stockholm.


När jag flyttade in i bostadsområdet 2007 ställde jag min dåvarade röda Fiat Stilo bredvid hennes Jeep, sonen då i förskoleåldern, slog upp bakdörren i dörrsidan på Fiaten och plåten blev med tiden bulig. När jag sedan skaffade min då fabriksnya Kia blev de mer försiktiga. Jag brukade sopa bort snön i hennes parkeringsruta samtidigt som jag tog min.


Gjorde ett besök i Vallentuna på förmiddagen, utöver det har dagen varit lugn, handlade i närbutiken och stannade för en pratstund vid kyrkans kaffevagn där församlingen bjöd på varmkorv på torget. Väderleken har varit omväxlande idag, det klarnade upp mot sena eftermiddagen.







 












Av Krister - 15 september 2022 22:03






Vi klarade oss undan regnet på förmiddagens motionsrunda i Rosersberg. En äldre kvinna med hund, två cyklister på bergscyklar. Tre husbilar stod uppställda på grusplanen med finländsk, tysk och fransk hemvist.

En Porsche Taycan turbo DD årsmodell 2020 i bild. Bilen är eldriven och försedd med en 2-växlad automatlåda. Motoreffekt 680hk.

Acceleration 0-100km/h. 3,2s.  


Beställde en Shawarmarulle med kyckling på Märsta kolgrill, alltså en rostad toast med fyllning i metallfolie, innan simpasset på Midgårdsbadet senare på eftermiddagen. Kompisen hade sin son med sig. Det har varit hösttemperaturer mellan 11,5 och 13 grader och någon enstaka regnskur.







           















Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards