Alla inlägg under september 2022

Av Krister - 6 september 2022 23:21



Vi var förutom ett par hundägare och parksötare som beskar äppelträden i slottsparken, ensamma på vår promenadrunda på förmiddagen i Rosersberg. Det blåste västliga pålandsvindar som förde med sig sjölukt från fjärden, temperaturen visade runt 18 grader vid middagstid. En tysk och två franska husbilar stod uppställda på grusparkeringen.


Besökte Arninge handelsplats för diverse inköp och tog en kortare eftermiddagspromenad vid fågelsjön Ubbysjön i Vallentuna kommun i sommarvärme, 21 grader. Ubbysjön är en igenväxningssjö och omgivningarna ser snåriga ut. Infarten var brant och smal som ledde ner till grusplanen där vi ställde bilen. Det rätt nyligen resta vindskyddet vid grillplatsen överraskade där man kan söka skydd för regnet.


Köpte en mörkgrå kostym på Dressmann ikväll inför kommande begravning. Stod inför valet om jag skulle välja mörkgrå, marinblå eller svart.






                 
















   

Av Krister - 5 september 2022 22:52




Tisdagens mål fortsatte idag efter klockan ett och förhandlingen fortgick i nästan fem timmar. I stort sett har jag inte gjort så mycket mer än så idag. Biljettautomaten var fortfarande ur bruk vid Märsta station sedan i tisdags. Temperaturen på förmiddagen visade 11,5 grader och steg mot 15. Varmare i direkt solljus.


A-traktorn stod uppställd på parkeringsplatsen i höjd med bussdepån där jag hade ställt bilen. Tonåringen i arbetsfordonet överraskade med att starta Jeepen samtidigt som jag tog bilden och lämnade platsen.








     






Av Krister - 4 september 2022 20:47




Förutom elvagudstjänsten med kyrkfika, besökte jag även den finska gudstjänsten några timmar senare, det var kyrkomusikern som ställde frågan. Psalmerna lutar åt det finska vemodiga och vackra. Svenska kyrkans lovsånger tonsätts ofta i moll, så det är inga stora skillnader.

Det blev ett djupare samtal med en äldre man vid kaffet på förmiddagen om sorg och krämpor över lag, det fanns nog en mening i att jag skulle besöka den lokala församlingen idag av den anledningen.


Slog mig ner på en ledig bänk i Märsta centrum efter besöket på ICA ikväll, en berusad man i sjuttioårsåldern var pratsugen och målade bilden av händelseutvecklingen i samhället med kommentaren att det såg mörkt ut. Jag reste mig och gick när ett antal ungdomar frågade honom om cigaretter.








 

Av Krister - 3 september 2022 22:11




Tog på mig jackan för första gången inför höstsäsongen. Temperaturen för dagen visade mellan 12 och 15 grader. Växthuset var förbokat på kaféet i Torsåker, vädret tillät fika utomhus trots att luften kändes sval, vi blev inte så långvariga med latten. Idag var det 16 cyklister från Fredrikhofs IF cykelklubb som gästade The Nut House och ett flertal utöver.  


Gjorde en promenad vid Bonäsbadet vid Stäket och besökte Ängsjö friluftsområde, luftfuktigt, vi satt ute där också en stund i den svala luften.

Rallarrosen släpper frökaplar i vinden som påminner om bomullstussar. 

 

Minipriset på 95 oktanig bensin har sänkts till 18,74, fyllde tanken i Rosersberg ikväll.





                 




 

 







Av Krister - 2 september 2022 22:04



 

Besökte Folktandvården på förmiddagen för den slutgiltiga behandlingen, men så blev det inte. Kronan kom på plats i överkäken och tre hål lagades. Bryggan som skulle cementeras idag ska den tandläkare som satte in den provisoriskt utföra framöver. Det känns inte så bråttom. 

 

Temperaturen har visat mellan 13 och 16 grader idag, men ikväll känns det kyligt, 5 grader i skrivande stund vid halvelva, det känns höst nu. Handlade i närbutiken och stannade till vid kyrkans kaffevagn för en pratstund.








Av Krister - 1 september 2022 20:28





Vi vistades ensamma i slottsparken på förmiddagen i det ostadiga svala vädret, temperaturen visade mellan 13 och nästan 15 grader under dagen, enstaka regnstänk. Bänkarna var fuktiga där vi satte oss ner och fikade. En motorbåt sågs på Sigtunafjärden och en segelbåt, kursdeltagare rörde sig i omgivningarna vid Rosersbergs slottshotell. 

Jag stukade foten på en nedfallen träbit, måste se upp var jag sätter ner fötterna.


Barnen skrämde duvorna till flykten på torget utanför Kista galleria. Tog snabbmat på McDonalds i Akalla. Stannade till i Häggvik, inköp på Citygross och Dollarstore just idag på sena eftermiddagen.







           













Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards