Alla inlägg under mars 2023

Av Krister - 23 mars 2023 22:27




Körde två maskiner med tvätt på förmiddagen, två besök i tvättstugan under en vecka tillhör ovanligheterna. Nästa vecka hinner jag helt enkelt inte. En äldre man i min vänkrets frågade om jag kunde ställa upp med att tömma ett torp, som bärhjälp och köra hyrbilen med soporna till återvinningen i nästa vecka. Det har med lång sjukhusvistelse att göra. Tidsmässigt blir det en utmaning där också.


Vi fick en fin dag med vårvärme, uppåt 12 plusgrader vid middagstid och klarblå himmel. Handlade på Willy:s i Arninge, ett besök på Stadium Outlet samtidigt som N gjorde ett återköp på Elgiganten. Det har kommit nya rabattkuponger från Max, så vi beställde två Friscomål och betalade för ett. Det är nog den godaste hamburgaren med nötkött och bacon.


Vilade i några timmar i Täby innan jag fortsatte till Märsta i 19-tiden. Temperaturen hade sjunkt till 4,5 plusgrader när jag ställde bilen ikväll.






   




Av Krister - 22 mars 2023 20:03



Översvämningarna vid sjön Fysingen överraskade oss idag, vattennivån i Mälaren har däremot inte stigit märkbart. Vi vände på två ställen idag som i mitten av januari där det inte gick att passera torrskodda. Vi fick uppehåll från regnet under promenaden vid Löwenströmska. Det känns något varmare nu, mellan 5,5 och 9 plusgrader vid middagstid.  

 

Jag ringde några samtal som hade med patientnämnden att göra och en handläggare i annat ärende på eftermiddagen.

Bilmekanikern frågade om jag kunde lämna bilen för hjullagerbytet i ettiden, men det blir en annan dag framöver och då blir det byte av spiralfjärarna i framvagnen samtidigt. Opeln ska besiktas om några månader, så det är bra att få det gjort.




 

 

       





 

 

 

 

 

 

 


Av Krister - 21 mars 2023 18:13




Det blev en orolig nattsömn, jag svettades och frös till och från och var beredd att hålla mig hemma idag, men det gick bra med en promenad idag också i Rosersberg. Dessutom hade jag ett ärende i Vallentuna på eftermiddagen. Mellan +1,5 och 6,5 plusgrader. Morgondimman lättade allteftersom med växlande molnighet.


Besökte verkstaden på hemvägen, det bullrar ovanligt mycket under färd, så jag fick bekrätat att det var samma hjullager på höger framaxel som jag bytte för ett år sedan som måste bytas igen. Det är märkligt att hjullagret inte håller längre än ett år och fem tusen mil. 


Snödroppen lyser vit i rabatterna på innegården sedan några veckor tillbaka, men i Rosersberg såg jag dem blomma först idag med några Krokus i slänten.






   






Av Krister - 20 mars 2023 22:16


Det kändes som att våren var på gång med regn och sju plusgrader under dagen, men temperaturen sjönk ner mot nollan nu ikväll. Den råa kylan tränger in i lägenheten och det påverkar kroppen. Fötterna och händerna känns kalla.

 

Det persiska nyåret Nouruz infaller imorgon den 21:e mars. Beställde en vegetarisk rätt på Saffran i Kista galleria på eftermiddagen. "Koko Sabzi" Spenatbiffar med jasminris. Borden i den lilla orientaliska konditoriet i gallerian var fullsatt, det räckte med maten. Jag var tvungen att vila efteråt innan jag åkte från Täby i sjutiden. Jag ville undvika den värsta trafikrusningen.




 

 



 

Av Krister - 19 mars 2023 22:24




Fick frågan igår kväll om jag kunde ställa upp som mötesvärd på förmiddagens gudstjänstfirande i Uppsala, så jag startade upp redan vid niotiden för att komma fram i tid till tio. Att hälsa besökare välkomna är bara en del av uppgiften, man ska se till att dörrarna blir upplåsta, ljusen tänds, att de släcks och dessutom ta upp kollekt under mötet. I dag var det en grabb från Bulgarien som behövde både husrum, jobb och främst pengar till kollektivtrafiken som besökte gudstjänsten.

 

Temperturen visade mellan +3,5 och 6,5 plusgrader idag, tjugo plusgrader i direkt solljus mot eftermiddagen, växlande molnighet.


Med tanke på kolhydratintaget brukar jag börja dagen med yoghurt och blåbär, strör kanel ovanpå, några smörgåsrån med Emmentalost. Just nu blir det röror på olika pastasåser, gröna bönor, blomkål och stekt bacon, men det varierar. Några skivade kokta ägg. En skvätt vispgrädde.






   











Av Krister - 18 mars 2023 23:28



Förutom besöket i Väsby centrum och lördagsfikat på Waynes under den regniga förmiddagen, bar det i väg till Uppsala och eftermiddagsgudstjänsten med barnvälsignelse i femtiden. Ett av de eritreanska barnen firades stort med födelsedagstårta och potatisgratäng under samkvämet. Parkeringstiden gick ut tio så det kändes bra att avrunda vid den tidpunkten.


Jag erbjöd mig att köpa en förpackning Nivea after shave Balm till en person men har inte hittat produkten i de butiker jag besökt. På Ica Maxi i Gnista utanför Uppsala fann jag det jag sökte på hemväg mot Arlanda nu ikväll. Finns inte produkten i hyllorna är det nätet som gäller eller så kan man ju alltid försöka beställa varan i butiken.


Förutom duggregnet höll sig temperaturen mellan två och fyra plusgrader.





   




Av Krister - 17 mars 2023 22:05



Det har nog aldrig hänt under de år som jag har varit bilägare att jag bytt en stålkastarlampa som inte är trasig. Jag blev påmind om att höger H7-lampa framtill gav ett märkbart svagare sken än halvljuslampan på vänster sida som byttes ut i slutet av januari i år. Man ska egentligen byta ut båda halvljuslamporna samtidigt.

Fick lampbytet gjort på OKQ8 i Väsby på eftermiddagen. Nu avlägsnades luftrenaren för att få bättre plats, det går komma åt lamporna ändå utan att skruva loss något, men det är trångt. Strålkastarlamporna levereras i små askar av hårdplast, jag föredrar de tidigare förpackningarna som var lättare att öppna och förvara.


Blodcentralen meddelade mig idag via sms att blodet jag tappade i måndags har kommit till nytta för en patient. 

Körde träningspasset i ungefär en timme på Sats i Väsby ikväll, mest styrketräning fram till en kvart i nio.


Det har blåst 14 meter per sekund idag, tidvis duggregn, mellan två plusgrader och +4 C i halvtiotiden. 




 

     






Av Krister - 16 mars 2023 22:15




Torsdagen var solig och vårlik men luften känns fortfarande kylig, uppåt  fem plusgrader. Besökte Kista galleria på eftermiddagen med några vänner som skulle proviantera inför det persiska nyåret Newroz som infaller tisdagen den 21 mars. Vi slog oss ner på McDonalds efteråt i gallerian. Beställde en Chili Mayo med kranvatten och valde motvilligt meny i beställningsautomaten. McDonalds i Kista galleria har slopat kassabetjäningen. Jag stördes av oväsendet i restaurangen, vi blev inte långvariga.


Deltog i kvällens församlingsråd där vi tog det slutgiltiga beslutet om nya predikostolskläden eller så kallade ambokläden i olika liturgiska färger och tygval.





     







Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards