Alla inlägg under september 2022

Av Krister - 14 september 2022 20:12





Dagstemperaturen nådde som högst 13 grader idag, mestadels regn under eftermiddagen och kvällen. Körde två tvättmaskiner på förmiddagen och tog snabbmaten på Max i Gnista utanför Uppsala i halvfemtiden. Det blir rätt ofta snabbmat ute, men inte varje dag.

Gjorde med sällskap ett kort uppehåll i Fjällnora friluftsområde. Det har inte hänt så mycket utöver idag.






   









Av Krister - 13 september 2022 21:25






Dagstemperaturen nådde inte högre än 14 grader idag, regn och sydliga vindar, 14 m/s. Regnet stod som spön i backen i höjd med Rotebro på återrresan från Täby i halv fyrasnåret. I naturreservaret vid Ströms gård längsmed Fysingen ger fågeltornet skydd för regnet, det avgjorde var vi skulle ta dagens motionsrunda. Vi har många fina strövområden men nästan de flesta saknar vindskydd där det går att bänka sig. Ordväxlade med en amatörfotograf i övre tonåren som plåtade fågellivet i det annars ödliga naturreservatet. 



Besökte Täby, snabbmat på BK och diverse inköp i Täby köpcentrum. Jag lämnade en rabattkupong i kassan på BK, priset hade höjts med 10 kronor sedan sist så tidigare angivet belopp gällde inte på kupongen.

Däckmontören ringde på förmiddagen, han ville att jag skulle byta till vinterdäck så fort som möjligt innan ruschen. Jag har dubbfria vinterdäck och kan därför byta när det passar. Däcken är slitna så det blir nya runt om.







             








Av Krister - 12 september 2022 22:06





Steg upp tidigare för att med nästan två timmars marginal försäkra mig om att komma i tid om pendeltågstrafiken skulle få tekniska problem. I septemper har jag inte blivit uppsatt för ordinarie schemalagd tjänstgöring i tinget i Sollentuna, därför tog jag på mig en vakans idag. Morgontemperaturen visade 9,5 grader med fukt på bilrutorna och milda 18,5 grader då det var dags att starta upp från pendlarparkeringen i femtiden. Det var två förhandlingar idag med några timmar spilltid mellan målen.


Jag följer med intresse Rysslands invasion av Ukraina. cornucopia.se och www.yle.fi tycker jag ger en nyanserad lägesbild.






 














Av Krister - 11 september 2022 21:25




Efter gudstjänstbesöket i Rissne på förmiddagen fick jag ett meningsutbyte med valarbetarna i valcontainern på Rissne torg. Socialdemokraterna var det enda partiet som var tillgängliga på torget och visade väljare vägen till vallokalen där kön var lång.


Det personliga engagemanget i årets valrörelse har inte varit så stor, jag ställde mig utanför en av vallokalerna i Valsta ikväll och hänvisade väljare till rätt vallokaler i området tills dörrana stängdes. En journalist från Pakistan rapporterade direkt från valet utanför vallokalen, valarbetaren var pakistanier.


Jag ska upp tidigt i morgon så det blir ingen långdragen valvaka för min del.






 





 









Av Krister - 10 september 2022 22:47





Det fanns ingen ledig plats för bilen idag på grusplanen vid villa Ed, jag såg senare på nätet att att det var familjedag med olika aktiviteter. Vi besökte Torsåker och slog oss ner en stund i växthuset. Ett fåtal gäster, ett äldre par, en barnfamilj, ett antal ungdomar, några ytterligare utöver. Cyklisterna uteblev idag liksom solen. Grått, uppåt 16 grader och uppehållsväder.


Gjorde matinköp i Bredden inför ett besök, fyllde bensin på hemvägen på OKQ8 Glädjens trafikplats i Väsby. Priset på 95 oktanig bensin kostade för dagen 18,68 kronor per liter.








   









Av Krister - 9 september 2022 20:48



Vi tog ett sista farväl till pappa som jordfästes på förmiddagen, han blev den sista av åtta i syskonskaran, över ett hundra år gammal. Vi samlades för en minnesstund i Knivsta efteråt. Beskedet kom inte som någon överraskning i den högaktingsvärda åldern. Begravingen hölls i Husby-Långhundra kyrka som har anor från 1100-talet. Traditionellt och högtidligt.


Uträttade ett ärende i Vallentuna på eftermiddagen, men har utöver det tagit det lugnt. Vi fick en sval men solig dag med växlande molnighet.

Begravningsgudstjänsten avlutades med ett pianostycke, visan Lilla vackra Anna som blir dagens rubrik.





 








 











Av Krister - 8 september 2022 22:22







Körde några maskiner på förmiddagen, det fanns ingen ledig tvättid på måndagen.

Besökte Täby och gjorde inköp i Kista på eftermiddagen, ställde bilen i parkeringsgaraget under gallerian. Tog snabbmaten på McDonalds i Akalla. Har haft en del samtal och e-post från några uppdragsgivare.


Kyrkans tidning kom med posten idag där branden i Sjösås nya kyrka fick utrymme på förstasidan. Kyrkan invigdes 1865 efter order från biskop Esaias Tegnér om att en större kyrka behövdes i socknen. Kyrkan liknade andra så kallade Tegnérlador i trakten, de flesta från samma tidsperiod. 

Vad som händer med de kvarstående stenväggarna återstår att se. En vacker ruin, ett nytt kapell kan byggas eller så återuppbyggs kyrkan. Det sistnämnda lär nog inte vara realistiskt med tanke på antalet invånare, det finns två medeltida kyrkor och en Tegnérlada i Sjösås församling idag, så gudstjänstlokaler finns det gott om.

Brandmännen lyckades få ut de föremål som var värdefulla och viktiga, en ljusglimt i det tråkiga.








     




Av Krister - 7 september 2022 22:28




Vi gjorde promenadsträckan vid Fysingen på förmiddagen i det höstlika landskapet. Temperaturen nådde inte högre än 15 grader. Ballongblommorna följer oss in i senhösten. En cyklist på bergscykel, några enstaka motionärer med eller utan gångstavar.

Termoskaffet som jag tar med mig smakar godare än det som erbjuds på mackarna och räcker för två kaffeuppehåll. 

Besökte Patientnämnden i Uppsala på eftermiddagen utöver ett annat ärende senare under dagen.





           












Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards