Alla inlägg under januari 2022

Av Krister - 15 januari 2022 23:01





Om vi för ett ögonblick tänker på annat än pågående pandemi och försvarets närvaro på Gotland, hade vi en trevlig lattelördag i villa Ed även denna helg. Någon enstaka plusgrad och sol. Tillströmningen av gäster tog fart först efter tolvslaget. 

Crosscyklister i farten och aktiviteter ute på isarna. Halloncheesecake.



Besökte Knivsta för inköp senare på eftermiddagen och testade en schnitzelburgare på Centrumgrillen i Märsta centrum i femtiden.






   











Av Krister - 15 januari 2022 22:13



Det spända säkerhetspolitiska läget har fått det svenska försvaret att genomföra "beredskapsanpassningar" på flera platser i landet, läser vi om i dagens nyhetsflöde.  Under natten mot lördagen anlände soldater och militära fordon till Gotland. Försvarsminister Peter Hultqvist kallar åtgärderna en markering.

www.svt.se/nyheter/inrikes/ett-angrepp-mot-sverige-kan-inte-uteslutas



Vem minns när tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt talade om ÖB som ett "särintresse" bland andra i raden av myndigheter som vill ha mer pengar, på en presskonferens då för nio år sedan.

www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-och-lofven-i-brak-om-forsvaret/










Av Krister - 14 januari 2022 22:39



Tvättade bilen i snabbtvätten på OKQ8 i Säby på återresan från Uppsala i eftermiddags. 120 kronor betalade jag idag och fick väl bort det mesta av vägsmutsen i 3,5 plusgrader. 

Det blåste 18 sekundmeter i byarna som hårdast över dagen.



Blåsten


Jag är BLÅSTEN.

Jag gör som jag vill.

Blåser hit eller dit,

jag är aldrig still.

Det är jag som susar ssss i säden.

När jag kommer farande böjer sig träden.

Knakeriknak, jag tar mig ett tak,

suserisus, jag skakar ditt hus!

Vem kan hindra mig, vem säjer till?

Jag, som är Blåsten,

gör som jag vill!



Eva Billow (1902-1993)









Av Krister - 13 januari 2022 22:42



Uppåt femton sekundmeter i vindbyarna och temperaturen seglade upp mot sju plusgrader under dagen. Det var en rejäl ishalka fläckvis i Rosersbergs slottspark och ansamlingar av smältvatten. Ett fåtal motionärer vågade sig ut för en promenad idag med risk för benfrakturer.


Gjorde ett kortare besök i Arninge även idag för inköp. Ekonomin kommer ofta i fokus under de samtal vi har under resans gång.  Januari sägs ju vara årets fattigaste månad, men februari är mer kännbar när januariräkningarna strömmar in, är min erfarenhet.


Tankade bensin på OKQ8 och fyllde på luft i däcken samtidigt i kväll. Förbrukningen snittade på 0,81 liter milen. Taxichauffören som luftade hjulen samtidigt, fyllde på luft två gånger i veckan. Nu var det några veckor sedan jag kontrollerade lufttrycket.







     





Av Krister - 12 januari 2022 16:12



Idag var slottsparkens promenadstäckor i Roserberg grusade, jag befarade att det skulle bli en lika stor utmaning som tidigare vistelser i parken med det isiga underlag som rådde innan.

 

Ikväll tog vi snabbmaten på McDonald's i Väsby efter besöket i Häggvik där vi gjorde inköpen.

Temperaturen visar på 4,5 plusgrader nu i tiotiden med 11 sekundmeter i byarna. 

 







   












Av Krister - 11 januari 2022 21:29



Besökte Sigtuna stad på förmiddagen och Strandvillan för en semla och latte i gott sällskap. Det var oväntat mycket grädde och madelmassa i bullen, men det varierar efter tycke och smak. Temperaturen har legat kring nollan med växlande molnighet och det gav ett bra tillfälle att vistas ute.

 

Vi uppehöll oss på handelsplatsen i Bro under eftermiddagen. Klädbutiken Morgans flyttar verksamheten till en ny butikslokal i Bro, utförsäljningen har pågått länge, så det fanns inte så mycket kvar av intresse.  Jag tyckte att butiken låg bra till i samband med inköpen på Willys.






   









Av Krister - 10 januari 2022 22:42



Dagen fick en annan vändning än vad jag först hade tänkt mig. Besöket i Täby centrum fick stå över till en annan dag. Vi gjorde ett spontant besök på Dollarstore med samma utbud som finns i vilken annan varuhuskedja som helst med samma inriktning som Rusta, Ö&B och In&finn, för att nämna några. Vi besökte också den nya Lidl-butiken i Arninge.


Luften har känts råkall med någon enstaka minusgrad idag, fibromyalgin brukar ge sig till känna vid den här typen av temperaturväxlingar och när den svala råa luften söker sig in i lägenheten. Det finns bättre dagar.











Av Krister - 9 januari 2022 22:57




Det har inte hänt så särskilt mycket idag, gråväder och en tempertur kring nollan och uppehåll. Jag brukar uppmuntra grannen som hyr parkeringsplatsen intill med att skotta undan snön i deras parkeringsruta varje vintersäsong och gjorde det på morgonen innan jag skulle iväg.


 

Bevistade två gudstjänster, den första på förmiddagen i Kista med enkelt kaffe efteråt. Det var uppskattningsvis 25 personer i kyrkorummet, 8 personer i Vassunda församling på sena eftermiddagen. Kollekten förs oftare över via mobilens apptjänster numera, jag föredrar kontanter, men det är inte alltid jag har pengar på mig löst.

 

Temat för söndagen är Jesu dop och årgångstexten som prästerna ska förhålla sig till när det gäller textutläggningen utgår från Lukasevangeliet  3:15-17. Att textsammanhanget handlar om att han som kommer, alltså Jesus, ska döpa folket med helig ande och eld, alltså ett andedop, framgår sällan i predikoutkasten och inte heller symboliken med "agnarna och vetet." 

 

Den nyfikne kan ju numera söka på Youtube för att få klarhet i hur det förhåller sig med uttydelsen av textinnehållet. 

 

 

 

 

 














Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards